Reklama

Komentarze (12)

Dodaj komentarz

Napisał(a): ~jww -

Skok Uznańskiego w TVN zilustrowany został skokiem jakiegoś faceta z wagonika ale bez nart i na świerka. To jest prawdziwa telewizja. A sam skok to prawda. Jeszcze w czasie feriiw styczniu pokazywałem wnuczkowi w galerii zdjęć na Kasprowym zdjęcie Uznańskiego i opowiadałem o tym wyczynie.

Odpowiedź (0)

Napisał(a): ~góral -

Ten skok to była, jest i pozostanie prawda . Wielka prawda. Ś.P. Pan Józef Uznański w dniu dzisiejszym odszedł. Wraz z Nim wielka legenda. Jego zdjęcie jest na NK przedstawione przez Jego brata Piotra Zbigniewa.

Odpowiedź (0)
Odpowiedź (0)
Odpowiedź (0)

skok z kolejki to bajka na dobranoc

Napisał(a): ~przewodnik tatrzański -

Skok z wagonika kolejki Uznańskiego, to bajka dla potrzeby turystów, a wywiad ten nie jest autoryzowany. Ciekawskich autentycznych faktów "skok z wagonika kolejki" zapraszam do książki Antoniego Kroha "Sklep potrzeb kulturanych", są tam obalane mity typu np. taniec zbójnicki. Super książka, polecam.

Odpowiedzi (5)

kolejka ......

Napisał(a): ~ksiądz -

grale to najgorsza chołota i pijaki a sprubuj ich poprosić o coś to co mi sie zdarzyło stawia ich w bardzo złej opini jako ludzi to najgorsza nacja pl

Odpowiedź (0)

DZIWNI JESTESCIE

Napisał(a): ~tez bym chciała -

nawet jeżeli jest w tym opowiadaniu troche mitu to i tak robi wrażenie.Zawsze jak czytam tego typu wspomnienia zwiazane z II wojna światowa i partyzantka to łezka mi się w oku kreci.Tak czy inaczej niesamaowite jest to co ten gość przezył.To czego doswiaczałi akcje w których uczestniczył.Pozdro

Odpowiedź (0)
Dodaj komentarz