Reklama

KULTURA KOMENTARZY (1245)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 2198

Re: KULTURA KOMENTARZY

Napisał(a): Gość -

Dobre. Wystawiasz swój towar na bazarze. Kto ma dbać o prządek na Twoim stoisku handlowym? Właściciel bazaru?
On tylko podstawia kontener na śmieci i wywozi odpady kilka razy w tygodniu.

Nierealne jest klonowanie każdego trolla. Tłumaczenie każdemu komentatorowi, że trzeba pisać ad meritum.
Realne jest sprzątanie pod własnymi artami. Gdyby znalazło się 10-ciu takich jak my, którzy KONSEKWENTNIE SPRZĄTAJĄ wokół siebie - byłby spokój.
Nie wierzysz? Sprawdź.

INTERIA.PL

Gość Dobre. Wystawiasz swój towar na bazarze. Kto ma dbać o prządek na Twoim stoisku handlowym? Właściciel bazaru?
On tylko podstawia kontener na śmieci i wywozi odpady kilka razy w tygodniu.

Nierealne jest klonowanie każdego trolla. Tłumaczenie każdemu komentatorowi, że trzeba pisać ad meritum.
Realne jest sprzątanie pod własnymi artami. Gdyby znalazło się 10-ciu takich jak my, którzy KONSEKWENTNIE SPRZĄTAJĄ wokół siebie - byłby spokój.
Nie wierzysz? Sprawdź.

Nie wierzę. Z jednego powodu. Piszących jest aktualnie kilkudziesięciu a razem kilkuset. 10 czystych artów nawet nie zostanie zauważonych. A sprzątanie za innych jakoś mnie nie kręci. Temat od dwóch lat przynajmniej poruszany i jakoś nie widzę, żeby ktoś czyścił. Pod większością artów bajzel, że hej.
10 jaskółek to nie wiosna ale ryzyko stada. Większość pada z wycieńczenia. Fajnie że masz dobre intencje, szkoda, że nierealne. Wymień tych DO, którzy systematycznie czyszczą posty. Ty jeden. Kto jeszcze?
To jest właśnie realność a nie pobożne życzenia.
Kończę tę bezsensowną dyskusję bo od dwóch lat tylko na strzępieniu języka się kończy. Przypomina mi się socjalizm z jego - powinniśmy... należy itp bajdurzeniem.

Aha czyli klasycznie jak w komunizmie, lepiej nic samemu nie robić, bo "się należy" ... sprzątanie, ochrona, nagrody, oklaski...
Sprzątać u samego siebie to za dużo?
Jesteś malkontentem. Jeżeli nie chce ci się tego robić to nie narzekaj na syf i nie odwódź od tego pomysłu innych, bo u mnie to działa. Niech spróbują.
Ja lubię tę maxymalną wolność dla wszystkich na 360-tce. Lubię ludzi, którzy tu piszą i komentują, a z trollami walczę po cichu usuwając ich komenty :-)

Zastanów się po co tu piszesz?
Jak dla mnie Interia360 to tablica ogłoszeń, "hyde park" - nie każdemu podoba to co innym, kazdy ma prawo o tym napisać w swoim stylu, ale powinien respektować normy zachowań społecznych i temu powinno służyć zgłaszanie naruszeń prawa.
Zauważ, że najwyżej 10 DO ma pod swoimi artami bajzel. Tacy "ulubieńcy". U reszty moim zdaniem obleci.
Nawet jak ktoś napisze w kiepskim stylu, miałko, to nie zawsze dostaje negatywne komentarze - chyba, że ma sporo wejść. Ale na to już nie mamy wpływu.

