Reklama

łokiec tenisisty (30)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 5945

Re: łokiec tenisisty

Napisał(a): Gość -

Witam.
Przeszłam przez sterydy dostawowo, fizjoterapię, masaże... a teraz jestem na etapie fal uderzeniowych. Po pierwszym zabiegu ręka jakby boli bardziej ( podobno tak może być), za 4 dni kolejny, zobaczymy!
Mam nadzieję, że to jednak działa. Skutecznie i na długo.

INTERIA.PL

Witam mam problem z ta dolegliwoscia 5 miesiecy jestem po zastrzyku 4tyg bol ustapil . Lecz wyczytalem gdzies ze zastrzyk dziala preciwbolowo od 3 do 6 tyg .
Jak sie ta choroba laczy z praca? Pracuje wiertarka bardzo duzo i niewiem czy dac sobie spokoj czy mozna z tym pracowac
Pozdrawiam

Też mam tą chorobę.Ból straszny,nie mogłem podnieść szklanki wody(prawa ręka) i też przechodziłem rechabilitacje typu - laser itp,i nic .Lecz ostatnio dowiedziałem się o urządzeniu MEDLIGHT 630 PRO,który został niedawno sprowadzony z USA i opracowany przez NASA.Kupiłem go bo ból był nie do zniesienia, i okazało się że odkąd zaczełem go stosować ból ustąpił.Ten sprzęt to rewelacja.Jestem zwykłym śmiertelnikiem którego dopadła ta choroba i mieszkam sobie w małym miasteczku Parczewie.Spróbujcie naprawdę rewelacja,ból znika bez leków.

Doznałem kontuzji 1,5 roku temu ,na początku leki potem 4 blokady i nic lekaż stwierdził że tylko operacja coś zmieni
ale czytałem że operacja niemusi się udać i co dalej .
Wyleczyłem się sam metodą BSM od wielu lat cała moja rodzina stosuje tę metodę ,na początku jest ciężko rezygnacja z kawy ,herbaty i dużo czasu zabiera sam zabieg .
2 miesiące i boli myślałem że nic z tego ,ale nagle z dnia na dzień pszestało boleć ,no to koniec kuracji na tydzień po tygodniu znowu boli i kolejne 2 miesiące teraz wiem że się opłaciło koniec męki .
Piłem kompoty ,jadłem owoce i warzywa ,piłem surowe jajka ,wszystko to z metodą BSM mi pomogło.

Ja jakiś czas temu przeciążyłem sobie łokieć podczas ćwiczeń na siłowni i też nie moglem tego wyleczyć. Lekarze mówili że to jest tak zwany "łokieć tenisisty". Oczywiście smarowałem rożnymi mazidłami, okładami ale nic to nie dawało. Próbowałem trochę rehabilitacji, ale też nic nie pomogło. Któregoś dnia jednak w przychodni zupełnie przypadkowo znalazłem ulotkę na temat urządzenia laserowego domowego użytku. Zadzwoniłem dowiedziałem się kilku rzeczy, potem wlazłem na stronkę i postanowiłem kupić. Po trzech dniach przestało boleć:) Może się wydawać niemożliwe, ale sam byłem zaskoczony. Urządzenie to MEDLIGHT 630 PRO . Szczerze polecam, tym bardziej, że pomaga też na inne dolegliwości.

Tak metody konwencjonalne są wyjątkowo mało skuteczne - kiedyś nie zdawałem sobie sprawy, a teraz ze zdziwieniem od kilku lat patrzę na to iż w przypadkach gdy ludzie męczą się i cierpią kilka lat ja mogę rozwiązywać ich problem w ciągu kilku zabiegów choć to jest zróżncowane w zależności od problemu i człowieka. Maiłem przypadek łokcia tenisisty gdy osoba miała bardzo ostry stan bólowy z bardzo ograniczonym funkcjonowaniem ręki - po 3 zabiegach 30 minutowych energoterapeutycznych funkcja ręki została przywrócona , dolegliwości bólowe zniknęły, a osoba wróciła do pracy fizycznej, która uprzednio spowodowała problem łokcia tenisisty - dodam iż mam kontakt z tą osobą i po prawie roku dolegliwości nie wróciły . Proponuje poszukać skutecznego energoterapeuty w swojej okolicy o ile mamy na tyle otwarty umysł aby zdać sobie sprawę iż ciało fizyczne to nasz skafander i jedna z części naszego rzeczywistego ciała.

Witam, jakieś dwa lata temu lekarze zdiagnozowali u mnie łokieć tenisisty, a żeby nie było- wcale nie gram w tenisa. Ponoć nabawiłam się tego przez przeciążenia w pracy. Dostałam dwie blokady i zapisano mi laser oraz ultra dźwięki. Na trochę pomogło ale ból wrócił i to większy!!! W końcu trafiłam przez przypadek do Chorzowa do silesia clinic gdzie zrobili mi usg i skierowali na leczenie jakąś nową metodą falą uderzeniową ESWT. Pomogło po dwóch zabiegach a po czterech całkiem przestało boleć!! spokój mam już od ponad roku i mam nadzieję, że efekt się utrzyma. Także polecam, bo moim zdaniem naprawdę warto!

Napisał(a): jolanta12 -

WITAM, MÓJ BRAT MA STWIERDZONY ŁOKIEĆ TENISISTY PRACUJE FIZYCZNIE,SKARZY SIE NA OKROPNE BÓLE W DZIEŃ I W NOCY BYŁY BLOKADY I REHABILITACJA NIE POMOGŁO A JEZELI TO NA KRÓTKO PONIEWAZ MUSI PRACOWAĆ PODJĄŁ DECYZJE O LECZENIU OPERACYJNYM. CHYBA BÓL MUSI BYĆ OKROPNY BO JEST ZDESPEROWANY, A TU SZEF MÓWI MU ŻE RENCISTÓW NIE POTRZEBUJE, UPRZEDZIŁ GO ŻE PODJĄŁ TAKĄ DECYZJE I MA WYZNACZONY TERMIN BO TAK JEST UCZCIWIE I LECZENIE PO OPERACJI TRWA 2 MIESIĄCE. RĘCE MI OPADŁY CHOLERA CZY CZŁOWIEK JEST SZANOWANY TYLKO WTEDY GDY JEST ZDROWY. TO BEDZIE JEGO PIERWSZE ZWOLNIENIE DŁUŻSZE, SPORADYCZNIE KAZDEMU COŚ SIĘ ZDAŻY. PROSZĘ POWIEDŻCIE CZY TA OPERACJA MU POMOŻE, MOŻE KTOŚ JEST PO TAKIM ZABIEGU. DZIĘKUJĘ.

Napisał(a): aniacieslak -

Witam jestem studentką fizjoterapii i piszę pracę magisterską o łokciu tenisisty. Szukam pacjentów z okolic Poznania i Szczecina do swoich badań właśnie z tym schorzeniem, całe badanie zajmuję mi około pół godziny. Zgłaszam się do Państwa z prośbą o pomoc, ponieważ wcale nie jest to często spotykane schorzenie i rzadko leczone w szpitalach, do których mam dostęp.

Jeżeli ktoś chciałby mi pomóc, proszę pisać na maila: aniacieslak87@gmail.com

z góry dziękuję i pozdrawiam

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: łokiec tenisisty