Reklama

Kara Śmierci (277)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 4593

Re: Kara Śmierci

Napisał(a): Gość -

Jestem przeciw. Chociaż by z tego powodu, że aparat sprawiedliwości i sądy, to też ludzie.
Jakże słabi i omylni. Jest wielkie prawdopodobieństwo, że skazany na karę śmierci, może być niewinny człowiek.

Zenobia

INTERIA.PL

Napisał(a): FridaKahlo69 -

gość Jestem przeciw. Chociaż by z tego powodu, że aparat sprawiedliwości i sądy, to też ludzie.
Jakże słabi i omylni. Jest wielkie prawdopodobieństwo, że skazany na karę śmierci, może być niewinny człowiek.

Zenobia

Zenobio!
Właśnie miałam napisać coś podobnego, lecz dostrzegłam Twój post:)
Jestem przeciw.
Z powodu - jak wyżej i z paru innych.

FridaKahlo69

gość Jestem przeciw. Chociaż by z tego powodu, że aparat sprawiedliwości i sądy, to też ludzie.

Zenobia

Zenobio!
Właśnie miałam napisać coś podobnego, lecz dostrzegłam Twój post:)
Jestem przeciw.
Z powodu - jak wyżej i z paru innych.

No, nie pierwszy już raz!
:)

Zenobia

Wolę utrzymywać dzieci w sierocińcach niż w więzieniu matkę zabójczynię/ alkoholiczkę, ku**ę. Zatem w niektórych przypadkach jestem za karą śmierci. Może by wreszcie dotarło do wszelakiej maści mend,, ze człowiek jest więcej wart niz 50 zł, bo i dla takiej kwoty zabijają.

Napisał(a): kucici31 -

isleena1 Jestem za karą śmierci dla morderców, zwyrodnialców, gwałcicieli i pedofilii.
Dlaczego? Bo można być wyrozumiałym wobec zwierzęcia, które zabija i krzywdzi, by przeżyć, ale nie dla elementu, który nie rokuje poprawy i krzywdzi dla własnej satysfakcji.
Eliminować, a świat będzie lepszy.

Podpisuję się pod tym postem obiema rękoma :)
Jestem za karą śmierci .

Napisał(a): Bastet -

Przeciw.. bo nigdy nie ma 100% pewności, że ktoś jest aż tak winien, że zasłużył na śmierć, a ta jest ostateczna i nieodwołalna...
Przeciw... bo to nie społeczeństwo dało życie więc i nie ono ma prawo je odbierać...
...ale...
każdy człowiek, każda jednostka ludzka ma prawo do obrony, ma prawo w obronie własnej, koniecznej zabić.. a społeczeństwo? składa się przecież z jednostek... czy można mu odmawiać tego prawa?

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Kara Śmierci