Re: łokiec tenisisty
Napisał(a): Gość -
Na szczescie coraz wiecej lekarzy i fizykoterapeutow stosuje nowe metody leczenia kontuzji - w uzyciu sa masaze, laser, specjalne zastrzyki. Radze sie porozgladac i dobrze wybrac specjaliste. Z jakiego miasta jestes - moze cos doradze.
Z Krakowa. Slyszalem, ze w Scanmedzie sa jacys specjalisci, ktorzy dobrze sobie radza z urazami stawow i sciegien, musze sie podowiadywac, bo boli coraz bardziej :(
Ze scanmedu moge polecic dr Bonczara - stosuje on metode recover, bardzo fajnie sie po tym wraca do zdrowia, bez gipsu i powazniejszych interwencji w organizm.
Swego czasu wyleczono mi to schorzenie jednym zastrzykiem.
Po paru latach wrocilo i juz zastrzyk nie pomógł,za to pomogła opaska uciskowa i maść końska,oraz rakieta Wilsona z sytemem Triad eliminującym sporą część wibracji,aktualnie inne firmy mają podobne rozwiazania jak np.Babolat pod nazwa Cortex.
Mam pytanie czy można łokiec tenisisty zlapac na obydwie rece jednoczesnie?.
Czy idzie to wyleczyc czyms skutecznie poza operacją?.
Pytam konkretnie bo mecze sie juz ponad rok z tym od lekarza do lekarza i nic.;<
Bede wdzieczny za mądrą odpowiedz thx
jeśli czujesz ból w obu rękach to na skutek zmian zwyrodnieniowych w obrebie kręgosłupa szyjnego . Jako rechabilitacje polecam jogę . Mnie pomogło w 100% i to nie tylko na to.
Mam to od 4-ch miesiecy.Przeszlam rehabilitacje typu-laser,jonofporeza,ultradzwieki, krioterapie. Minelo dwa tygodnie, nie ma zadnej poprawy, wrecz jest o wiele gorzej. Boli niesamowicie, czasem jak by ktos szpile wciskal i promieniuje az do nadgarstka. Reka ciezka jak olow, . Najgorsze sa noce , budzi mnie bol i nie wiem jak mam ulozyc ta lape.Masci zadne nie pomagaja.
Dzis kupilam ELMETACIN spray do psikania - zobacze jak przespie noc chyba troche usmierza bol bo zadne wczesniejsze masci nie pomagaly. Chyba wroce do tego ortopedy i poprosze o blokady, slyszalam,ze pomagaja,
ale co ma joga do łokcia tenisisty? sory pytam bo sie nie znam
blokada pomaga na jakis czas pod warunkiem ze dbasz o ręke nie nadwyręzasz jej,ale to nic wielkiego
łokiec tenisisty
Zgłoś do usunięcia | Link
Na ostatniej wizycie lekarz stwierdzil u mnie to schorzenie :(( Mowi, ze nie wroce do treningow ladnych pare tygodni, moze nawet miesiecy :( Jestem przerazony. Slyszalem, ze obecnie sa metody leczenia tej przypadlosci bez unieruchamiania reki. Czy ktos o tym slyszal??