Kolego lub koleżanko, odwracasz kota ogonem z tym sklepem. Ale jeżeli już tak chcesz... Jeżeli do mojego sklepu ciągle włazi jedna lub dwie osoby i mi brudzą, to owszem, sprzątnę i więcej takich nie wpuszczam. Tu nazywa się to banowaniem. Idąc twoim tokiem myślenia, nawet sam nie sprzątam bo czekam aż mi klienci zwrócą uwagę?
Co to za porównanie do komuny? Ja zarabiam na Interii czy Interia na mnie? Na mnie jako czytającym, piszącym i komentującym. O interes dba ten, kto ma z tego korzyść materialną. Mnie nikt za to nie płaci. Adminom płacą.
Powiadasz, że "najwyżej 10 DO ma pod swoimi artami bajzel? Tak, teraz 10-ciu ale to i tak o 10-ciu za dużo.
A ten wynik to efekt zmasowanej akcji przeciw idiotom. To powinieneś wiedzieć i zauważyć, jak chcesz uczciwie dyskutować. Jeszcze pół roku temu pod niemalże każdym artem były chamskie, prowokacyjne posty, często wielokrotnie tego samego idioty. Bywało, że na 10 postów, 8 było jednego kretyna. Albo chamskie a jak nikt nie podchwycił tematu, to o byle czym lub tylko podbijanie postu, żeby tylko jego był na wierzchu.
Porównanie do Hyde Park" też niezbyt trafione. Bo tam (byłem, widziałem!!!) możesz mówić co chcesz ale nie możesz przeklinać. Możesz krytykować kogo chcesz i jak chcesz, ale bez wulgaryzmów. Krótko mówiąc, rób co chcesz al jak chcesz nasrać, to wypad do kibla. Hyde Park to wolne forum ale ma zasady.
Tak więc spadek działalności idiotów to wynik "grupy tenmena", jak to ktoś tu nazywa, a nie dobrej woli idiotów czy wzrostu ich kultury, świadomości społecznej czy czegokolwiek innego.
Może ci też przypomnę, że wcześniej bywały STANDARDOWO teksty w rodzaju, śmierdzących h..., kut, kur..., w różnej odmianie jeb... i tym podobne bagno rodem z melin pijackich. Teraz najczęściej jest pustak, tępak itp.
Łagodniej? Owszem, dużo łagodniej ale niestety, kilku innych, wzorując się na jednym idiocie, prowadzi "dyskusję" na jego starym poziomie. Kilku wręcz ma znacznie "bogatszy repertuar" niż pierwowzór. "Mistrz" jest stosunkowo prymitywny i ma ograniczony zasób słownego gnoju a oni, naśladowcy, "biją go na głowę".
A na konie zapytam - wierzysz, że to coś da? No to walcz po cichu po swojemu. Pozwól też innym walczyć po swojemu. Tak to widzę. Ty masz prawo do innego spojrzenia.

Witam wszystkich i dziękuję, że zechcieliście wypowiedzieć się w tym wątku.
Z tego, co napisaliście, wychodzi jeden wniosek: trzeba samemu zgłaszać do moderacji. Tylko tyle i aż tyle. W kupie siła i dlatego może wszyscy poszlibyśmy tym tropem? Ale tak uczciwie, czyli wszyscy razem! Kto za?

Dwa dni na forum, a już mnie ktoś chce poznać bliżej! Tak sądzę, że właśnie w tym celu napisał mi czułą wiadomość:
"Wypadało by się przedstawić z imienia i nazwiska." To już wolę cyjanek, niż to, żeby moje artykuły były jednym wielkim szambem!

Drodzy DO
Temat jest stary jak trwa Interia. I360 nie jest moderowana jak Fakty czy Polska Lokalna. Musimy szanować siebie na wzajem. W I360 jest tylko jeden admin, nikt więcej nie ma takich uprawnień. Magda która jest adminem musi ułożyć naszą zakładkę na pierwszej stronie, zmieniać zawartość naszej wewnętrznej strony, zajmować się sprawami organizacyjnymi i ma jeszcze inne dodatkowe zajęcia np. wczoraj był jej wywiad z muzykiem jazzowym.
Nie możemy od niej wymagać aby jeszcze śledziła komentarze pod wszystkimi artykułami, bo wtedy nie będzie redagowała Waszych tekstów.
Magda pracuje od pn. do pt. w godzinach pracy każdego z nas. Nieprawdą jest, że nie można załatwić sprawy jakiegoś komentarza czy nękania osoby wieczorem czy też w weekendy. Wystarczy jak napiszecie do mnie, mój adres będziecie mieli po zalogowaniu i wejściu w profil Analityka. Jeżeli tylko będę przy komputerze, a ja bardzo często jestem problem załatwię w pół godziny.
Zamiast wylewać żale, przeszkadza Ci coś, to pomóż sobie sam a nie płacz, że ktoś za Ciebie tego nie zrobił.
W mailu wystarczy podać linki do komentarzy, które chcecie usunąć i z jakiego powodu. Aby uzyskać link, trzeba wejść w komentarz i skopiować link z okienka u góry przeglądarki.

