Reklama

Muzyka elektroniczna (14)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 266

Muzyka elektroniczna

Napisał(a): elegant5 -

Powiedzcie mi co w sobie ma muzyka elektroniczna ze jest taka popularna? wszytko to glosy i instrumenty wygenerowane przez komputery, do tego puste brzmienie, ciagle takie samo dudnienie. Wytłumaczcie mi prosze co w tej muzyce jest takiego pociagającego, ze miliony jej sluchają? :)

INTERIA.PL

Re: Muzyka elektroniczna

Napisał(a): gumis111 -

Hmm pytasz dlaczego? Ta muzyka potrafi po prostu zahipnotyzować człowieka. Łączy ze sobą tradycje i nowoczesność. Ta muzyka jest piękna. Nie jest to ciągle to samo dudnienie, trzeba się tylko wczuć i wsłuchać. A fenomenem tej muzyki jest chyba to, że można się przy niej świetnie bawić. Przesłuchaj sobie kilka kawałku a zrozumiesz :)

Napisał(a): lancia00 -

Jest po prostu inna, każdy w innym rodzaju muzyki znajduje coś dla siebie, a te 'miliony' znajdują to akurat w muzyce elektronicznej. Nie zgodzę się z twoim stwierdzeniem że każda 'brzmi tak samo i ciągle słychać to samo dudnienie'. Polecam przesłuchać kilka utworów, podaję przykładowe klipy:

[video]http://www.youtube.com/watch?v=uvehtGVXPmY[/video]
[video]http://www.youtube.com/watch?v=_Oqxtr9FT44[/video],
[video]http://www.youtube.com/watch?v=jelT8buGwGo[/video]

Napisał(a): Gość -

zacznijmy od tego ze muzyka elektorniczna jest dostepna dla kazdego. nie musisz umiec grac na pianinie by stworzyc jakies dzielo przy pomocy tego instrumentu.
co jest w tym fajne - ze mozna sie wyżyć, pobawic i gama różnorodności jest nie ograniczona.

Napisał(a): tropicielka -

Może i jest dostępna dla każdego ale stworzyć utwór a stworzyć dzieło to różnica.Poza tym nie wrzucaj wszystkiej muzyki elektronicznej do jednego kubła. Są zespoły , które łączą np.syntezator z gitarą, basem i perkusją.Tak nie każdy umie. Albo pokazany powyżej DAS MOON -mega hipnotyzujący wokal. Tylko nie mów mi , że każdy tak potrafi.

Napisał(a): elegant5 -

No ja nie wiem czy nie moge wrzucic calej muzy do jednego wora. wystarczy popatrzec na mlodziez jak w rytm takiej muzyki sie zachowuje. jak zahipnotyzowane zwierzaki :/ zero głębi w tej muzyce

elegant5 No ja nie wiem czy nie moge wrzucic calej muzy do jednego wora. wystarczy popatrzec na mlodziez jak w rytm takiej muzyki sie zachowuje. jak zahipnotyzowane zwierzaki :/ zero głębi w tej muzyce

No ja do młodzieży już od kilku lat się nie zaliczam a tez potrafi mnie taka muzyka zahipnotyzować to tego stopnia, że zachowuję się "zwierzę".Wróce do przykładu Das Moon...nie jest to czysta 'rąbanka', to muzyka z przesłaniem-maja naturalne brzmienie, nieco pop/rock nutę,świetny wokal i ciekawe koncerty.A muzyka chyba po to jest aby nas hipnotyzować i wyzwalać w nas zwierzęce instynkty w pozytywnym tego słowa znaczeniu.Czyż nie?

Napisał(a): gumis111 -

tropicielka

elegant5 No ja nie wiem czy nie moge wrzucic calej muzy do jednego wora. wystarczy popatrzec na mlodziez jak w rytm takiej muzyki sie zachowuje. jak zahipnotyzowane zwierzaki :/ zero głębi w tej muzyce

No ja do młodzieży już od kilku lat się nie zaliczam a tez potrafi mnie taka muzyka zahipnotyzować to tego stopnia, że zachowuję się "zwierzę".Wróce do przykładu Das Moon...nie jest to czysta 'rąbanka', to muzyka z przesłaniem-maja naturalne brzmienie, nieco pop/rock nutę,świetny wokal i ciekawe koncerty.A muzyka chyba po to jest aby nas hipnotyzować i wyzwalać w nas zwierzęce instynkty w pozytywnym tego słowa znaczeniu.Czyż nie?

Zgadzam się z Tobą w pełni :) Choć jeśli chodzi o to czy koncerty ciekawe nie mam na razie zdania :) Ale wybieram się wkrótce i mam nadzieje, że DAS MOON sprawią, że nie będę żałować :) A ten wokal to po prostu ubóstwiam :)

Napisał(a): Gość -

Odróżnijmy muzykę elektroniczną od elektroszajsu. Muzyka elektroniczna jest na wysokim poziomie, pomimo, że jest na syntezatorze, czy innych takich, a elektroszajs, w którym nie wyróżnisz żadnego żywego instrumentu, głos jest przerobiony, itp. jest sama nie wiem do czego, może po prostu do imprezowania, jednak to zaczenie zatracił i ludzie zaczęli go słuchać, a do niektórych nawet tańczyć się nie da.

Może trochę chaotycznie, ale chyba rozumiecie.

W sumie racja.Dużo jest "przedobrzonej" muzy, którą nawet ciężko nazwać muzyką.Ja też nie lubię samej elektroniki a jak do tego jeszcze głos jest komputerowo przerobiony to już całkiem kicha.Ale uwielbiam mieszankę np. naturalny wokal na tle syntezatora albo przerobiony wokal na tle "normalnych" instrumentów z dodatkiem elektroniki. Trochę zagmatwałam ale myślę, że wiadomo o co mi chodzi :/

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Muzyka elektroniczna