Re: Lech Wałęsa - BOHATER NARODOWY?
Napisał(a): Gość -
gośćgość Nie chodzi ostatecznie o to , czy ktoś jest wykształcony, czy nie. Chodzi o to, co sobą prezentuje. Studia dają szansę wzbogacenia samorealizacji, kreacji i prezentacji. Oczywiście, że nie dotyczy to wszystkich. Jednak rozwój nauki,wiedzy, cywilizacji, to przecież nie zasługa nieuków. Skoro Wałęsa był taki genialny, powinien to potwierdzić wykształceniem. Dla mnie Wałęsa od zawsze był nieukiem i prostakiem, co nie oznacza, że nie szanuję ludzi pracy. Tylko tamci nie pretendują na narodowego bohatera. PRL sztucznie się demonizuje, aby uwypuklać takich i im podobnych "bohaterów".Po prostu nie lubisz pana Wałęsy , nie , nie żebyś miał jakieś osobiste kontakty , tobie wystarczą oceny małego człowieczka , masz jakieś uprzedzenie , a pan Wałęsa jednak jest teraz kimś , jak zaczynał nawet nie umiał płynne czytać , jednak pracował nad sobą teraz obsługuje komputery sam wgrywa sobie programy , pisze wysyła maile , a według twoich ocen przecież mógł iść pod sklep na wino i olać wszystko tak jak wielu to zrobiło ( tych po PGER-ach ) , a jednak tego nie zrobił pracował nad sobą i jest teraz poważanym i znanym w świecie , to o czymś świadczy ,, ale pan Jarek uważa inaczej a ty jak sądzę jesteś wyznawcą pana Jarusia .
Nie jestem wyznawcą Pana Jarusia. Faktycznie Wałęsa się zdecydowanie podszkolił.Doceniam to, ale bohaterstwo jego jest dla mnie wątpliwe, bo przecie nie wiedział, co czynił.
Podobno jakiś jego glejt jest fałszywy. Mnie to jest zupełnie obojętne, czy współpracował.Czyszczacze bohatera się spisują. Byłby bardziej wiarygodny, gdyby się przyznał.
Nie znoszę jego pychy i zarozumialstwa. To nie przystoi "bohaterom".
Współczesne ZMP III RP, czyli medialni szczekacze wszystko mu zawdzięczają, dlatego przemilczają jego ewidentne prostactwo.
Wałęsa bohater??? To jakiś bardzo pośledni żart.
Wrócił archaiczny system, który dzieli społeczeństwo na garstkę wypasionych i miliony upodlonych: bezrobotnych, bezdomnych,biednych głodnych. Naczelną obowiązującą zasadą jest kanibalizm wynikający z powszechnego prawa dżungli.
Wałęsa bohaterem jest dla garstki drobnomieszczańskich karłów, którzy stali się kimś będąc nikim.
gość Wałęsa bohater??? To jakiś bardzo pośledni żart.
Wrócił archaiczny system, który dzieli społeczeństwo na garstkę wypasionych i miliony upodlonych: bezrobotnych, bezdomnych,biednych głodnych. Naczelną obowiązującą zasadą jest kanibalizm wynikający z powszechnego prawa dżungli.
Wałęsa bohaterem jest dla garstki drobnomieszczańskich karłów, którzy stali się kimś będąc nikim.
A czy pan Jarek jest Bohaterem , dla pana. ?
gośćgość Wałęsa bohater??? To jakiś bardzo pośledni żart.
Wałęsa bohaterem jest dla garstki drobnomieszczańskich karłów, którzy stali się kimś będąc nikim.A czy pan Jarek jest Bohaterem , dla pana. ?
Kaczor dyskredytuje Włęsę, bo sam chce wskoczyć na jego miejsce. Cała ta tzw opozycia jest żałosna. Na przykład kiedy dziś miliony robotników jest upadlanych na każdym kroku, to KOR się na nich wypiął. Opozycyjna hołota.
To co piszą w książkach do historii że Wałesa to bochater narodowy i NSZZ to wielka rewolucja to kpiny jak mogą takie kłamstwa wykładac dziecią w szkołach , co ztego że obalono komunę jak jej wogule nie było a jeśli nawet to później przez 15 lat ludzie krzyczeli Balcerowicz musi odejśc i co odszedł a majątek narodowy jest wyprzedawany . Jeśli ktoś zwas twierdzi że to co mówię jest nieprawdą niech rzuci wemnie kamieniem.
Lech Wałęsa - BOHATER jaki bohater ?szpieg agent bolek
http://newworldorder.com.pl/film,Zydzi-Walesa-i-Polonia-cz-1-3,690
cała prawda wlaściwie
Na pewno w 1989 roku był człowiekiem odpowiednim który umiał wykorzystać swoje pięć minut w polityce i wtedy miał zwolenników pamiętających jego poświęcenie dla swoich przekonań politycznych i wtedy mu chwała za to ale z upływem lat i pokoleń wygląda to już trochę inaczej
[cytat kogo=]No właśnie. Chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat a teraz jest na to odpowiedni czas ze względu na jubileusz solidarności. Założyłem ten temat po tym jak czytałem artykuł pt. "Wałęsa: Pokolenie Solidarności zadziwiło świat" (interia.pl). Patrząc na komentarze pod artykułem wyraźnie widać że zdania są podzielone.
Co Wy użytkownicy forum sądziecie na temat Lecha Wałęsy. BOHATER czy KONFIDENT?
Ja osobiście uważam go za bohatera. Sam fakt mówiący o tym że był on współzałożyciel i pierwszy przewodniczący "Solidarności" czyli głównego ośrodka masowego ruchu oporu przeciw socjalistycznym rządom Polski Ludowej mówi za siebie. Wszelkiego rodzaju ordery i nagrody jakie zdobył również, nagroda Nobla.
I osobiście nie wierze w jego przynaleznośc do SB! ...
Mam nadzieje że podzielacie moje zdanie ...[/cytat
Wygląda na to, że umiesz posługiwać się internetem więc wejdż na stronę IPN-u i tam znajdziesz materiały dotyczące Bolka i nie bądż idiota na własne życzenie bo takich stadnych idiotów jak ty jest już dostatecznie dużo.
Zgłoś do usunięcia | Link
Po prostu nie lubisz pana Wałęsy , nie , nie żebyś miał jakieś osobiste kontakty , tobie wystarczą oceny małego człowieczka , masz jakieś uprzedzenie , a pan Wałęsa jednak jest teraz kimś , jak zaczynał nawet nie umiał płynne czytać , jednak pracował nad sobą teraz obsługuje komputery sam wgrywa sobie programy , pisze wysyła maile , a według twoich ocen przecież mógł iść pod sklep na wino i olać wszystko tak jak wielu to zrobiło ( tych po PGER-ach ) , a jednak tego nie zrobił pracował nad sobą i jest teraz poważanym i znanym w świecie , to o czymś świadczy ,, ale pan Jarek uważa inaczej a ty jak sądzę jesteś wyznawcą pana Jarusia .