Re: KULTURA KOMENTARZY
Napisał(a): Gość -
Przecież o tym pisze się od ponad roku. Niestety, I360 nie ingeruje w treść postów. Oddali miejsce na portalu na zasadzie dzierżawy a to oznacza, że każdy robi co chce. Kiedy jeden z DO zaczął chamskie ataki na piszące dziewczyny, skończyło się to ich odejściem. To widocznie rozzuchwaliło nieudacznika. Znalazł zresztą następców. Potem pojawiła się para kitek-rolins z wyjątkowo chamskimi postami. A dalej już poleciało. Frustratów, którzy odczuwają przyjemność w pisaniu chamskich postów, w ubliżaniu, niestety przybywa. Ostatnio do tego grona dołączyli mager, gustlik, sklepowicz i paru innych, mniej widocznych. Tak to już bywa, że jak pozwoli się jednemu, to szybko znajdą się naśladowcy.
Czy można coś z tym zrobić? Moim zdaniem nic. Bez udziału adminów sytuacja może się tylko pogarszać.
Brak reakcji przy pierwszych niepokojących sygnałach skutkuje taką sytuację, jaka jest teraz. Jest tak źle, że jeden z komentujących nie kryje i pisze wprost, że jest tu bo lubi j...ć i poniżać piszących.
Być może jeszcze trochę i naprawdę wstyd będzie się przyznać, że bycie DO na Interii to będzie totalny obciach.
Pasywność administracji to zgoda na eskalację chamstwa. Zostaje złość i bezradność? Niestety...
Też DO
Jest też zarzut, że niektórzy nie wchodzą w drogę forumowym chamom, po to, żeby nie mieć u siebie chlewu. Niestety, ale to też już nie działa. Ja tak robię,ignoruję i nie odpowiadam na zaczepki, ale oni sami zaczynają swoje brudne gierki, wciągając w to innych nie zorientowanych komentujących. Normalnie strach się gdzieś wypowiedzieć, bo zupełnie niechcący, można stać się inicjatorem ,za przeproszeniem, gówna! To chora zazdrość, ambicje, czy też urojenia niektórych DO? Nie mam pojęcia. Bo największy żal mam właśnie do DO. Już nie wiem kto jest kto!
takajednaDO Jest też zarzut, że niektórzy nie wchodzą w drogę forumowym chamom, po to, żeby nie mieć u siebie chlewu...
Niestety, niewchodzenie obecnie to obecnie zbyt mało:) Chamstwo tak sie rozpleniło, że trzeba je chwalić, podkreślać wyjątkową inteligencję, nazywać przyjacielem a nawet drogim przyjacielem!!!
Tak, masz rację to wina wyłącznie DO, że chcąc zaistnieć, wysługują się chamami do dołowania innych.
Nie chcę tu zaczynać kolejnej wojny, ale z obecnych DO jest dwóch takich "bardzo zaprzyjaźnionych" i, niestety, jedna pani.
Najbardziej mi szkoda Nikaen i Zuzki.
Jakoś ci DO nie widzą, że to chwilowy "sukces" ze zdołowania innych, bo generalnie spada ilość piszących na jakimś poziomie, ilość czytających a same komentarze to zawody, kto kogo bardziej opluje, żeby delikatnie napisać.
A Admini nie mają sobie nic do zarzucenia.
Macie miejsce i się rządźcie. No to się rządzą... Z widocznym efektem.
TezDO
Temat stary i wielokrotnie poruszany. Za każdym razem bez skutku. A to rozzuchwala idiotów. Jak ci się chce to poczytaj wcześniejsze rozmowy...
http://forum.interia.pl/watek-chronologicznie/adam-jezierski-ma-zgryz,7251,732378,,c,1,147,0,0
Zaczyna się od Jezierskiego, który wykończył chamstwem Zuzę a potem Nikaen. Do dziś w podobny sposób walczy z innymi. Dołączył do nich rollins a i Marian z Rumii i wcześniej kitek, zrobili swoje.
Jak chamstwo ma "drogich przyjaciół" w rodzaju Jezierskiego i rollinsa, to czego oczekiwać?
Teraz to można naliczyć z dziesięciu idiotów o stałych nickach, którzy z różnych powodów robią tu bagno a zwalają na innych.
"Miłej lektury" życzę... Tylko się nie załam, bo fajnie piszesz:)
tDO
Gość Temat stary i wielokrotnie poruszany. Za każdym razem bez skutku. A to rozzuchwala idiotów. Jak ci się chce to poczytaj wcześniejsze rozmowy...
"Miłej lektury" życzę... Tylko się nie załam, bo fajnie piszesz:)
tDO
Ja już to kiedyś czytałam, ale mi uciekło, ale teraz w skrócie przeleciałam na szybko. Tym bardziej przykro, że temat wraca niczym bumerang i nie można z tym zrobić porządku. To jednak walka z wiatrakami.
I jeszcze dodam, że teraz to już całkiem nie wiem kto jest kto, a co najgorsze, kto przyjaciel, a kto wróg! Bo na początku wydaje się, że dana osoba jest ok., a potem to aż przykro, a nawet bywa głupio, że człowiek dał się zrobić w przysłowiowego konia. I przychodzi wielkie rozczarowanie i nic więcej.
