Reklama

MAZDA 323F JAK SIę SPRAWUJE CZY SIę OPłACA???? :D (49)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 8253
INTERIA.PL

Re: MAZDA 323F JAK SIę SPRAWUJE CZY SIę OPłACA???? :D

Napisał(a): Gość -

WITAM DOBRZE CELUJESZ,323F TO SLUSZNY WYBOR POD WARUNKIEM ZE TRAFISZ NA EGZEMPLARZ NIE PO PRZEJSCIACH ZWROC UWAGE NA PRZEGUBY,AMORTYZATORY JESLI BEDA WYEKSPLOATOWANE CZEKAJA CIE WYDATKI,MIALEM 323F Z 97 ROKU Z KLIMA DYNAMICZNE AUTKO I ZARAZEM EKONOMICZNE PRZY SPOKOJNEJ JEZDZIE ZSZEDLEM DO 5.5 L ! MAKSYMALNA PREDKOSC TO 170 KM,TAKZE SPOKO DBAJAC O OLEJ BEDZIE SLUZYLO BEZAWARYJNIE,POZDRAWIAM.

Czesc mam Mazde 323F 1,8 16Valve z 1991,wiem ma juz swoje latka ale powiem ci ze jazda tym samochodem to prawdziwa przyjemnosc i nie wymaga wizyt u mechanika a noge to ja mam ciezka.Polecam Mazde w kazdym wydaniu

czesc
Kupiłem taka mazdę 3 tygodnie temu. jak narazie jestem bardzo zadowolony, auto dynamiczne oszczędne, fajnie sie prowadzi, i fajnie wygląda. Polecam

czesc
Kupiłem taka mazdę 3 tygodnie temu. jak narazie jestem bardzo zadowolony, auto dynamiczne oszczędne, fajnie sie prowadzi, i fajnie wygląda. Polecam

Moja panna ma wlasnie taka sama,zreszta sam nia jezdze.ogolnie autko spoczko ale ten motor Z5 to porazka.przynajmniej do faceliftingu.po 96 czy 97 sa lepsze te motorki 1.5.a co do cen czesci eksploatacyjnych to nic strasznego.w ciagu 1,5 roku prawde mowiac 23 wymiany oleju i zrobienie zawieszenia.koszt zawieszenia(amorki)850 pln.co do oszczednosci to sie zgodze.wrecz bardzo oszczedne.ale wszystko zalezy od stylu jazdy.morfeo@epf.pl

Witam.Sprawdz sobie dobrze silnik czy nie dymi jak przygazujesz jesli tak to oznacza ze bedzie olej brala a koszt naprawy silnika to ponad 1000 zl i sprawdz sobie przebieg bo jesli ma juz 200 tyś na liczniku a ktos sie nie umial z nia obchodzic to ci moga rozne niespodzianki wyjsc przy uzytkowaniu ktorych nie widac golym okiem.Ogolnie autko spoko dobrze sie prowadzi i jezdzi tego coraz wiecej z czego sie ciesze przynajmniej na podkarpaciu.

Ja niestety mam odmienne zdanie od wszystkich przedmówców, miała mazdę 323 F 1,5 16V z '97 r. i niestety to była porażka, ten samochód nadaje się ale na autostrady bo na naszych polskich drogach to wytrzęsie cię niesamowicie, druga sprawa to korozja - u mnie niestety było wiele ognisk korozji głównie w miejscah niewidocznych bp np. pod drzwiami, w rogach, itp. Polskie drogi szybko też dały się we znaki dla części gumowych podwozia. Przez uszczeli przy szybach bez obramówek (które przy okazji zamykania drzwi "trzęsły się") podczas jazdy, przy wyższych prędkościah było słychać szum. No cóż komfortu w tym samochodzie ja nie odnalazłam, jedyne co mogę przynać sylewtkę to ona miała :)

Zapmniałam dodać, że w tym okresie kiedy ja ją miałam to niestety ale ceny strasznie poszły w dół, więc przy sprzedaży straciłam tylko na niej.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: MAZDA 323F JAK SIę SPRAWUJE CZY SIę OPłACA???? :D