Reklama

Likwidacja Funduszu Kościelnego (59)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 2338

Re: Likwidacja Funduszu Kościelnego

Napisał(a): Gość -

gość Acha, jeszcze ci dodam - nie jestem gimnazjalistą, ani jak to nazwałeś "głupkiem internetowym". Nie masz prawa nikogo tutaj obrażać. Mam nadzieję, że wiesz, że to jest grzechem (zapytaj księży w rodzinie).

Chyba cie pogięło pytać czarnych? JMam ich w pupci.

INTERIA.PL

KOŚCIÓŁ JUŻ ODZYSKAŁ WIĘCEJ NIŻ MU SIĘ NALEŻAŁO .PO PIERWSZE RZĄD MA RACJĘ ŻE ODBIERA FUNDUSZ ,BO JUŻ IM SIĘ NIE NALEŻY.PO DRUGIE Z JAKIEJ RACJI MAJĄ ODLICZAĆ OD PODATKU,PRZECIEŻ TO JEST SKŁADKA NA JEGO EMERYTURĘ TO JA NIE ROZUMIE CO MAJĄ SOBIE ODPISYWAĆ.A PO TRZECIE JEŻELI UWAŻASZ ŻE MAJĄ MAŁO I JESTEŚ DOBRYM KATOLIKIEM TO ODDAJ IM SWÓJ DOM CHĘTNIE WEZMĄ I POLOWE SWOICH DOCHODÓW

KATEGORYCZNIE MUSI RZĄD ZABRAC KLEROWI FUNDUSZ KOŚCIELNY PRZECIEŻ TE PIENIĄDZE IM SIĘ JUŻ NIE NALEŻĄ ,TE PIENIĄDZE POMOGĄ ZAŁATAĆ DZIURE W DOMACH DZIECKA CZY INNYM ZAKŁADZIE DLA LUDZI NIE PEŁNO SPRAWNYCH.JAK RZĄD MA UKŁADY Z KOŚCIOŁE TO ICH SPRAWA ,ALE DLACZEGO MY MAMY TRACIĆ NA PIENIĄDZACH. BO KLER TRZYMA RZĄD W SZACHU .WŁOSI POTRAFIĄ KLER ZMUSIC DO PŁACENIA ZA GRUNTY OD NIERUCHOMOŚCI .NAJWYŻSZY CZAS ŻEBY U NAS RZĄD ZROBIŁ Z TYM POŻĄDEK I NIE TRZASŁ PORTKAMI .

[cytat kogo=g Fundusz kościelny był płacony do chwili oddania klerowi majątku .Kler dostaje pieniądze na kościoły z funduszu na kulture to są olbrzymie pieniądze dostają od UNII na zabytki kościelne i ciągle mało?fundusz zabrac bo nie było umowy że fundusz musi byc .

gość KATEGORYCZNIE MUSI RZĄD ZABRAC KLEROWI FUNDUSZ KOŚCIELNY PRZECIEŻ TE PIENIĄDZE IM SIĘ JUŻ NIE NALEŻĄ ,TE PIENIĄDZE POMOGĄ ZAŁATAĆ DZIURE W DOMACH DZIECKA CZY INNYM ZAKŁADZIE DLA LUDZI NIE PEŁNO SPRAWNYCH.JAK RZĄD MA UKŁADY Z KOŚCIOŁE TO ICH SPRAWA ,ALE DLACZEGO MY MAMY TRACIĆ NA PIENIĄDZACH. BO KLER TRZYMA RZĄD W SZACHU .WŁOSI POTRAFIĄ KLER ZMUSIC DO PŁACENIA ZA GRUNTY OD NIERUCHOMOŚCI .NAJWYŻSZY CZAS ŻEBY U NAS RZĄD ZROBIŁ Z TYM POŻĄDEK I NIE TRZASŁ PORTKAMI .

Nie krzycz dziecko. Jak jesteś taki hojny to oddaj swój dobytek na domy dziecka a nie "oddawaj" pieniądze które ukradliście księżom. We Włoszech nie kradliście kościołowi majątku tak jak tutaj. A w Polsce księża płacą podatek za grunty.

gość

gość

alien Co o tym myślicie?

Mi się wydaje, że likwidacja Funduszu Kościelnego jest doskonałym pomysłem. Co kościołowi kiedyś zabrało państwo, to już odzyskał i to z dużą nawiązką. Co rok Fundusz Kościelny pożera dziesiątki milionów złotych, a państwo teraz bardzo potrzebuje oszczędności. Rząd powinien zlikwidować Fundusz Kościelny, nie pytając się wcale kościołów o opinię, przecież one zawsze będą przeciw.

Po pierwsze Kościół nie odzyskał tego co mu ukradziono. Po drugie jak zabiorą to ubezpieczenie to czy księża będą wtedy mogli je sobie odliczyć od podatku tak jak inni?

czy kosciol k iedys pracowal to znaczy czarni???????

A co do tego mają czarni? W Polsce większość księży to biali. Wy czerwoni tego nie wiecie?

gość oddano kosciolowi to co kiedys zabrano. tylko prosze mnie uswiadomic, skad kosciol wzial te majatki odebrane przez komune. czy "przywiozl" je z watykanu, czy podarowal je papiez? te ziemie i majatki byly kiedys POLSKIE i jako takie powinny powrocic do panstwa. a kosciol powinien utrzymywac sie z tacy czli ofiar wiernych, a od dochodow powinien placic podatki jak zwykli, biedni parafianie. tymczasem jest to krwiozercza enklawa na terytorium obcego panstwa!

Nie oddano tego co ukradliście kościołowi. Ziemi nie ukradli. Podatki od dochodu płacą. I jeszcze dodatkowo płacą ryczałt. A więc płacą dwa razy tyle podatku co inni obywatele.

Nie oddano tego co ukradliście kościołowi. Ziemi nie ukradli. Podatki od dochodu płacą. I jeszcze dodatkowo płacą ryczałt. A więc płacą dwa razy tyle podatku co inni obywatele.

najpierw niech zapłacą podatki od pogrzebu, ślubu , wypominków i innych co łaska

gość

alien Co o tym myślicie?

Mi się wydaje, że likwidacja Funduszu Kościelnego jest doskonałym pomysłem. Co kościołowi kiedyś zabrało państwo, to już odzyskał i to z dużą nawiązką. Co rok Fundusz Kościelny pożera dziesiątki milionów złotych, a państwo teraz bardzo potrzebuje oszczędności. Rząd powinien zlikwidować Fundusz Kościelny, nie pytając się wcale kościołów o opinię, przecież one zawsze będą przeciw.

Po pierwsze Kościół nie odzyskał tego co mu ukradziono. Po drugie jak zabiorą to ubezpieczenie to czy księża będą wtedy mogli je sobie odliczyć od podatku tak jak inni?

pRZEPRASZAM BARDZO! cZY O MOJA SYTUACJE KSIEZA SIE MARTWIA, SKAD WEZME NA SWOJE UBEZPIECZENIE? zACZNA PRACOWAC DODATKOWO!

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Likwidacja Funduszu Kościelnego