3 tys.
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń283 tys.
  • Odpowiedzi181
  • Ocen na +161
3 tys. ppt ?

Ku przestrodze, dlaczego nie wolno gotować wody dwa razy (182)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny

Re: Ku przestrodze, dlaczego nie wolno gotować wody dwa razy

Napisał(a): ~abc -

Co za i_d_i_o_t_a wypocił ten tekst ???
węgiel mylisz z węglanami, wynajdujesz wirusy, (które twoim zdaniem włażą do czajnika przez szczelinę pod pokrywką), nie umiesz napisać o tym, ze tlen atmosferyczny w pewnym stopniu rozpuszcza się w wodzie - jednym słowem POWTÓRZ PODSTAWÓWKĘ, a potem idź do dobrego liceum ( w tym czasie już gimnazjów na szczęście nie będzie)
INTERIA.PL

Re: Ku przestrodze, dlaczego nie wolno gotować wody dwa razy

Napisał(a): lucyna5252 -

Od dziś na śniadanie Whisky jakiejś dobrej marki do obiadu dajmy na to Martini a do kolacji Koniak i nic się już mnie nie czepi. Nic nie trzeba gotować i będzie obojętne czy z wody ulotnił się tlen i został sam wodór i czy jest w niej żelazo, kadm, złoto , węgiel , czy może cała tablica Mendelejewa. Zdrówka życzę

Re: Ku przestrodze, dlaczego nie wolno gotować wody dwa razy

Napisał(a): ~Bajania -

ale bzdury. Woda nie staje się twardsza od wielokrotnego gotowania bo to zależy od jej składu, tego jaka była przed wlaniem do czajnika. Zrób inny test. Zagotuj wodę destylowaną dwa razy i wtedy sprawdzaj smak.

Re: Ku przestrodze, dlaczego nie wolno gotować wody dwa razy

Napisał(a): ~gość -

~K11 Co to za brednie. Wytrącają się związki węgla, a szkodliwe się zagęszczają?
Zależy jak patrzeć.
Wytrąca się węglan wapnia i na upartego jest to związek węgla.
A jak wodę odparujesz trochę to się zagęszcza cokolwiek było rozpuszczone.
« Wróć do tematów
Użytkownicy poszukiwali
  • ku przestrodze dlaczego nie wolno gotowa wodwody dwa razy
Do góry strony: Ku przestrodze, dlaczego nie wolno gotować wody dwa razy