Re: Nowy serial HBO "Bez tajemnic"
Napisał(a): Gość -
ja widzialam wczoraj premierowy odcinek i ten spot co byl na koncu pokazujacy innych pacjentow. dorocinski, mmmm.... we wtorek chyba bedzie odcinek z nim, juz sprawdzilam. w srode z nastolatka po probie samobojczej, w czwartek terapia malzenska, a w piatek spotkanie z supervisorka.
Bardzo dobrze się to prezentuje na tle innych propozycji serialowych. No ale to przecież HBO, musi więc to być dobra rzecz. Byle czego by nie wyprodukowali.
Serial jest DOKŁADNĄ (I ŻAŁOSNĄ) KOPIĄ amerykańskiego serialu In Treatment. Nie tylko ten sam pomysł i konwencja, ale te same postaci, z dokładnie tymi samymi problemami (!), nawet identyczne problemy samego terapeuty i jego piątkowe wizyty u "superwizorki". Wszystko przeniesione na siłę na polski grunt, szczyty pretensjonalności. Coś strasznego!
powinni na HBO zrobic serial o nim
http://www.youtube.com/watch?v=0pFBNowHZkg
Gość Serial jest DOKŁADNĄ (I ŻAŁOSNĄ) KOPIĄ amerykańskiego serialu In Treatment. Nie tylko ten sam pomysł i konwencja, ale te same postaci, z dokładnie tymi samymi problemami (!), nawet identyczne problemy samego terapeuty i jego piątkowe wizyty u "superwizorki". Wszystko przeniesione na siłę na polski grunt, szczyty pretensjonalności. Coś strasznego!
Wiesz co masz problem, juz na 6 forach piszesz dokladnie to samo, gdzie Ty tam widzisz pretensjonalność??? Znasz znaczenie tego słowa??? nie masz pojęcia o tym o czym piszesz, ten serial jest bardzo dobry
Dla osob, ktore ogladaja Spadkobiercow mam fajny link do fanclubu http://www.facebook.com/pages/SPADKOBIERCY-fun-club/316938844989238?sk=wall
nie wiem jak jest w tym wypadku ale jeśli to jest na formacie zagranicznym to chyba nic dziwnego nie? mnie cieszy to że wreszcie pojawił się polski serial na poziomie. zresztą obsada jest taka że to musiało być co najmniej przyzwoite :)
A ja lubię "Bez tajemnic" :) W formatach o to chodzi żeby adaptować do warunków innego kraju niż ten, z którego pochodzi oryginał :)
No to jest mocna strona ale jak dla mnie poruszane tematy. Widziałam film… http://www.youtube.com/watch?v=jyeo9N70OhI&noredirect=1 miałam podobną minę do tych przypadkowych ludzi po pierwszym odcinku. Serial jest do bolu realistyczny. Czuc ze te postaci rzeczywiście maja problem.
Nowy serial HBO "Bez tajemnic"
Zgłoś do usunięcia | Link
Dziś trafiłam na nowy serial - co ciekawe, jest to produkcja polskiego HBO. Serial opowiada o psychoterapeucie i jego pacjentach - o tym, jakie przezywają dramaty, i jak psychoterapeuta przeżywa kontakt z nimi i relacje czasem wykraczające poza branżowe ramy... O problemach i rozterkach moralnych w sumie też. Gra Radziwiłowicz, Krystyna Janda, Dorociński, Małgosia Bela...
Mocna rzecz i dobra. Od jutra codziennie (pon-pt) będzie na HBO kolejny odcinek, nawet przez tydzień na niekodowanym pasmie.
Kto widział? Ja chyba zalapalam bakcyla...