Re: kochamy MOPS w Łodzi
Napisał(a): Gość -
zgadzam się wpełni tylko z jednym wyjądkiem pracownicy mops są jusz tacy jak hitler tylko brakuje im pszywileju noszenia broni i stszelania do ludzi moim zdaniem gdyby to było możliwe to poto rozwiązanie napewno by sięgneli z podniesioną głową oni jusz traktują ludzi ktuży nie potrafią sobie poradzić z ciężką sytuacją rodzinną jak odpad i najchetniej wyżucili by wszystkich na śmiertnik naj lepiej jak ktoś potszebuje pomocy to musi to być arkocholik i to taki kturego muszą się bać jedna pani z wiadomych pszyczyn nie podaje nazwiska powiedziała mi kiedyś że dla takich ludzi typu arkocholicy muszą być pieniądze poniewasz to jest choroba i musi mieć na klekarstwo muwią ze pomagają ludziom a w żeczywistości to ich poniżają i upodlajją
MOPS w Łodzi, to potęga! Łódzki MOPS olewa decyzje nawet Prezydenta Miasta Łodzi, a ponaglenia bądź nakazy Głowy Miasta ma w czterech literach! Co z tego, że społeczeństwo zdycha z głodu, że coraz więcej ludzi cierpi na depresję, że nie ma środków na medykamenty!... To MOPS łódzki ma w du..e! MOPS w Łodzi uważa się za bezkarny, bo ich wypaczone przepisy wewnętrzne pozwalają (a może nawet nakazują) mieć w siedzeniu Prawo Konstytucyjne. Moim zdaniem MOPS powinien być zlikwidowany, bo to instytucja, która dba tylko o samą siebie, a nie społeczeństwo!
Szczera prawda! Gnoje żyją z naszych pieniędzy i to dobrze żyją! Bezmózgowcy! Złodzieje, którzy jakby mogli, to okradli by nawet nieboszczyków! Nienażarte rekiny! Jak takie bydło zostało powołane do pomocy społecznej?! Że też nikt z polityków nie weźmie się za tych darmozjadów, wypasionych wieprzów i nieugiętych w żerowaniu na najbiedniejszych! Jedna jest prawda! W DWUDZIESTYM PIERWSZYM WIEKU W POLSCE LUDZIE ZDYCHAJĄ Z GŁODU Z WINY MOPSU!
Zgadzamy się, a czy można jeszcze gdzieś szukać pomocy bo w MOPS-ie już bylismy i nie starcza nam na życię?
jeśli macie jakieś dowody nieuczciwości lub konkretne argumenty, to proponuję zgłoszenie sprawy do telewizji, np jakiś tvn czy coś. Szczerze mowiąc to na róznych forach spotkałam się już z podobnymi opiniami więc widocznie jest coś na rzeczy
Proponuję aby ci narzekający wzieli się wreszcie do roboty!!
Od dłuższego czasu - dokładnie od kilku miesięcy - autobusy MPK jeżdżą jak chcą! Nie wiem, po jaką cholerę są na przystankach rozkłady jazdy poszczególnych autobusów. Przez ignorowanie rozkładu jazdy, wiele osób spóźnia się do pracy. Autobusy jeżdżą co czwarty czas, a zwłaszcza nr 83. Od godziny 6,25 czekałem na ten autobus. O godz. 6,32, 6,45, 6,54 NIE BYŁO ŻADNEGO AUTOBUSU NR 83 z kierunku Wydawnicza - Szczecińska. Kto zapłaci za stracony czas?! MPK kpiny sobie robi z pasażerów! Teraz będę namawiał wszystkich, by do pracy jechali taksówkami na koszt MPK! Skandaliczne traktowanie pasażerów trwa od 2010r. Mówię w tym momencie o nasileniu ignorowania pasażerów przez MPK. Najwyższy czas zastosować przepis mówiący, że "opuszczanie czasów kursu autobusów" upoważnia pasażerów do NIE KASOWANIA biletów za przejazd. MPK widać ma za dużo pieniędzy, to można obciążać go opłatami za przejazdy taksówkami. Nie dociera do dyrekcji MPK, że pracodawców nie obchodzi niemożność dojazdu pracownika do pracy. Wymaga punktualności. A MPK ma to w dupie!!! Kury autobusów zależna są od zachcianek kierowców? Po cholerę więc kontrole kierowców? Po jaką cholerę rozwiesza się rozkłady jazdy, jak i tak pracownicy MPK mają to głęboko w dupie?...
