Reklama

Nasz? Rząd? (27)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1258

Nasz? Rząd?

Napisał(a): tepebb -

Nie przekonuje mnie Pan Premier. Jeśli coś się utajnia, to nie wierzę, że intencje są czyste. Wobec tego nasuwa się pytanie: czyich interesów broni "NASZ" Rząd? Powinien bronić interesów OBYWATELI. Ale Tak nie jest. Wielokrotnie już byliśmy okłamywani, a pretekstem do tych kłamstw były jakieś prawa unijne, jakieś niejasne porozumienia, etc....

I troszkę zbulwersowała mnie buta Pana Premiera, który stwierdził, że nie wycofa podpisu, bo jakaś grupa...... A ja pomyślałem, że może ta grupa to będzie kilka milionów. A może kilkanaście? I co wtedy? Czy Pan Tusk będzie miał ODWAGĘ powtórzyć swoje słowa?

I do Pana Premiera. Czy Pan sobie zdaje sprawę, że otworzył Pan Puszkę Pandory? Czy nie dostrzega Pan analogii do arabskiej wiosny? Nie widzi Pan siły i potencjału, która jest ukryta przed oczyma, ale bardzo łatwo ją aktywować?

Troszkę pokory i zastanowienia nad tym, komu ma SŁUŻYĆ władza.

INTERIA.PL

Re: Nasz? Rząd?

Napisał(a): jks06 -

Pan premier, jak to szumnie oznajmia, bierze wszystko na swoją klatę. To mąż opatrzościowy, który chce "ratować i uszczęśliwiać" naród nawet wbrew jego woli. Cóż, kiedyś mówiło się - My i Oni, walczyła z tym "Solidarność, dziś znów mamy taki sam podział, może jeszcze wyraźniejszy., więc pytanie Nasz ? Rząd ? jest jak najbardziej zasadne !

Napisał(a): Gość -

ten rząd wyłącznie szkodzi i prawie jawnie (bo ustanawia prawa, które na to pozwalają) okrada naród. A potem pan premier powołuje się na dekalog chrześcijański. WSTYD i HAŃBA!!!

Pan Premier wychodzi z podobnego założenia jak znany tyran i despota Szyszkownik Kilkujadek, który uważał: "Ja wiem, że polococktowcy (obywatele) nas nie kochają, ale my ich tak długo będziemy kochać, aż oni nas w końcu pokochają."
Pan Premier dostał mandat na 4 lata i teraz wszyscy obywatele mogą mu ... O czym najlepiej świadczy buta z jaką przemawia do obywateli, że "nie" bo i tak podpiszemy i nie ugniemy się naciskom. Po chwili wychodzi i mówi ups podpisaliśmy, nieczytaliśmy nie wiemy co "mea coulpa" mieliście rację ale ja i tak zrobiłem co chciałem, podpisałem bez czytania i co? Wychodzi na to, że najistotniejszym aspektem sprawy w rządzeniu jest nie uleganie naciskom tylko szkoda, że akurat obywateli a nie amabasady obcego państwa które nas już wielokrotnie wystawiło do wiatru. Może na posiedzeniach rządu też mówi o nie uleganiu naciskom bo słyszę to juz któryś raz albo z ust premiera albo z ust jego ministrów. Arułkowicz też powiedział, że się nie ugnie :) Z drugiej strony zastanawiam się skąd i czy wogóle Pan Premier wie jak wielka jest ta grupa nacisku w sprawie ACTA aby można ją lekceważyć bo chyba nie ocenia po ilości protestujących.

Intencja autora tematu bylo zapewne okrzykniecie rzadu marionetkowym wiec i ja nie bede w tym obojetny i napisze z pelna rozwaga ze ten rzad reprezentuje interesy afrykanskiego plemienia Zulusow o czym dowiedzialem sie z niezwykle wiarygodnej stacji radiowej RMF Fm

gość Mamy taki rząd jaki sobie wybraliśmy... Ja mam czyste sumienie, drugi raz już jaśnie panu Tuskowi nie uwierzyłem. A inni, jak te barany, no to teraz macie.

Jeżeli wierzysz w jakikolwiek uczciwy wybór, to wymagasz leczenia. Stalin powiedział: nieważne, kto i na kogo głosuje,- ważne kto liczy głosy. Sądzę, że takie stwierdzenie ma przełożenie i aktualność do dziś.ONI sami się wybierają i robią wodę z mózgu nieświadomym ludziom za nasze pieniądze.

gość

gość Mamy taki rząd jaki sobie wybraliśmy... Ja mam czyste sumienie, drugi raz już jaśnie panu Tuskowi nie uwierzyłem. A inni, jak te barany, no to teraz macie.

Jeżeli wierzysz w jakikolwiek uczciwy wybór, to wymagasz leczenia. Stalin powiedział: nieważne, kto i na kogo głosuje,- ważne kto liczy głosy. Sądzę, że takie stwierdzenie ma przełożenie i aktualność do dziś.ONI sami się wybierają i robią wodę z mózgu nieświadomym ludziom za nasze pieniądze.

pytanie skad biora się "nieświadomi ludzie"? z kapelusza?

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Nasz? Rząd?