Komentarze (53)
Dodaj komentarzNapisał(a): Duch -
Napisał(a): CableGuy -
Owszem, za Philipsem ciągnie się smród za modelami z 2015 roku z niedopracowanym Androidem, ale podobna sytuacja jest w modelach Sony z tamtego okresu. Ponadto, skoro komuś pasuje kupowanie TV z matrycą 50Hz, która smuży przy ruchu za 4000zł w 55 calach, skoro można mieć za tę samą cenę 100Hz, w dodatku ze świetną kompensacją w 55PUS6561, to co tu jest badziew,a co nie? :D
Co do technologii OLED, to może się okazać, że panele OLED z elektroniką Philips będą bomba, bo tak naprawdę jak się przyglądałem, to:
Ekran OLED ma o wiele, wiele szybszy czas reakcji od nawet najlepszego LED-a, ale nikt nie wspomina o multiplikacji klatek, czyli kompensacji ruchu, bo jej w obecnych modelach OLED na polskim rynku nie ma. Nawet na niektórych demo widać klatkowanie i "szarpiący" ruch.
Ponadto z tego, co mi wiadomo, oczywiście mogę się mylić, ekrany typu OLED mają idealną czerń, a takową widać przy całkowitym zaciemnieniu pomieszczenia, w którym TV oglądamy, a nie każdy i nie zawsze ogląda telewizję nocą.
Trzecia rzecz, że przy idealnej czerni, odcienie szarości obecne OLED-y wyświetlają nawet nie do końca tak dobrze, jak ekrany IPS, a co dopiero VA, gdy się je dokładnie podświetli. W niektórych scenach postaci ubrane na czarno zlewają się z tłem całkowicie, nawet IPS w Direct LED robi to nieco lepiej.
Z miłą chęcią przyjrzę się nowym modelom Philips na 2017 rok i dopiero wtedy wezmę się za ocenę.
Pozdrawiam wszystkich z argumentami :D
Napisał(a): Astronauta -
Napisał(a): jorg -
Napisał(a): R -
Napisał(a): Marsjanin. -
Napisał(a): CINEOS kineskop -
Dla hejterów proponuję poczytać o wpływie niebieskiego światła na zdrowie, przede wszystkim wzrok, a przecież pełno go we współczesnych wyświetlaczach.
Napisał(a): Alojzy -
Napisał(a): badziew -
Napisał(a): Piotr -
Nowości Philips TV – OLED 9002, seria 7000 i seria 6400 (53)
Temat dotyczy artykułu: Nowości Philips TV – OLED 9002, seria 7000 i seria 6400