Witajcie :)
Tak sobie czytam Waszą dyskusję i znów nachodzi mnie wspomnienie słów Pani Magdy: jeżeli sami DO pozwolą sobie na robieniu tu bałaganu to będą go mieli.
Nie wiem ilu DO zrozumiało te słowa i jak je odebrali. A to przecież proste: nie rób drugiemu co tobie niemiłe. I zgłaszaj do usunięcia chamstwo pod swoimi artami. Żadna sztuka: skopiować link do wulgarnego komentarza i wysłać z dopiskiem "wulgaryzmy", czy "wypowiedź nie na temat artykułu", albo "atak personalny na autora/komentatora".
Może nie natychmiast, ale jednak skutecznie i bezpowrotnie chamstwo jest usuwane. To bardzo zniechęca trolle. Wiem, bo praktykuję i polecam innym.
Pozdrawiam
Gość Witajcie :)
Tak sobie czytam Waszą dyskusję i znów nachodzi mnie wspomnienie słów Pani Magdy: jeżeli sami DO pozwolą sobie na robieniu tu bałaganu to będą go mieli.
Nie wiem ilu DO zrozumiało te słowa i jak je odebrali. A to przecież proste: nie rób drugiemu co tobie niemiłe. I zgłaszaj do usunięcia chamstwo pod swoimi artami. Żadna sztuka: skopiować link do wulgarnego komentarza i wysłać z dopiskiem "wulgaryzmy", czy "wypowiedź nie na temat artykułu", albo "atak personalny na autora/komentatora".
Może nie natychmiast, ale jednak skutecznie i bezpowrotnie chamstwo jest usuwane. To bardzo zniechęca trolle. Wiem, bo praktykuję i polecam innym.
Pozdrawiam
Walka z wiatrakami. Każdego dnia po 15 nikt nie usuwa postów. Od piątku do poniedziałku również. Ale jak ktoś chce robić za sprzątającego, to miłe:)
To prawda, że po 15 i w weekendy nie usuwają, ale w poniedziałek po weekendzie - tak, wszystko, co było wysłane w weekend, a rankiem każdego dnia to, co poleciało po południu i nocą.
To mało?
To działa i BARDZO USPOKAJA NASTROJE NA FORUM w komentarzach.
Sami wymuszajmy poziom komentarzy, każdy u siebie. Nie tylko milcząc, czy nie dając się sprowokować głupimi uwagami - po prostu czynnie włączmy się w obronę forum przed zalewam agresji i głupoty.
Nie chce Ci się? To nie narzekaj później, że niski poziom, czy brak fajnych autorów.
Gość To prawda, że po 15 i w weekendy nie usuwają, ale w poniedziałek po weekendzie - tak, wszystko, co było wysłane w weekend, a rankiem każdego dnia to, co poleciało po południu i nocą.
To mało?
To działa i BARDZO USPOKAJA NASTROJE NA FORUM w komentarzach.
Sami wymuszajmy poziom komentarzy, każdy u siebie. Nie tylko milcząc, czy nie dając się sprowokować głupimi uwagami - po prostu czynnie włączmy się w obronę forum przed zalewam agresji i głupoty.
Nie chce Ci się? To nie narzekaj później, że niski poziom, czy brak fajnych autorów.
Nie rozumiem czemu nie można banować piszących chamskie posty? Jakoś na innych portalach nie mają z tym żadnego problemu, chociażby na onet, wp, o2 i wielu innych. Tu jest już kilkuset piszących i tysiące komentujących. Każdemu z osobna będziesz to tłumaczył? Jak? Bez żartów. Nie ma najmniejszej szansy. To może zrobić wyłącznie admin, nawet społeczny. Ale jest jak jest. Nierealne propozycje można składać stuletniej babci w nadziei, że odmówi. Albo i nie.
To nie jest sprawa chcenia czy nie chcenia ale nierealności w stosunku do całego forum, do tysięcy ludzi.
Ponad dwa lata padają takie propozycje. I co? I wielkie nic. Ty, ja, dziesięciu innych, zgłaszających? Żenada.
Portal zarabia na wszystkich. Piszących, czytających, komentujących. To jest jak sklep. Kto ma dbać o porządek w sklepie? Klienci? Może w Chinach lub Korei Północnej. Szkoda gadać.
KULTURA KOMENTARZY
Zgłoś do usunięcia | Link
Przyglądam się temu wszystkiemu już od jakiegoś czasu i milczeć zwyczajnie nie sposób! Jakiś czas był spokój i znowu zaczyna się cyrk pod artykułami. Wiem, że najprościej zgłosić do moderacji chamskie wpisy, ale to chyba nic nie zmieni. Czy na chamstwo nie ma rady? Ręce opadają, tym bardziej, że to niektórzy DO lubią babrać się w takim szambie. A to chyba dorośli ludzie? A może najprościej walić prosto w oczy, czyli po nazwisku, czy też po nickach, bo ludzie naprawdę się gubią już w tym, kto jest kto! Jak tak dalej będzie, to chyba bycie Do zacznie być obciachem, a to byłaby wielka szkoda dla nas wszystkich. No bo jak polecić znajomym artykuł do przeczytania, gdy pod artykułem taki chlew? I co, tłumaczyć się za idiotów, którzy prowadzą jakieś prywatne i prostackie bitwy? Niby nic, a jednak boli, bo z pasji i przyjemności, zostaje złość i bezradność.