Re: obóz żeglarski
Napisał(a): Gość -
Robiłam patent 4 lata temu właśnie na obozie Almaturu. Ponieważ jednak nadal jestem nieletnia, nie mogę sama żeglować, więc nadal jeżdże na ich obozy :) I zawsze świetnie się bawię, naprawdę. Bardzo fajni ludzie przyjeżdżają (i uczestnicy i kadra). Same ośrodki w porządku, warunki są spoko. No i fajne, że dla miłościków żagli jest wiele więcej niż sucha teoria czy ćwiczenia na wodzie, są szanty, ogniska, taka prawdziwa żeglarska atmosfera. Na twoim miejscu bym się nie zastanawiała, tylko jechała i już :)
hej ja serdecznie polecam TOUR CLUB, oboz w dabkach obejmuje nauke zeglowania katamaranami (od 12 lat). program naprawde jest ciekawy, a same obozy z TC sa godne polecenia, od 3 lat spedzam wakacje tylko z nimi, dzieki temu moglam zaskamkowac wszystkich interesujacych mnie sportow wodnych kite, windsurfing no i zeglowanie ;)) w tym roku rowniez spedzam z nimi wakacje.
pozdrooo
Na pierwszym obozie żeglarskim byłam lata temu:) Uwielbiam żagle. Ale i nurkowanie lubię, dlatego dla odmiany czasem jestem na wodzie, czasem pod:)) Nie pamiętam z jakim biurem byłam. To było z 12 lat temu minumum;) Nawet nie jestem pewna, czy to biuro dalej istnieje. Niemniej jednak - polecam! Naprawdę fajna zabawa i odpoczynek. Miło wspominam szanty na łodzi i ogniska na polanie..i kilkudniowe rejsy po jeziorach mazurskich. Myślę, że nie ważne z kim pojedziesz, bo i tak to świetna sprawa, więc będziesz na pewno dobrze spędzać czas ;)
Genialne są takie obozy, szczególnie nad morzem. Mój syn pojechał na minionych wakacjach na obóz windsurfingowy organizowany przez ok-tours i z tego co mi opowiadał, to było znakomicie, zażyczył sobie w te wakacje też tam jechać. Oczywiście jeżeli dalej będzie wykazywał taką ochotę, to pojedzie. Mam nadzieję, że do wakacji mu nie przejdzie, bo ja już zaczynam formalności załatwiać.
Napisał(a): pyzate -
nibyna Genialne są takie obozy, szczególnie nad morzem. Mój syn pojechał na minionych wakacjach na obóz windsurfingowy organizowany przez ok-tours i z tego co mi opowiadał, to było znakomicie, zażyczył sobie w te wakacje też tam jechać. Oczywiście jeżeli dalej będzie wykazywał taką ochotę, to pojedzie. Mam nadzieję, że do wakacji mu nie przejdzie, bo ja już zaczynam formalności załatwiać.
sama znam ok-tours, ale z obozów językowych. wrażenia bardzo pozytywnie :) ale nie wiedziałam, że organizują też żeglarskie, zupełnie mi to umknęło. powiedz - jaki koszt takiego obozu?
Napisał(a): Mikino -
Ja chętnie pojechałabym na ten obóz http://almatur.pl/jaroslawiec-abc-zeglarstwa__APJO~OWRAFZE__lato.html do Jarosławca, z Almaturu. Jako, że jestem początkująca ;)
obóz żeglarski
Zgłoś do usunięcia | Link
Witam. Potrzebuję porady dotyczącej obozów żeglarskich - z kim warto jechać? Najwięcej słyszałam o obozach Almaturu, organizują je od lat i podobno robią to dobrze. Szukam informacji "z pierwszej ręki". Z góry dzięki :)