Re: obraz 3D na ścianie mojego pokoju
Napisał(a): Gość -
No niestety nie wystarczy zwykły rzutnik, tak samo jak nie wystarczy zwykły tv żeby oglądać w 3D. Musisz mieć odtwarzacz obsługujący 3D, projektor dający obraz 3d i najlepiej jeszcze dobry ekran projekcyjny. Ceny takich projektorów 3D ready zaczynają się gdzieś około 2 tysięcy złotych. Jak Cię to interesuje to poczytaj sobie hmblog.pl tam był wpis na ten temat.
Napisał(a): jarkus3D -
za dużo to tam nie ma informacji pod tym linkiem,
zdaje sobie z tego sprawę, że taki rzutnik trochę będzie kosztował. Wiem, że są różne technologie 3d, np migawkowa, albo polaryzacyjna itp, problem tylko w tym którą wybrać.
Napisał(a): interMediaMen -
Niewątpliwie to świetna rozrywka jednak projektory 3D są jeszcze dość drogie ale na przykład ten model projektora 2D proponowany przez LG o nazwie LED HS200 można kupić za 1650 złotych proporcje obrazu w których projektor umożliwia wyświetlanie to 4:3,Just Scan,Set By Program, 16:9, Zoom, Cinema Zoom
Napisał(a): Willy85 -
Niewątpliwie to fajna sprawa taki projektor 3D.Miałem okazje oglądać film w trójwymiarze puszczany z takiego projektora firmy LG i wrażenia są niesamowite. Jest tylko jedna wada taki naprawdę dobry model nie jest zbyt tani, ale i tak warto go kupić.
Napisał(a): zlociaczek89 -
Hmm a nie prościej zaopatrzyć się w telewizor 3D :>
Trochę więcej miejsca na ścianie zajmuje ale jednak lepszy obraz daje.
Zobacz sobie te nowe LG z pasywnym trójwymiarem.
Faktycznie projektory 3D nie należą do najtańszych ale taka jest cena nowinek technicznych. Tak jak już wcześniej wspomniano dobrym rozwiązaniem jest zakup telewizora 3D. Takie firmy jak LG mają naprawdę bogatą ofertę w przystępnych cenach.
czy ktoś mógł by wrzucić jakiegoś linka do tego projektora 3d? bo szukam w googlach ale za bardzo nie widzę.
Napisał(a): zlociaczek89 -
http://pl.engadget.com/2010/01/12/lg-cf3d-pierwszy-na-swiecie-projektor-full-hd-3d-galeria/
Cena hardo zaporowa ....
Moja propozycja (parokrotnie tańsza ale nadal 3D)
http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-42lv570s.bhtml?from=skapiec
taki telewizor chyba jest dużo praktyczniejszy bo jak ktoś chce projektor 3d to moze sobie do kina iść.
obraz 3D na ścianie mojego pokoju
Zgłoś do usunięcia | Link
Witajcie, w niedalekiej przyszłości chcę kupić sobie rzutnik na ścianę, ale dłubając w internecie chciałbym czegoś więcej, żeby np można było puścić na nim film Avatar w wersji 3D i oglądać w okularach.
czy ktoś może szukał takiego rzutnika? czy wystarczy zwykły rzutnik do rzucania takich obrazów?