Re: Nowe przepisy zdawania na prawo jazdy
Napisał(a): Gość -
Uważam to za następną głupotę , symulacji trzeba nauczyc kursanta na żywo a nie komputerowo, przecież to nie gra w Batmana...
absolutnie sie z Toba zgadzam
na nauce jazdy nie uczy sie ludzi jak jezdzic po lodzie czy jak wychodzic z poslizgow na tymze lodzie itp
przydaloby sie cos takiego jak wlasnie szkola bezpiecznej jazdy a nie glupoty teoretyczne
ale ten kraj tylko patrzy jak upierd ..... swojego obywatela i uprzykrzyc mu zycie, okrasc go do reszty itp
taka jest prawda
wymyslili to sobie niezle ci na gorze bo beda teraz wiecej kasy miec za niezdane egzaminy praktyczne
wspolczuje tym co musza zdawac teraz prawko
ja ma, to za soba na szczescie
Do dobrze, paliwo drogie, egzaminy wielkim problemem i przynajmniej będzie coraz mniej gratów na drodze.
Ogólnie uważam że z dniem wprowadzenia tego typu egzaminów i utrudniania zdającemu zdania egzaminu bardziej opłaca się po prostu jeździć bez uprawnień do kierowania, 500 zł mandatu i może laweta parę złotych gdy nie ma kto nam po kontroli odebrać pojazdu. Lepie niż 1500+ poprawki + kolejne godziny niby douczania, stracone nerwy. Zwyczajnie nie warto.
zdałam 3 miesiace temu prawko za pierwszym razem, wiem że nikt nie przywiązuje uwagi do częsci teoretycznej na egzaminie, i o zgrozo wielu kursantów nie zna zasad prawidłowej jazdy, tylko klepią jak osły na pamięć wszytkie odpowiedzi, uważam że te zmiany przyczynią się do tego że ludzie będą uczyć się jakie są zasady a nie jakie są odpowiedzi w teście, mam jednak nadzieję że w związku z tym że trudnośc egzaminu będzie większa przestaną istnieć szkoły jazdy które tylko wyciagają kasę a nie uczą, bo prócz zmian w egzaminie powinno się jeszcze dobrze przyjrzeć ludziom którzy szkolą kursanów, bo są instruktorzy którzy uczą, ale i są tacy którzy zwyczajnie wyciagają kasę, i najcześciej wtedy to się kończy dla kursanta podchodzeniem do egzamiu kilkakrotnie bez pozytywnego wyniku
powinni tez cze4sci kierowcow ktorzy juz maja prawko robic powtrornie.. bo czasem glupota tych ludzi przeraza.. a z kad prawko maja.. hm niewiem..
gość absolutnie sie z Toba zgadzam
na nauce jazdy nie uczy sie ludzi jak jezdzic po lodzie czy jak wychodzic z poslizgow na tymze lodzie itp
przydaloby sie cos takiego jak wlasnie szkola bezpiecznej jazdy a nie glupoty teoretyczne
ale ten kraj tylko patrzy jak upierd ..... swojego obywatela i uprzykrzyc mu zycie, okrasc go do reszty itp
taka jest prawda
wymyslili to sobie niezle ci na gorze bo beda teraz wiecej kasy miec za niezdane egzaminy praktyczne
wspolczuje tym co musza zdawac teraz prawko
ja ma, to za soba na szczescie
No ale dowaliłeś jak chłop cepem,nie wyobrażam sobie młodych kierowców uczących sie na kursie takich rzeczy,to się nabywa latami a nie w szkole jazdy,a co do Państwa to chyba pomyliłeś fora
gość zdałam 3 miesiace temu prawko za pierwszym razem, wiem że nikt nie przywiązuje uwagi do częsci teoretycznej na egzaminie, i o zgrozo wielu kursantów nie zna zasad prawidłowej jazdy, tylko klepią jak osły na pamięć wszytkie odpowiedzi, uważam że te zmiany przyczynią się do tego że ludzie będą uczyć się jakie są zasady a nie jakie są odpowiedzi w teście, mam jednak nadzieję że w związku z tym że trudnośc egzaminu będzie większa przestaną istnieć szkoły jazdy które tylko wyciagają kasę a nie uczą, bo prócz zmian w egzaminie powinno się jeszcze dobrze przyjrzeć ludziom którzy szkolą kursanów, bo są instruktorzy którzy uczą, ale i są tacy którzy zwyczajnie wyciagają kasę, i najcześciej wtedy to się kończy dla kursanta podchodzeniem do egzamiu kilkakrotnie bez pozytywnego wyniku
ciekawe czy znasz w lutym za pierwszym razem.
JAKAŚ KOLEJNA BZDURA ŻADNA ZNAJOMOŚĆ PRZEPISÓW NIE POMOŻE JAK KIEROWCY BRAK ROZUMKU.UCZYCIE TYCH PRZEPISÓW A PO EGZAMINIE JEŻDŻĄ JAK CHCĄ KIEDYŚ NA KURSACH UCZONO RÓWNIEŻ KULTURY JAZDY I WIELU INNYCH RZECZY TERAZ IDA PO BANDZIE.JAK UMIEJĄ KIEROWCY JEŹDZIĆ I JAK ZNAJĄ PRZEPISY
DALEKO NIE TRZEBA CHODZIĆ WYSTARCZY PODJECHAĆ NA PARKING SUPERMARKETU I WIDAĆ NA PIERWSZY RZUT OKA CO KTO ILE UMIE I POTRAFI.
GRATULUJE POMYSŁU TYLKO CIEKAWE CZY TO ZMNIEJSZY ILOŚĆ WYPADKÓW ŚMIERTELNYCH.
Nowe przepisy zdawania na prawo jazdy
Zgłoś do usunięcia | Link
Ośrodki egzaminacyjne znów uprzykrzą życie kursantom.
Od lutego 2012 roku wchodzą nowe przepisy, które obejmują chociażby zmianę w egzaminach teoretycznych, gdzie początkowo baza danych ma posiadać 1200 pytań i ma być regularnie dynamicznie uzupełniana, wg. założeń ma obejmować 3000 pytań.
Pytania będą tajne, aż do momentu egzaminu, także kursanci nie będą mogli się ich nauczyć wcześniej jak to było do tej pory, po udzieleniu odpowiedzi nie będzie można jej poprawić, a zdającym będą pokazywane fragmenty filmów lub symulacje sytuacji, jakie ich mogą spotkać na drodze, będą musieli wskazać zgodny z przepisami rozwój wydarzeń.
Moim zdaniem jest to totalny bezsens, lepiej zabrać się nie za przygotowywanie teoretyczne, bo tego można się nauczyć, a za praktyczne przygotowanie do jazdy w każdych warunkach, wychodzenie z poślizgów, jazda po przygotowanym torze - coś na przykład jak szkoły bezpiecznej jazdy.
Trzeba uczyć przyszłego kierowcę jak zachowuje się samochód w sytuacji zagrożenia i jak unikać takich zagrożeń, jazda po łuku niestety do niczego się nie przydaje.