Re: Nieregularne miesiączki
Napisał(a): parasolka -
Nieregularne miesiączki to może być objaw jakichś nieprawidłowości w organizmie (niekoniecznie choroby, ale lepiej tego nie lekceważyć), np. niedoczynności tarczycy, więc lepiej porozmawiaj o tym z lekarzem ogólnym.
Napisał(a): Gość -
Moja dziewczyna tez ma taki problem, przez co nie uprawiamy tak często ze sobą seksu bo się boi. Kiedyś robiliśmy to w odstępie 4 miesięcy a za pierwszym razem nawet i 6. Nie chce jej zmuszać do tego, no ale istnieją przecież jakieś bezpieczne metody anty.
konrados
Napisał(a): Gość -
A jeszcze co do Twoich nieregularnych miesiączek, to nie powinnaś się stresować. Możliwe,że to jeszcze okres dojrzewania wg mnie zapewne 80% innych kobiety boryka się z tym samym problemem. Możesz również się do ginekologa wybrać,żeby Cię zbadał jeśli masz powazniejsze obawy. Moja dziewczyna od zawsze ma nieregularne miesiączki. Przepraszam,że dwa ale tamten mi się dodał za szybko.
konrados
Napisał(a): burakura -
Ja też kiedyś mialam nieregularne miesiączki, wszystko się zmieniło po urodzeniu dziecka, ale tego sposobu ci nie polecam, bo przed tym właśnie chcesz sie uchronić.
Myslę, że dobrym rozwiazaniem byłyby właśnie tabletki, ale jakie, to już byś musiała skonsultować z ginekologiem.
Napisał(a): Kitkalka -
no mnie poratowały tabletki anty, bo rozumiem, że przebadałaś się i nie mam jakiejś wyraźnej przyczyny tych nieregularnych miesiączek? no mi lekarz też mówił że mi się ureguluje po urodzeniu dziecka, ale zdecydowałam się na tabletki, bo okres raz miałam co 2 tygodnie, raz co 2 miesiące- nie do wytrzymania.
Napisał(a): nightdrive22 -
to znaczy nie,,,, nie robilam zadnych badan, a jakie badanie masz na mysli ? to znaczy bylam u ginekologa, mialam cytologie i wszystko jest okej.
Napisał(a): solona22 -
Kiedyś miałam miesiączki bardzo regularne co do dnia nawet, a od paru miesięcy mi się rozregulowało :( Spóźnia mi się okres i do 10 dni.. masakra. Już robiłam nawet testy ciążowe czy nie jestem aby w ciąży, takie nerwy. Ale tabletek anty nie zażywałam jeszcze. Może kiedyś zacznę, nie wiem co na to mój chłopak bo nigdy nie rozmawialiśmy o metodach antykoncepcji a do ginekologa też się muszę wybrać, może on zna jakiś magiczny sposób na powrót regularnych miesiączek.
Napisał(a): nightdrive22 -
solona22, ja jakies dwa lata temu mialam podobna sytuacje... okazalo sie, ze to dlatego, ze mam anemie ;/
ale teraz juz nie mam anemii, a miesiaczki nadal przychodza kiedy chca ;/
Napisał(a): solona22 -
Jej.. przestraszyłaś mnie tą anemią. Mam nadzieję,że u mnie jednak stres pełni główną rolę. Moja mama mi mówiła,żebym następnym razem zapytała lekarza o Levomine. To jakieś tabletki, ale nie wiem czy są szanse,że się do nich przekonam. W dodatku nie chce podejmować decyzji bez wiedzy mojego chłopaka. Jakoś to będzie.
Nieregularne miesiączki
Zgłoś do usunięcia | Link
Witam. Mam bardzo duży problem z nieregularnymi miesiączkami. Współżyję już ze swoim chłopakiem, więc wiecie jaki to stres kiedy spóźnia mi się okres... Polecicie mi coś na wyregulowanie miesiączek ? Może domowe sposoby znacie ? Może jakieś leki ? Z góry dzięki za pomoc.