Reklama

Nie czekaj na śnieg. Przygotuj samochód do zimy już dziś! (19)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 89

Nie czekaj na śnieg. Przygotuj samochód do zimy już dziś!

Napisał(a): Gość -

Ponoć najwięcej z wszystkich awarii samochodów osobowych zimą, dotyczyło problemów z akumulatorem. Drugie miejsce zajęły kłopoty z silnikiem, a trzecie usterki kół spowodowane poruszaniem się w niesprzyjających zimowych warunkach.

Co sprawdzić przed zimą, by nie mieć niemiłych niespodzianek?
U zaufanego mechanika warto przejrzeć stan kluczowych obwodów odpowiadających za rozruch silnika: akumulatora, układu ładowania.
Gdy temperatura spadnie do 7 st. C, można już wymienić opony na zimowe, ponieważ opony letnie w niskich temperaturach tracą swoje właściwości.
Warto też sprawdzić funkcjonowanie świateł i wycieraczek. Wymienić przepalone żarówki, ustawić prawidłowo reflektory, wyczyścić je.
Konieczne może okazać się też nasmarowanie zamków i uszczelek w drzwiach, w ten sposób unikniemy problemów z porannym otwieraniem drzwi do naszych pojazdów...

A jak Wy przygotowujecie swoje pojazdy na nadejście zimy?

INTERIA.PL

Re: Nie czekaj na śnieg. Przygotuj samochód do zimy już dziś!

Ja na pewno zadbam o opony. Zawsze powierzam zmianę opon autoryzowanemu serwisowi. Moje Volvo to auto z klasą i dlatego nie oddałabym go w żadne "garażowe" ręce.

KArlik Baranowo Poznań ma dobre opinie i jest uczciwy. Normalny serwis o którym każdy marzy, nie kantują i nie wciskają żadnych zbędnych wymian, napraw i części. Są okej.

jak zmieniałem opony przed zimą ktora nie przyszła, jakieś trzy? miesiące temu to zrobilem dokladny research internetu i w końcu kupiłem komplet zimówek przez internet na autoopony.eu, te które mnie interesowały mieli tam najtaniej.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Nie czekaj na śnieg. Przygotuj samochód do zimy już dziś!