Reklama

Kiszczak skazany. Co myślicie o wyroku? (33)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 505

Kiszczak skazany. Co myślicie o wyroku?

Napisał(a): alien -

Wczoraj skazano Kiszczaka. Na 4 lata za "udział w związku zbrojnym". Ale karę zmniejszono do 2 lat (bo skazany to staruszek) i zawieszono na 5. Co o tym myślicie?
Ja zgadzam się, że wiek Kiszczaka jest już taki, że nie ma sensu pakować go do więzienia, ale ten "udział w związku zbrojnym" brzmi poważnie, sąd ustalił, że zagrożenia interwencją ZSRR nie było - za coś takiego są tylko 4 lata więzienia?? Skoro już sądzimy Kiszczaka, to róbmy to na serio, a nie "symbolicznie"; jego wiek zwalnia go z pójścia do więzienia, ok, ale nie zwalnia ze sprawiedliwego wyroku...

INTERIA.PL

Re: Kiszczak skazany. Co myślicie o wyroku?

Napisał(a): Gość -

Polaków już nie bawią igrzyska , realnie oceniają rzeczywistość , są bezradni , osamotnieni , smutni , widząc jak ich dorobek , jest rozkradany a władza się ironicznie śmieje mówiąc , że jest takie prawo , w czasach gdy 70% rodaków cierpi na brak podstawowych środków do życia , los byłych decydentów jest obojętny , Naród chce igrzysk gdzie na arenie będą nowi , gladiatorzy , ci co doprowadzili do zagłady przemysł , wysprzedali majątek narodowy , zabrali ludziom godność , na takle igrzyska czekamy

Po pierwsze akt oskarżenia jak dla gangu ! To żenada , p.Kiszczak ,Jaruzelski i inni to legalne wówczas władze państwa .Stan wojenny zatrzymał rozpad państwa i demolowanie gospodarki codziennymi , masowymi strajkami .kto pamięta tamte lata wie o co chodzi .To ludzie ówczesnej solidarności nakręcili tę spiralę : strajk pielęgniarek o wyższe zarobki , po chwili dołączają się (strajk solidarnościowy ) górnicy , kolejarze , komunikacja miejska , hutnicy , itd....Zapytajcie Wałęsę - może Wam powie prawdę - czyje to hasło : "im gorzej tym lepiej " Kto wystawi solidarności z 1980 roku rachunek za miliony nie przepracowanych , straconych dni pracy ? Gdzie są dzisiaj polskie stocznie ??? W podręcznikach do historii, jako tło dla SOLIDARNOŚCI. Nie istnieją w realnym świecie ... Gdzie podziały się nasze huty , zakłady przemysłowe ? Gdzie wtedy byl J.Kaczyński ? W stanie wojennym nawet nie internowany - z powodu pt. -persona bez znaczenia .....

Rewolucję i komunizm w Rosji zaprowadzili żydzi pod wodzą Lenina, Rosjan nie było wielu tam, potem zrobili to w Polsce. Gomułka przepędził towarzystwo, a ci żydzi co zostali - wcześniej komuniści z dziada, pradziada sprowokowali Polaków do zaprowadzenia porządku -stanu wojennego, sami wykręcili się od odpowiedzialności swojej i swoich pobratymców za lata 44 - 65. Teraz sądzą Polaków. To ci heca.

No cóż, oceniając sytuację na chłodno jedynie na podstawie faktów trzeba po prostu stwierdzić, że Polska to kraj mafijny. A mafia jak wiadomo to organizacja przestępcza łącząca biznes z polityką i władzą. Bez władzy mafia nie byłaby tak silna i skuteczna, bo po prostu złapanych bandziorów, władza poprzez skorumpowany tzw. wymiar sprawiedliwości oczyszcza z zarzutów. Poza tym bandziorzy są cały czas pod ochroną państwa, bo członkowie mafii to zarówno pospolici bandziorzy jak i politycy, przedstawiciele władz itd.

Nikt nie powinien być skazany - stan wojenny zapobiegł m.in. rzeziom bratobójczym.
Dzięki wprowadzeniu stanu wojennego przeżyła niejedna rodzina. Szokujące? Niestety krzyczą tylko Ci, którzy mają pomordowanych członków rodziny (wyrazy współczucia), ale i zwykli zadymiarze, choćby już dziś z siwymi włosami. Ja mam do przekazania jedną, ale to bardzo ważną przesłankę:

W tamtym czasie, o czym wiemy wszyscy, w sklepach nie było nic, a pod sklepami na całe noce ustawiali się "stacze" zarabiający w ten sposób pieniądze. Kupowali jedzenie i sprzedawali je drożej swoim zleceniodawcom. Trwało to na pewno dłużej niż rok.
W tamtym czasie miałam malutkie dziecko. Wówczas kobiety z maleńkim dzieckiem miały przywilej do obsługi poza kolejnością - tylko, że widząc kobietę z dzieckiem na ręku kolejka się uszczelniała, tęgie baby i dziadkowie rozstawiały łokcie i uniemożliwiały wejście do sklepu.
(Cieszę się, że dziś mój syn nie jest kaleką, bo wtedy dostał z łokcia w kręgosłup od jednej takiej baby - rozpłakał się tak, że musiałam wyjść ze sklepu.) Same, po obsłużeniu stawały znów na końcu kolejki i tak kilka razy. Dostać coś do jedzenia było cudem / niemożliwością. Jeśli się nic nie kupiło - nie było co dać jeść mężowi wracającemu z pracy. Nie było co jeść. Czujecie ten dramat? Tak było w całym kraju.
Generał Jaruzelski dobrze o tym wiedział i podjął jedyną, słuszną decyzję. Stan wojenny wprowadzono, gdy mój synek miał dwa lata i dwa tygodnie.
Po wprowadzeniu stanu wojennego szybko życie ustabilizowało się, sprzed sklepów zniknęli "stacze" i wszyscy już mogli dostać ciut jedzenia - bo ludzie bali się wszechobecnych patroli, które zaglądały nawet i do sklepów. Potem wprowadzono kartki, gdzie każdy mógł dostać tyle ile mu potrzeba było, by przeżyć. Byt i przetrwanie zostały zapewnione dla całego narodu.
Moja rodzina odzyskała właściwą młodym ludziom radość życia. Poczuliśmy się bezpiecznie. Dobrze się stało. STAN WOJENNY BYŁ RATUNKIEM DLA CAŁEGO NARODU. I nie mówcie mi, że jest inaczej. Oprócz "chmurnych i górnych" idei solidarnościowych, oprócz tych kilku ludzi, którzy stracili życie (ponowne wyrazy współczucia dla rodzin) jest jeszcze ten, skrzętnie omijany wątek zorganizowania przetrwania dla całego narodu !!!

Nie wiem kto napisal taka bzdure,w tamtym czasie milicja miala takie prawa jakich juz nikt w
Polsce nie ma,mogli spokojnie zatluc czlowieka na oczach innych i nic
W mojej dzielnicy Katowic w komisariacie milicji zostal zakatowany czlowiek i napisano w gazetach ze spadl z lawki czekajac na przesluchanie,mnie samego pijani milicjanci poszczuli psem sluzbowym na skwerku vis a vis komendy(dla zartu)mial kaganiec ale i tak bolalo.
Jak dla mnie ,w tamtym czasie ,kiedy upadla komuna myslalem ze opcja rumunska bylaby
dla polskich sil porzadkowych,jak leci lacznie z dowodcami.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Kiszczak skazany. Co myślicie o wyroku?