Re: notebook czy netbook?
Napisał(a): komers23 -
Ja posiadam U270 i jestem bardzo zadowolony z zakupu. Brazos jest bardzo wydajny, netbook leciutki fajnie się prezentuje i długo trzyma na baterii. Wydajnościowo nie jednego notebooka przewyższa a nie nadźwigasz się tak.
Napisał(a): Gość -
U270 to udany netbook MSI, też go używam od jakiegoś czasu i spełnia wszystkie moje oczekiwania. E350 jest wydajny i nie grzeje się. Ja mam 8GB ram, w sklepie mi dorzucili i powiem że warto było. Był szybki teraz jest spidi gonzalez:)
Napisał(a): interMediaMen -
myślę że do tego dobrym dostatkiem będzie jakiś dobry monitor może IPS236V-PN ? ;)
ja do tej pory miałem netbooka, ale ostatnio, jak dużo muszę podróżować, niestety mam problem z wymiarem i coraz bardziej zastanawiam się nad tym, że trzeba było mieć jakiś mniejszy sprzęt ....
Osobiście używam MSI U135 Wind oraz MSI U130. Jako urządzenia przenośne są rewelacyjne. W U136Wind bateria po 3 latach trzyma około 5h. Każdy z nich posiada WiFi, bluetooth, 250GB twardy. Jedyne ograniczenie to 1GB RAM z możliwością rozszerzenia max do 2GB ale to nie ma być sprzęt do gier! Wszystko śmiga idealnie, mały, 2.5" napęd optyczny w razie potrzeby pod USB. Do pracy "biurowej" w podróży idealne. Każdy z nich waży 1,2 kg ze standardową baterią, przekątna ekrany 10.1", spora, wygodna klawiatura (brzegi obudowy tylko po 5mm). Matryce LED.
Dodam tyko, że U130 ma matowy ekran co jest rewelacją w porównaniu do U135 który ma typu Glare i niestety wszystko się w nim odbija jak w lustrze...
Aha, a ceny poniżej 1000 zł :)
Zależy do czego Ci jets potrzebny - jak do jakiejś bardziej ambitnej pracy no to koniecznie notebook, a jak nie no to spokojnie nerbook wystarczy. Ja w zeszyłym tygodniu kupiłem Della Inspiriona Duo - powiem wam ze super innowacyjny sprzęcior i za dobra kasę:). Ja za niego zapłąciłem w komputroniku 1500zł gdzie standardowo w innych sklepach kosztuje grubo ponad 1800zł. Poczytajcie sobie co nie co o nim, a zobaczycie:)
Inspiriona Duo kupiłeś za 1500 zł???? Przecież to cena jak z kosmowu...na stronce komputronika faktycznie tyle kosztuja ale jak sie popatrzy na strony innych sklepów internetowych to rozmowa zaczyna sie od kwoty z 150-200 zł większej! Dla mnie to w sumie dobrze, ale az byłem zdziwiony ze tyle moze kosztowac
no tu masz dowód ze kupiłem za tyle http://www.komputronik.pl/product/138967/Laptopy/Netbooki_netbooki/mini_laptopy_/Dell_Inspiron_Duo_10_1_HD_czarny.html cena jak mówi 1499 zł więc zostaje Ci 1 zł na bułki:)
Zgłoś do usunięcia | Link
Myślę ,że ten MSI U270 będzie dobrym wyborem http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/2145305