Reklama

Myslicie ze jestem głupia i leniwa ? (50)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1945

Myslicie ze jestem głupia i leniwa ?

Napisał(a): lenka31 -

Witam mam problem ktory trwa od bardzo dawna otóż nic mi sie nie chce nic mnie nie interesuje i nie cieszy ciagle jestem zmeczona rozdrazniona i ciagle jest mi zle.Nie interesuja mnie filmy ksiazki ani ludzie nawet gdy chce obejrzec jakis film to mi sie nie udaje bo po jakims czasie dociera do mnie ze nic z niego nie rozumiem i nie mam pojecia o czym jest poniewaz odbiegam myslami a czytajac ksiazke sledze zdanie po zdaniu moge je nawet czytac na głos ale znow nic nie kumam bo spostrzegam ze własnie w tym samym czasie mysle o czym innym.chciałabym cieszyc sie jak inni ludzie z pierdół np.moje kolezanki(zostały mi dwie)ciesza sie z zakupów, nowych butów, wizyty u kosmetyczki a dla mnie to jakies bzdety.chciałabym miec pasje odnalezc sens zycia cieszyc sie kazdym dniem bo przecierz sa tacy ludzie,wiecznie usmiechnieci serdeczni i lubiacy rozmawiac z innymi.ja jestem gburem warcze na ludzi w kolejce w sklepie, denerwuje mnie jak ktos niechcacy sie o mnie otrze a nie daj boze chuchnie na mnie albo za plecami kaszlnie lub kichnie.Wiem ze takie zachowanie nie jest normalne ale nie potrafie nad tym zapanowac.moze powinnam zyc na bezludnej wyspie

Re: Myslicie ze jestem głupia i leniwa ?

Napisał(a): Koffi -

Nie wiem, czy to kokieteria, czy faktycznie myślisz o sobie w takich kategoriach. Jak się tak chwilkę zastanowisz, to z pewnością dojdziesz do wniosku, że Twoje zachowanie nie ma nic wspólnego z lenistwem i głupotą. Chyba że głupotą nazwiemy brak zdolności do odnalezienia przyczyny takiego stanu i brak chęci walki z nią.
Szukaj. Może znajdziesz.
Mnie też banały nie cieszą.
Może popełniłaś jakieś błędy i to Cie podświadomie męczy.
Tak naprawdę Tobie znacznie łatwiej znaleźć odpowiedź niż komukolwiek innemu.

Psychologa Ci nie polecę, bo... nie lubię:)

Napisał(a): Gość -

To, co Cię dopadło, zdarza się coraz częściej i to młodym ludziom. Albo to gnuśność, spowodowana brakiem obowiązków, permanentną nudą, rozleniwieniem umysłowym, albo w głębi cierpisz z powodu jakiegoś problemu. Tylko Ty znasz prawdę. Ogarnij się, stawiaj sobie małe, ale ważne cele, np. będę odpowiedzialna za gotowanie dla mojej rodziny i będę to robić dobrze, zgłoszę się jako wolontariuszka do pomocy potrzebującym ludziom choćby 1 raz w tyg. - nic tak nie uświadamia nam własnego szczęścia, jak widok prawdziwie nieszczęśliwych. Jeśli jednak masz jakiś problem, który Cię dręczy, dopóki go nie rozwiążesz, nic się nie zmieni. Spróbuj polubić siebie. Odkryj swoje mocne strony i pielęgnuj je.
Mama-pedagog

Napisał(a): SzybkiBadacz -

lenka31 Witam mam problem ktory trwa od bardzo dawna otóż nic mi sie nie chce nic mnie nie interesuje i nie cieszy ciagle jestem zmeczona rozdrazniona i ciagle jest mi zle.Nie interesuja mnie filmy ksiazki ani ludzie nawet gdy chce obejrzec jakis film to mi sie nie udaje bo po jakims czasie dociera do mnie ze nic z niego nie rozumiem i nie mam pojecia o czym jest poniewaz odbiegam myslami a czytajac ksiazke sledze zdanie po zdaniu moge je nawet czytac na głos ale znow nic nie kumam bo spostrzegam ze własnie w tym samym czasie mysle o czym innym.chciałabym cieszyc sie jak inni ludzie z pierdół np.moje kolezanki(zostały mi dwie)ciesza sie z zakupów, nowych butów, wizyty u kosmetyczki a dla mnie to jakies bzdety.chciałabym miec pasje odnalezc sens zycia cieszyc sie kazdym dniem bo przecierz sa tacy ludzie,wiecznie usmiechnieci serdeczni i lubiacy rozmawiac z innymi.ja jestem gburem warcze na ludzi w kolejce w sklepie, denerwuje mnie jak ktos niechcacy sie o mnie otrze a nie daj boze chuchnie na mnie albo za plecami kaszlnie lub kichnie.Wiem ze takie zachowanie nie jest normalne ale nie potrafie nad tym zapanowac.moze powinnam zyc na bezludnej wyspie

Chłopa ci potrzeba, żeby cię pomęczył w nocy ;)

Jesteś pewnie na takim etapie,gdzie dostrzegasz w tym wszystkim bezsens,ta pogoń za blichtrem,to co nam wmawiają,że jest naszym celem życia i szczęśliwością,to jest nic nie warte.
Mogę cię pocieszyć nie jesteś sama,jesteś kimś kto się tym wszystkim przejadł,wszędzie ta szmira,ludzie bez zasad,etyki,chodzące bufony zadowolone z samych siebie,którzy nazbierali i wychowali ludzi sobie podobnych.
Nawet nie umieją wyrazić swojego sprzeciwu,choćby dla zasady,są tacy jednolici hermetycznie zamknięci.
Zacznij dostrzegać rzeczy małe a ważne,zacznij rozmyślać ,o życiu ,o celowości działania,może masz potrzebę poznania Boga,jeżeli człowiek jest pusty w sferze wnętrza,to wszystko to co dla ciała i oka traci z czasem sens.

