Re: KOPEREK
Napisał(a): Gość -
A ja uwielbiam twoje nowo zakładane wątki ,są wręcz absorbujące i takie inteligentne :):)
No trzeba przyznac.Dziekuej za docenienie:)
lubie w lecie biegac po łakach i zrywac koperek , czasem mylę go z trawą
ludek ,nie ładnie śmiać się z dziecka !!!
taka dyskryminacja ? to już dzieci nie mogą tutaj pisać ?
Jak koperek to zupa koperkowa z ryżem,mizeria i oczywiście młode ziemniaczki.Ja w sezonie kupuję,siekam drobniutko i zamrażam-w zimie jak znalazł.
mmm,apetyt sie wzmaga jak sie slucha tego!
Moje pytanie dotyczy nie tyle koperku, jako dodatku do dań, ale uprawy tego warzywa/zioła (?). Kupiłam nasiona koperku i zasadziłam je w skrzynce. Minął już tydzień i nic mi jeszcze nie wyrosło... Czy ktoś z Was wie co robić żeby wyrósł? Chodzi mi o to ile trzeba podlewać, czy lubi słońce, jak długo się czeka żeby wyrósł. Może to głupie pytanie, ale oprócz rzeżuchy nic wcześniej nie sadziłam i jestem zielona w tym temacie... ;)
Milla,poczekaj jeszcze :) Postaw na parapecie i często podlewaj, lecz nie w dużych ilościach. Wiem, że na zioła się to sprawdza. Odżywki raczej wiele Ci nie dadzą.
A co to użycia koperku to przepyszny jej sos koperkowy (woda, koperek, śmietana, przyprawy) do tego młode ziemniaczki i jajeczka na twardo :) pycha ! Od niedawna odkryłem, że koper wspaniale smakuje.... w kanapkach ;d
KOPEREK
Zgłoś do usunięcia | Link
Och uwielbiam go!Wlasciwie najbardziej do ziemniaczkow mlodych...
A WY co z nim robicie,jakie dania czarujecie,w czym najbardziej lubicie jego aromat?
A moze w ogole nie lubicie i nie uzywacie:)?