Re: odzyskać podatek
Napisał(a): EuroTaxDoradca -
Gośćooo00grzes00ooo od eurotaksu to trzymaj sie z daleka............taka moja rada:)))))))))))))czemu?
ja wczesniej wspolpracowalem z nimi odnosnie zwrotu z UK
i na podstawie payslipow trwalo to 7 miesiecy, i w sumie jestem zadowolony, bo moglo to trwac znacznie dluzej
Witam
rozlicznenie z Uk na podstawie payslipów to czas średnio 6-12miesięcy, na podstawie kart podatkowych to 4-6miesiąca, więc rozliczenie z payslipa w 7 miesięcy jest bardzo dobrym czasem.
Pozdrawiam,
Marcin
Doradca online Euro-Tax.pl
Zwrot podatku za pracę za granicą
Napisał(a): Gość -
poszukuje informacji o mozliwosci uzyskania zwrotu podatku z norwegii, co moze mi Pan powiedziec?
i dokladniej, ile sie czeka i jaka oplata,?
i jak z tym z innych krajow?
Gość poszukuje informacji o mozliwosci uzyskania zwrotu podatku z norwegii, co moze mi Pan powiedziec?
No a co chcialby Pan wiedziec?
EuroTaxDoradcaGość jaki jest czas rozliczenia podatku z norwegii przez euro-tax?Witam,
w przypadku rozliczenia podatku z Norwegii obowiązują dwa terminy rozliczeń. Rozliczenia następują w okresie czerwiec/lipiec lub październik/listopad każdego roku - zależy kiedy dokumenty zostały złożone (np jeśli w maju/czerwcu to rozliczenie będzie październik/listopad).
Pozdrawiam,
Marcin
Oj pierwsze slysze :) Gdzies dzwoni, ale w ktorym kosciele....
To jest tak: termin rozliczenia podatkowego mija 30 kwietnia kazdego roku, za ubiegly rok kalenadrzowy, chyba ze zeznanie wysylamy droga elektroniczna za pomoca systemu altinn.no to taki termin jest do 30 maja. Te dwa terminy o ktorym pisze Pan Doradca to nie sa terminy rozliczen tylko terminy w ktorym sa gotowe juz wyniki naszych rozliczen z wyliczonymi kwotami zwrotu, pierwsza tura jest gotowa 24 czerwca, druga 20 pazdziernika. Jezeli nie zlozymy zeznania o czasie, to czekamy az urzad przesle nam wynik rozliczenia i wtedy mamy czas na zlozenie odwolania (klage paa likning) mamy na to czas do 20 sierpnia, by urzad to szybko rozpatrzyl, odwolujemy sie rowniez kiedy urzad nie uzna nam jakis ulg o ktore wystepujemy. Prawo podatkowe daje rowniez mozliwosc zrobienia korekty rozliczenia do paru lat wstecz, ale tu juz na podstawie innego paragrafu -wtedy na poprawiony wynik i pieniazki czekamy nawet do pol roku :>
Wszelkie informacje mozna znalesc nawet w jezyku polskim na stronie norweskiego urzedu podatkowego , zachecam do lektury wszelkich \\\"doradcow\\\" by sie wpierw douczyli a pozniej wprowadzali w blad, ludzi ktorzy licza na rzetelne info.
Witam,
wg ostatnich informacji jakie otrzymaliśmy z brytyjskiego urzędu skarbowego, mówi się że już niedługo zwroty podatku z Wielkiej Brytanii będą procesowane szybciej niż dotychczas. Zwrot podatku z UK będzie trwał ok. 4-6 tygodni - zapewnia HMRC. Wszystko to za sprawą zautomatyzowanego i zcentralizowanego systemu baz danych, dzięki którym urzędnicy będą mogli sprawniej i efektywniej przerabiać wnioski o zwrot podatku.
Jednocześnie Urząd prosi o wyrozumiałość co do terminowości przyznawanych decyzji system informatyczny nie działa jeszcze w pełni i na początku mogą pojawić się pewne trudności. Zapewnia jednak, że urzędnicy brytyjscy dołożą wszelkich starań, aby wnioski klientów naszej firmy były obsługiwane według najwyższych standardów. Pełne wdrożenie nowego systemu potrwa jeszcze ok. 4 tygodni. Po tym czasie procesowanie wniosków będzie sprawniejsze.
Więcej na http://www euro-tax.pl aktualnosci/szybszy-zwrot-podatku-z-uk,125.html
Pozdrawiam,
Marcin
rozliczałem się trzy razy z podatku w UK razem z dziewczyną i ona dostała zwrot za wszystkie 3 okresy, ja zaś tylko za dwa. Miałem problemy z odzyskaniem zwrotu, wydzwaniałem do UK i nic nie mogłem poradzić. Podpisałem umowę z Euro-Tax i w ciągu bodajże 4 miesięcy dostałem zwrot ponad 1000 złotych za 4 miesiące pracy (najniższa krajowa).
Kolejnym razem pracowałem w Holandii i również podpisałem umowę z Eurot-Tax o zwrot podatku. Złożyłem dokumenty w 2008 z jednego okresu rozliczeniowego oraz w 2009 z drugiego. Pieniądze dostałem dopiero niedawno, ale to było ponad 12 500 zł, więc opłaciło się czekać.
Na pewno jeszcze skorzystam z pomocy tej firmy i osobiście ją polecam.
Aha, ta firma pobiera prowizję zgodnie z podpisywaną umową (kilkanaście procent), ale ja się na te warunki zgodziłem.
Czas realizacji zwrotu PRSI wydłuża się z 6 miesięcy do 12 miesięcy.
Otrzymaliśmy informację z irlandzkiego urzędu skarbowego, że w wyniku bardzo
dużego nagromadzenia wniosków o zwrot PRSI, czas realizacji zwrotu wydłuża się z
minimum 6 miesięcy do minimum 12 miesięcy.
Zapewniamy naszych klientów, że dołożymy wszelkich starań, aby czas oczekiwania
na zwrot PRSI był możliwie najkrótszy.
Gość rozliczałem się trzy razy z podatku w UK razem z dziewczyną i ona dostała zwrot za wszystkie 3 okresy, ja zaś tylko za dwa. Miałem problemy z odzyskaniem zwrotu, wydzwaniałem do UK i nic nie mogłem poradzić. Podpisałem umowę z Euro-Tax i w ciągu bodajże 4 miesięcy dostałem zwrot ponad 1000 złotych za 4 miesiące pracy (najniższa krajowa).
Kolejnym razem pracowałem w Holandii i również podpisałem umowę z Eurot-Tax o zwrot podatku. Złożyłem dokumenty w 2008 z jednego okresu rozliczeniowego oraz w 2009 z drugiego. Pieniądze dostałem dopiero niedawno, ale to było ponad 12 500 zł, więc opłaciło się czekać.
Na pewno jeszcze skorzystam z pomocy tej firmy i osobiście ją polecam.
Aha, ta firma pobiera prowizję zgodnie z podpisywaną umową (kilkanaście procent), ale ja się na te warunki zgodziłem.
Witam,
dziękuje Panu za przedstawienie jego historii dobrej współpracy z euro-tax.pl, oraz zapraszam do skorzystania ponownie z usług tej firmy.
Pozdrawiam,
Zgłoś do usunięcia | Link
Witam,
opłata pobierana za rozliczenie z Norwegii to 429zł
Pozdrawiam,
Marcin