Mam pytanie do Pani Prezydent Miasta Łodzi? Czy może Pani zadziałać i wyciągnąć konsekwencje w stosunku do łódzkiego MPK? Podejrzewam. że i pracownicy Urzędu Miasta i Delegatur - ci, co nie mają swoich samochodów - mają problemy z dojazdem do pracy? Chciałem zauważyć, że w godzinach 9,00 10,30 autobusy o numerach 83 i 96 jeżdżą co 38 minut, pomimo, że na rozkładzie jazdy powinny być co 8-10 minut. Szlag mnie trafia, kiedy widzę tablicę w autobusie "Zajezdnia", a drugiego w wyznaczonym czasie nie ma! Zastanawiam się, czy w tym czasie autobusom odpadły koła, czy też przymarzły im do jezdni? Skandaliczne traktowanie pasażerów przez MPK trwa nie od dzisiaj! Czy nikt tego nie widzi? Liczę na reakcję Urzędu Miasta Łodzi i notatkę w mediach w tym temacie.
Łódź winna mieć nazwę "ROZKOPANE", ponieważ jazda po ulicach Łodzi wymaga wręcz umiejętności rajdowcy! Są ulice, gdzie kierowca musi jeździć slalomem. Są ulice - w centrum Łodzi - np. ul. Lipowa, ul. Zielona od ul. Kościuszki do ul. Żeligowskiego, gdzie kierowca nie ma możliwości przejechania w kierunku "Zdrowie", bo samochody parkowane są niekiedy w taki sposób, że nawet tramwaje nie mogą przejechać i mają przymusowe postoje, aż kierowcy źle zaparkowanych samochodów, łaskawie udostępnią przejazd pojazdom szynowym. Jak długo będzie trwał ten skandaliczny stan rzeczy. Policja mówi, że nie ma pieniędzy, ale NIKT nie ukarze kierowców samochodów, którzy tarasują drogi przejazdu! Kilkaset mandatów po 500,00 zł z pewnością by dało pożądany efekt!
Szanowna Pani Prezydent. Jak autobusy mają dokonywać manewru skrętu z ul. np. A. Struga, w ul. Żeromskiego, kiedy zaparkowane samochody nie przestrzegając zasad parkowanie (kilka metrów od zbiegu lic) zmuszają kierowców autobusów do dokonywania skrętu poprzez wjazd na na ulicę Żeromskiego po przeciwnym pasie ruchu? Kto się do cholery w końcu tym zajmie?
kochamy MOPS w Łodzi
Zgłoś do usunięcia | Link
Zastanawiam się, w jaki sposób naliczane są świadczenia zasiłku stałego przez MOPS w Łodzi i na jakiej podstawie? Ciekawi mnie również, czy pracownicy MOPS-u w Łodzi też żyją za 200,00 – 300,00 zł miesięcznie? Mam osoby, którym z racji otrzymywanego zasiłku stałego w wyżej wymienionych wysokościach, otrzymały dotację do mieszkań. MOPS w Łodzi skrupulatnie „obliczył” ogólny dochód tych osób – wliczającmop dotację – i zabrał im z przyznanych kwot zasiłku stałego po 60,00 – 80,00zł. Chyba w obawie, żeby z „nadmiaru” gotówki ze szczęścia nie dostali zawałów, bądź nie zgłupieli. A osoby te rzeczywiście dostają pierdolca, bo jak kupią chleb, to na wodę im nie starczy! MOPS gówno obchodzi inne konieczne opłaty z tytułu utrzymania mieszkania i przy „wizytach” zaskoczeni są pracownicy MOPS-u, że te osoby jeszcze żyją! Powstaje podstawowe pytanie: Za jak wysokie wynagrodzenie żyją ci pracownicy MOPS-u ? Podejrzewam, że chyba za 1,00 złotówkę dziennie, jest dla nich za dużą kwotą! Dyrektor MOPS-u może żyć za 3,00zł dziennie, bo pełni poważną funkcję!
Rzeczywiście z takiego „dobrobytu” wszyscy korzystający z MOPS-u w Łodzi mogą zgłupieć. Mam propozycję! Po co utrzymywać nieproduktywnych i nieużytecznych ludzi, domagających się godziwych warunków życia? Czy nie lepiej ich wybić, zagazować, zlikwidować? To byłoby bardziej humanitarne, niż skazywać ich na śmierć głodową. Ponadto szybkie wykończenie tych „natrętów” będzie mnie stresować pracowników MOPS-u łódzkiego, a zdrowie tych pracowników jest cenniejsze od hołoty, która śmie się domagać swoich praw! Najlepiej zorganizować getta i wykończyć tych „darmozjadów”, jak zrobił to Hitler. Będzie mniej stresów dla rządzących, i więcej mieszkań do sprzedaży, a ponadto – co najważniejsze – pracownicy MOPS-u mogliby liczyć na większą prowizję i premie.