Re: Najbardziej przereklamowane atrakcje turystyczne
Napisał(a): Gość -
Moim zdaniem przereklamowana jest Wenecja i jej największe atrakcje turystycznie: plac św. Marka, Most Rialto... Powszechne skojarzenie z Wenecją to: piękne, romantyczne miasto, przecięte kanałami... Tymczasem w tych najpopularniejszych miejscach jest tam okropny tłok, a miasto wcale takie piękne nie jest - kanały powodują nieprzyjemny zapach, wiele budynków jest zaniedbanych... Wenecja ma swój urok i myślę, że warto tam pojechać, ale niekoniecznie na romantyczny weekend
Zgadzam się w 100 % - straszny smród.
Byłam w Wenecji przejazdem w drodze do Hiszpanii. Kierowcy autokaru musieli mieć kilka godzin przerwy. W tym czasie zwiedziłam całą Wenecję. Cieszę się że tam byłam... tak krótko. Byłabym zła, jadąc tylko tam i mając tam spędzić dłuższy czas.
Ja byłam w Wenecji zimą, więc nie śmierdziało :) Byłam na weekend, chciałabym wrócić, bo nie zdążyłam zwiedzić muzeów. Rzeczywiście miasto nie jest zachwycająco piękne, ale boczne uliczki, placyki i ryneczki mają ogromny urok!!!
no paryska wieża zachwyca, robi wrażenie :) i wogóle piękne miasto-jeśli się nie schodzi z "tras turystycznych"-np.za rogiem butiku znanej, bogatej pomieszkuje (dosłownie!) bezdomny.
Co zagranica podziwiacie a swojego piekna nie znacie - np.Szczawnica dolina Dunajca ale w Szczawnicy Bardzo Drogo POLECAM KROSCIENKO/NAD DUNAJCEM -nawet parking darmo,miejscowosc przyjazna turystom .
Dla mnie przereklamowany jest cały Kraków /choć w nim mieszkam i kocham to miasto/. Tak naprawdę oprócz starego miasta i Wawelu nie ma tu nic. Wieliczka fajna ale nudnawa i już zbyt komercyjna. Zdecydowanie polecam kopalnię soli w Bochni - przejazd kolejką przez środek kaplicy, 140-metrowa zjeżdżalnia , przeprawa wąskimi kanałami chyboczącą się łódką w totalnej ciemności... Polecam!
Najbardziej przereklamowane atrakcje turystyczne
Zgłoś do usunięcia | Link
Każdy kraj szczyci się miejscami, które koniecznie trzeba odwiedzić . Wiadomo: Francja – wieża Eiffla, USA – Statua wolności, Włochy – Koloseum, a także masa mniejszych i większych atrakcji.
Wielu z nas było w tych miejscach, jakie są zatem wasze odczucia na ich temat?
Czy rzeczywiście wszystkie są godne polecenia ?
Może sami odkryliście jakiś ciekawy punkt, który powinien znaleźć się na mapie każdego turysty ?