Re: Nie czekaj na śnieg. Przygotuj samochód do zimy już dziś!
Napisał(a): Gość -
Dlatego warto skorzystać z nowej oferty rabatowej Volvo. Oferta obejmuje olej Castrol 0W-30, filtry i świece zapłonowe. Skierowana do właścicieli wszystkich aut starszych niż 3 lata
Napisał(a): bambis -
Opony oponami ale trzeba myśleć co zrobić jak nie będzie jak ruszyć :D
Zabieracie akumulator na noc do domu przy takich mrozach?
NIe. Mam nowiutki, mocny akumulator. Byłem na przeglądnie w karliku w grudniu i okazało się, że stary był już tak słaby, że przy -2 miałbym kłopoty ;)
I co, zadowolony jesteś z tego karlika?? Słyszałem mieszane opinie....
Ha. Ja jak zwykle nie przygotowałam się na zimę. W tym roku nic nie sprawdzałam bo myślałam ze jak w zeszłym roku kupowałam akumulator to powinno wszytko grac a jednak problemy były.
1. Mam diesla - paliwo "zamarzło" i samochód mi gasł na środku ulicy
2. Akumulator się popsuł ale nie wiem jak. Musiałam znowu kupić nowy, ale już zmieniłam sklep i teraz kupiłam w sklep.mizar.com.pl i tam właśnie to samo mi radzili - przed każdą zimą przygotować samochód.....
Teraz już będę pamiętać :)
gość I co, zadowolony jesteś z tego karlika?? Słyszałem mieszane opinie....
Ja opine słyszę różne, ale jednak większość jest pozytywów, sam się do nich zaliczam. Jestem wymagający, a karlik daje radę ;)
Ja właśnie natknęłem się na spoko artykuł o tym co zrobić by przetrwać zimę bez problemu: http://infomoto.pl/artykul/zimowy-maintenence,30043.html W ubiegłym roku miałem problemy z akumlatorem, wymieniłem… teraz jest ok. ;) Ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca ;)
No nie chwal, nie chwal. Ale jak już się pospieszyłeś i będziesz miał kłopoty, zapraszam do ASO Volvo, na pewno będzie jakaś odpowiednia akcja serwisowa ;))
Zgłoś do usunięcia | Link
ASO konkurują ze sobą cenowo cały czas. Więc trudno stwierdzić jednym zdaniem. Warto sledzić "nowinki" rabatowe i ewentualnie korzystać.