Reklama

mieszkanie od dewlopera czy nie? Poznań (38)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1164
INTERIA.PL

Re: mieszkanie od dewlopera czy nie? Poznań

Napisał(a): Gość -

Ale z 2 strony, kupując nowe mieszkanie nigdy nie wiesz, co okaże się w nim felerne (a prawie zawsze coś się okazuje); kupując na rynku wtórnym masz mieszkanie, w którym to, co miało się zepsuć, już się zepsuło i zostało naprawione przez poprzednich właścicieli; możesz też zorientować się co do sąsiadów itp...

Napisał(a): blutka -

Na pewno chciałabym zamieszkać na jakimś ładnym i spokojnym osiedlu, w dzielnicy z dobrym dojazdem do centrum itp. wiadomo. Także oprócz tego czy deweloper czy nie, możecie mi doradzić bądź odradzić miejsce/okolicę, bo w Poznaniu jestem stosunkowo nowa.
Zdecydowałabym się na kupienie od kogoś, tylko mam taki czarny scenariusz, że wady mieszkania będą dobrze ukryte, a to pod podłoga, pod meblami czy jakąś boazerią.. a chyba u dewelopera jest jakiś okres gwarancyjny? że w razie znalezienia jakiś wad to mi to naprawią???

No dokładnie są wady i zalety, dlatego każdy musi wybrać po swojemu. Ja bym wybrała nowe, ale jak ktoś chce mieć pewniaka może zdecydować się na mieszkanie w starszym bloku. Co do miejsca to mi się ostatnio spodobały Naramowice, jest dosyć dobre połączenie z centrum.

Pamiętaj, że kupujesz lokalizację!, co z tego, że wprowadzisz się do nowego mieszkania, jeśli będziesz jeździł z dzieckiem do przedszkola jakieś 40 minut, będziesz filował zza firanek, czy zwalnia się miejsce parkingowe, żeby zaparkować (np na Wilczaku bodajże przewidziano na mieszkanie 0,75 samochodu) :)), lub będziesz tkwił w koszmarnych korkach, żeby dojechać do pracy.
Na tzw. starych osiedlach jak Piątkowo, odległość między blokami jest na tyle duża, że sąsiedzi nie zaglądają sobie w okna.
Gdy developer kupuje teren, to zależy mu na tym, aby zbudować jak najwięcej mieszkań.

Ja nie słyszałem o takich możliwościach? A to są osiedla stare czy nowe??
Namarowice są atrakcyjne fakt, bo blisko do centrum, uniwersytety. Tylko czy tam się coś buduje teraz? dawno w okolicy nie byłem, mieszkam całkiem po drugiej stronie.
Ja bym po prostu oglądał i nowe i stare, jak już zobaczysz TO mieszkanie, pewnie podejmiesz decyzje.

blutka Na pewno chciałabym zamieszkać na jakimś ładnym i spokojnym osiedlu, w dzielnicy z dobrym dojazdem do centrum itp. wiadomo. Także oprócz tego czy deweloper czy nie, możecie mi doradzić bądź odradzić miejsce/okolicę, bo w Poznaniu jestem stosunkowo nowa.
Zdecydowałabym się na kupienie od kogoś, tylko mam taki czarny scenariusz, że wady mieszkania będą dobrze ukryte, a to pod podłoga, pod meblami czy jakąś boazerią.. a chyba u dewelopera jest jakiś okres gwarancyjny? że w razie znalezienia jakiś wad to mi to naprawią???

zapraszam na strone www.domfinezja.pl, nowe i nie od dewelopera ;-)

blutka Na pewno chciałabym zamieszkać na jakimś ładnym i spokojnym osiedlu, w dzielnicy z dobrym dojazdem do centrum itp. wiadomo. Także oprócz tego czy deweloper czy nie, możecie mi doradzić bądź odradzić miejsce/okolicę, bo w Poznaniu jestem stosunkowo nowa.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: mieszkanie od dewlopera czy nie? Poznań