Reklama

Kogo Doda obraziła? (551)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 6698

Kogo Doda obraziła?

Napisał(a): mmmm -

""Na pięć tys. zł grzywny stołeczny sąd skazał Dorotę "Dodę" Rabczewską za obrazę uczuć religijnych. Piosenkarka określiła autorów Biblii jako "naprutych winem i palących jakieś zioła". Prokuratura żądała grzywny dwa razy większej. Wyrok jest nieprawomocny.
Proces popularnej piosenkarki ruszył w maju 2011. Jej obrońca mec. Sergiusz Doniecki uważa, że proces "wkroczył w konstytucyjną zasadę wolności słowa". ""

"Patrzcie, co bajka o Jezusie Chrystusie dla nas zrobiła". Papież Leon X.

Czyli skoro pan papież tak twierdzi, a przecież jest dogmat o nieomylności pana papieża,nieprawdaż?

Kogo Doda obraziła?
Wierzących w bajki napisane grubo ponad tysiąc lat temu?
Doda to nie moja bajka ale ten wyrok to kpina z państwa wolnego światopoglądowo.

INTERIA.PL

Re: Kogo Doda obraziła?

Napisał(a): Gość -

No, fajnie, jeszcze tylko tego brakuje, żeby ktoś sobie dupę wycierał Biblią...
Podoba ci się to? Dlaczego jesteś zbulwersowana?
Dobrze Dodzie tak, jest osoba publiczną, powinna uważać co mówi z szacunku do różnych od niej.

To bajka całej ludzkości.

Wolność myślenia i wypowiadania się albo mamy wszyscy, albo nie ma jej nikt, bo nigdy nie będziesz mogła przewidzieć, kiedy dobiorą się i do Ciebie.
Paweł

gość Czy wolno mieć swój pogląd na Biblię?Wyrok na Rabczewską to jakiś absurd.

To jakiś kretynizm. Igranie z ludzi, prawa i podatników opłacających te ciemniacze harce.
Fakt, że wymiar sprawiedliwości zajmuje się taki rzeczami obraża moje uczucia tylko, że prawo nie chroni uczuć niereligijnych. Ochrona fanatyzmu przez państwo to skandal.
AL

gość To bajka całej ludzkości.

Wolność myślenia i wypowiadania się albo mamy wszyscy, albo nie ma jej nikt, bo nigdy nie będziesz mogła przewidzieć, kiedy dobiorą się i do Ciebie.
Paweł

Co innego wolność wypowiedzi, a co innego kultura wypowiedzi.
Doda mogła powiedzieć 100000 innych słów, a użyła właśnie tych. Mogła powiedzieć, że nie czyta Biblii, bo ciekawią ją inne lektury, tak po prostu.

Odpowiedzialność się kłania.

gość

gość Czy wolno mieć swój pogląd na Biblię?Wyrok na Rabczewską to jakiś absurd.

To jakiś kretynizm. Igranie z ludzi, prawa i podatników opłacających te ciemniacze harce.
Fakt, że wymiar sprawiedliwości zajmuje się taki rzeczami obraża moje uczucia tylko, że prawo nie chroni uczuć niereligijnych. Ochrona fanatyzmu przez państwo to skandal.
AL

Państwo to my. Najwidoczniej dotąd było nam to obojętne. A może czas to zmienić? Może wreszcie nadszedł czas, by ukrócić wszechwładzę głupoty?

Paweł

Jesteśmy Iranem Europy??

mmmm

Paweł

Jesteśmy Iranem Europy??

a to polska właśnie.

Napisał(a): GrimKenobi -

Jest to chore. Ale na szczęście Nergala nie skazali. Dla jasności nie podoba mi się jego muzyka ani też nie przepadam za nim jako osobą. Więc światełko w tunelu jest. Powiedziała co myślała i niestety w tym kraju została skazana za wypowiedź o autorach. Ja do dziś dnia twierdzę iż A. Mickiewicz był narkomanem i alkoholikiem (opium i alkohol to standard dnia był u niego, tak przynajmniej donoszą badacze literatury.) i właśnie zacząłem się bać iż jakiś fanatyczny prokurator mnie może oskarżyć o obrazę jego uczuć. Ba twierdzę iż krzyż to symbol Cierpienia... i zdecydowanie lepszym była ryba bądź trójkąt z okiem:D a nie krzyż... symbol męczarni, bólu i cierpienia. To jakaś tragedia jest. I zaczyna się teraz bać tego.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Kogo Doda obraziła?