Re: Kasy fiskalne dla wszystkich!!!
Napisał(a): Gość -
PRZECIEŻ TO JEST NIENORMALNE PROWADZE DZIALALNOSC PLACE PODATEK DLACZEGO KTOS MA NIIE PLACIC
jestem za przynajmiej bedzie można negocjowac że bez paragonu taniej
Kasy dla wszystkich! Popieram!
ZGZDZAM SIĘ .DLA WSZYSTKICH.....?
No i najwyższa pora i wstyd, że tak póżno, bo wszystkie poprzednie rządy się bały lobby \\\"świętych krów\\\". Żal,że nie stać było na takie posunięcie tzw. lewicy, no ale taki świat ponowoczesny...
Augustyn
IT KADRY SZKOLENIA
www.mojaatena.pl
Jesteś idiotą albo producentem kas fiskalnych. Dlaczego mam do biznesu DOPŁACAĆ jeszcze 2300 za kasę fiskalną? Przecież wystarczy WYSTAWIĆ FAKTURĘ. Do czego nie jest potrzebna kasa fiskalna!
ZLIKWIDOWAĆ KASY FISKALNE WSZYSTKIM!!!!!
BOROSPosiadam kasę fiskalną przy obrotach 1300zł miesiecznie,a ZUS mam zapłacić 900zł.Koszt uzyskania przychodu 500zł.Jak zapłacę cały ZUS,to dopłacę 100zł.Jestem taksówkarzem w jednej z metropolii tego kraju w Krakowie.Dopuszczono do ruchu tyle tysiecy taksówek,że utrzymanie się z tej działalności doprowadzono do ruiny.Mam konkurować z 40-sto letnimi rencistami,emerytami i tzw. "przewozem osób",którzy nie muszą mieć żadnych pozwoleń,praktyki oraz licencji.Wykonują dokładnie takie same usługi jak taxi i załatwili sobie wjazd do centrum.Przed dopuszczeniem"przewozu osób" moje obroty były o 50% wyższe okło 2500-2700zł i myślałem,że gorzej być nie może.Pomyliłem się.Pracujący w przewozach to głównie już gdzieś zatrudnieni i studenci,którzy jak państwo wiecie ZUS-u nie płacą lub są zwolnieni z pełnych opłat na 2 lata.Posiadają więc widełki do obniżenia ceny za przejazd.Jak normalny człowiek,który posiada rodzinę ma z czymś takim konkurowć?Państwo dopłaca do tego aby mnie wykończyć(czyli ja sam).Ktoś powie,to zlikwiduj działalność ale co dalej?Bezrobocie w Krakowie można pobierać przez 6 miesięcy,a potem nawet sznurka nie dostaniesz.Moja żona nie pracowała 4 lata i jeździła tylko się podpisać do Urzędu Pracy.W tym okresie nie zaproponowano jej nawet jednej jakiejkolwiek oferty pracy.M A S A K R A !!!!!!!!!!!
jestem za i co wiecej uwazam ze kasy powinna dawac skarbowka w dzierzawe jak dostawca internetowy dawal modem, ktos zaczy dziallnosc dostaje kase w prezencie, konczy to mu sie ja zabiera a wtrakdzie dzxialalnosci us ma podglad kto kantuje a ktro nie. ostatnio okazalo sie ze szkoly nauki jazdy zanizaja dochody, teraz jest problem bo trzeba przesłuchac wszystkich kursantow a tak przynajmniej by mozna bylo latwo domierzsyc cwaniakom podatki... no i uczciwym kupcom by szara strefa nie zagrazala
Kasy fiskalne dla wszystkich!!!
Zgłoś do usunięcia | Link
Dla lekarzy i prawników, no tak temat dzisiaj powrócił. Ok zgadzam się, chciałabym miec paragon za porade medyczną czy prawną. Przynajmniej wiem za co płace i zawsze mogę reklamowac wykonana usługe:)
Ale pojawia się jeszcze jeden problem: A kiedy u rolników zobaczymy kasy fiskalne? I u księży? Jak wszyscy to wszyscy!