LENKA31 PIERWSZY RAZ PISZE NA FORUM I NIE WIEM JESZCZE CO I JAK .BAŁAM SIE WASZYCH OPINI BYŁAM NASTAWIONA ZE MI POJEDZIECIE OSTRO ALE BYŁAM CIEKAWA CO LUDZIE MYSLA O TAKICH JAK JA I WIDZE ZE SA JESZCZE OSOBY KTORE PROBUJA DORADZIC I POCIESZYC.DZIEKUJE A CO DO JEDNEJ Z WYPOWIEDZI TO MAM CHŁOPA JAK TO NAPISAŁES I MYSLE ZE JEST OK NAPRAWDE UWAZAM ZE ZYCIE NIE POLEGA TYLKO NA DOBRYM BARA BARA.JA SZUKAM CELU. SENSU KTÓRY DAWNO TEMU UTRACIŁAM

Kiedyś opowiadała mi znajoma,że poznała mężczyznę,który nic nie chciał robić,mówił że ją tak kocha,że będzie tylko żył miłością.
Wstała rano głodna jak 100 nieszczęść usiadła na kaloryferze,a on wstaje i pyta co robisz,ona mu na to śniadanie ci odgrzewam.
Możesz mnie zwyzywać,jeżeli moderatorom to nie będzie przeszkadzać,to mi też nie.
Kiedyś lekarz mi tak radził,aby wyjść i się drzeć,mówię mu to powiedzą,że zwariowałem,on mi na to ,to niech mówią,ale poczujesz się lepiej.
Może potrzebna ci taka agresja,bo ty za dobra jesteś i dusisz te emocje w sobie,dlatego możesz mnie zwyzywać,jesteś kochana.

gość Kiedyś opowiadała mi znajoma,że poznała mężczyznę,który nic nie chciał robić,mówił że ją tak kocha,że będzie tylko żył miłością.
Wstała rano głodna jak 100 nieszczęść usiadła na kaloryferze,a on wstaje i pyta co robisz,ona mu na to śniadanie ci odgrzewam.
Możesz mnie zwyzywać,jeżeli moderatorom to nie będzie przeszkadzać,to mi też nie.
Kiedyś lekarz mi tak radził,aby wyjść i się drzeć,mówię mu to powiedzą,że zwariowałem,on mi na to ,to niech mówią,ale poczujesz się lepiej.
Może potrzebna ci taka agresja,bo ty za dobra jesteś i dusisz te emocje w sobie,dlatego możesz mnie zwyzywać,jesteś kochana.

Dobrze, że był kaloryfer. A co ja trzeba by było palić w piecu? Śniadanie zimne i jeszcze by się wściekł.
T na mnie też nakrzycz. Ja już od dawna nie liczę na nikogo.

SzybkiBadacz

lenka31 Witam mam problem ktory trwa od bardzo dawna otóż nic mi sie nie chce nic mnie nie interesuje i nie cieszy ciagle jestem zmeczona rozdrazniona i ciagle jest mi zle.Nie interesuja mnie filmy ksiazki ani ludzie nawet gdy chce obejrzec jakis film to mi sie nie udaje bo po jakims czasie dociera do mnie ze nic z niego nie rozumiem i nie mam pojecia o czym jest poniewaz odbiegam myslami a czytajac ksiazke sledze zdanie po zdaniu moge je nawet czytac na głos ale znow nic nie kumam bo spostrzegam ze własnie w tym samym czasie mysle o czym innym.chciałabym cieszyc sie jak inni ludzie z pierdół np.moje kolezanki(zostały mi dwie)ciesza sie z zakupów, nowych butów, wizyty u kosmetyczki a dla mnie to jakies bzdety.chciałabym miec pasje odnalezc sens zycia cieszyc sie kazdym dniem bo przecierz sa tacy ludzie,wiecznie usmiechnieci serdeczni i lubiacy rozmawiac z innymi.ja jestem gburem warcze na ludzi w kolejce w sklepie, denerwuje mnie jak ktos niechcacy sie o mnie otrze a nie daj boze chuchnie na mnie albo za plecami kaszlnie lub kichnie.Wiem ze takie zachowanie nie jest normalne ale nie potrafie nad tym zapanowac.moze powinnam zyc na bezludnej wyspie

Chłopa ci potrzeba, żeby cię pomęczył w nocy ;)

Oto obraz mężczyzny! Tego się doczekaliście.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Myslicie ze jestem głupia i leniwa ?