Pozdrawiam wszystkich DO
Analityk

Miły i zapracowany Analityku.
Tu nie chodzi o to, żeby Magda robiła więcej niż może. Na innych portalach są od tego wyznaczone osoby, które zajmują się moderowaniem na bieżąco. Poza tym są filtry. Istnieje banowanie. Temat rzeczywiście stary tylko temat będzie miał 100 lat i nikt nic z tym nie zrobi. To co chcesz zrobić jest (wybacz:))) amatorszczyzną. Zaloguj się, napisz maila... A za chwilę pojawi się kopia chamskiego postu. Syzyfowa robota. Jedyny skuteczny sposób na takie sytuacje to banowanie. Naprawdę nie rozumiem jaki to problem? Jeden ban i reszta chodzi jak w zegarku. Szybkie, proste, skuteczne.
I tego nie rozumiem.
Mario - nie daj się wciągnąć w podawanie danych. Nawet (moim zdaniem) powinnaś wymienić zdjęcie...
Jak się uprze jakaś menda, to masz prze...chlapane:) Paru już się chciało promować i teraz żałują. Nie to forum, nie ci ludzie. pzdr dla obojga:)

Widzisz, Interia ma profesjnalne moderowanie w zakładkach Fakty i Polska lokalna. Moim zdaniem nawet zbyt ostre, bo czasami mam wrażenie, że moderator puszcza komentarze po sercu, jak zwolennik PiS, to lecą same zwolenników PiS, a jak na odwrót to same zwolenników PO.
Na naszej teoretycznie jest moderowanie, ale nie zauważyłem, aby to kiedykolwiek zadziałało. Musisz o swoje teksty dbać sam/sama.
Czy amatorszczyzna? nie będę się wypowiadał. Takie są realia i musisz je zaakceptować lub cierpieć dalej. Ja praktycznie nigdy nie mam tego typu problemów. Było kilku i albo ich przekonałem, że nie warto, albo po prostu konsekwentnie usuwałem posty.

Po prostu o swój wizerunek musimy dbać sami. I nie ma co łez wylewać, że ktoś czegoś za mnie nie zrobił. Masz narzędzie, to z niego korzystaj, nie chcesz to nie płacz.

Banowanie nic nie daje. Nie ma takich możliwości w internecie. Już to kilka razy udowodniłem. Zbanować można kogoś kto jest początkującym w internecie, jak ktoś się zna, to niczego nie zrobisz.

Pozdrawiam

Analityk2005 Widzisz, Interia ma profesjnalne moderowanie w zakładkach Fakty i Polska lokalna. Moim zdaniem nawet zbyt ostre, bo czasami mam wrażenie, że moderator puszcza komentarze po sercu, jak zwolennik PiS, to lecą same zwolenników PiS, a jak na odwrót to same zwolenników PO.
Na naszej teoretycznie jest moderowanie, ale nie zauważyłem, aby to kiedykolwiek zadziałało. Musisz o swoje teksty dbać sam/sama.
Czy amatorszczyzna? nie będę się wypowiadał. Takie są realia i musisz je zaakceptować lub cierpieć dalej. Ja praktycznie nigdy nie mam tego typu problemów. Było kilku i albo ich przekonałem, że nie warto, albo po prostu konsekwentnie usuwałem posty.

Po prostu o swój wizerunek musimy dbać sami. I nie ma co łez wylewać, że ktoś czegoś za mnie nie zrobił. Masz narzędzie, to z niego korzystaj, nie chcesz to nie płacz.

Banowanie nic nie daje. Nie ma takich możliwości w internecie. Już to kilka razy udowodniłem. Zbanować można kogoś kto jest początkującym w internecie, jak ktoś się zna, to niczego nie zrobisz.

Pozdrawiam

Jak ty możesz sam sobie usuwać chamskie posty, to o czym rozmawiamy? Ale może to pomysł? Dać uprawnienia zalogowanym autorom do usuwania niechcianych postów? Nie przez Magdę, nie przez Ciebie, ale osobiście. Wiem, większość wykasuje normalne ale niepochlebne posty. Tylko że to lepsze niż chamstwo.
A z tymi zakładkami masz racje. Też parę razy chciałem i odwalili, bo było grzecznie ale niepoprawnie politycznie. Więc czytam i nie komentuję.
Generalnie to mnie zbytnio nie rusza. Szkoda tylko, że w sumie potrzebne i dobre forum może bezkarnie rozłożyć jakiś psychicznie chory osobnik.

« Wróć do tematów
Do góry strony: KULTURA KOMENTARZY