Re: Książki dla młodzieży?
Napisał(a): Gość -
Strażnicy Veridianu
Tunele
Kłamstwa Locka Lamory
Tasunka Strażnicy Veridianu
Tunele
Kłamstwa Locka Lamory
Z tego co mi się wydaje miało być coś poza Strażnikami ;)
A w ogóle co to za książka, może ktoś mnie oświeci?
bardzo ciekawe ksiazki dla młodzieży widziałam w sklepie nowego wydawnictwa goneta.net mają tam spory wybór właśnie takiej literatury dla młodzieży często pisanej przez niewiele starszych autorów, którzy wiedzą jak zainteresować młodzież
kolejne trylogie tej samej autorki, kontynuacje czarnego maga: trylogia zdrajcy, brant weeks: anioł nocy bardzo dobra trylogia, na pewno się spodoba. Przypadła mi też do gustu książka "dziewiąty mag" ale niestety ani widu ani słychu kontynuacji
Nasza Księgarnia ma wydać na początku 2012
Polecam \\\"Dar\\\' Alison Croggon. Wciągająca fantasy.
Z tego co mi się wydaje miało być coś poza Strażnikami ;)
A w ogóle co to za książka, może ktoś mnie oświeci?
Czytałam pierwszą część Strażników - "Straż". Książka jest fajna, opowiada o strażnikach czasu, pilnują aby nic w przeszłości się nie zmieniło, a ktoś chce bardzo w niej namieszać..
Co mogę polecić, książkę, w której sama się ostatnio zakochałam "Nevermore - Kruk", autorstwa Kelly Creagh.
Napisał(a): chlodnik -
Mój młodzy brat czytał ostatnio "Malowanego człowieka" Petera V. Bretta (V tomów, nie wszytskie ukazały sie po polsku). Jest zachwycony.
Napisał(a): Agusiasta88 -
Może Igrzyska Śmierci? To takie coś pomiędzy SF a fantasy, bardzo wciągające. Wrzucam opis, żeby się nie produkować o czym jest :p
Na ruinach dawnej Ameryki Północnej rozciąga się państwo Panem, z imponującym Kapitolem otoczonym przez dwanaście dystryktów. Okrutne władze stolicy zmuszają podległe sobie rejony do składania upiornej daniny. Raz w roku każdy dystrykt musi dostarczyć chłopca i dziewczynę między dwunastym a osiemnastym rokiem życia, by wzięli udział w Głodowych Igrzyskach, turnieju na śmierć i życie, transmitowanym na żywo przez telewizję. Bohaterką, a jednocześnie narratorką książki jest szesnastoletnia Katniss Everdeen, która mieszka z matką i młodszą siostrą w jednym z najbiedniejszych dystryktów nowego państwa. Katniss po śmierci ojca jest głową rodziny - musi troszczyć się o młodszą siostrę i chorą matkę, a jest to prawdziwa walka o przetrwanie...
Książki dla młodzieży?
Zgłoś do usunięcia | Link
Coś w stylu Trylogii czarnego maga lub Sagi Strażnicy Veridianu.
Coś nie oklepanego.
I coś co nie będzie przypominać Zmierzchu.
Co polecacie?:)