Re: Odzyskanie tax za prace w UK
Napisał(a): Gość -
z tego co wiem to rozliczenie sie za rok bieżący w czasie jego trwania jest jakby automatyczna deklaracją że do końca tego roku nie będzie się już pracować w UK, ja przyjechałem do Polski pół roku temu i miałem 3 lata podatkowe do rozliczenia, kilku pracodawców i bałagan w papierach, ale poszukałem w necie i pomogła mi firma http://www.zwrotpodatku.pl cały zwrot jaki mi wyliczyli dostałem czekiem, jak szukasz pomocy to do nich zadzwoń
Napisał(a): EuroTaxDoradca -
Witam,
obecnie można się starać o zwrot podatku za prace w Wielkiej Brytanii od sezonu 2005/06 do 2010/11.
Jakich dodatkowych informacji Pan poszukuje?
Pozdrawiam,
--------------
Marcin
Doradca online Euro-Tax.pl
Zwrot podatku za pracę za granicą
Gość cały zwrot jaki mi wyliczyli dostałem czekiem
Witam,
uzyskanie zwrotu podatku w formie czeku skarbowego jest w Polsce kłopotliwa sytuacja, ponieważ są problemy z jego łatwą i tanią realizacją w polskich bankach, tzn w bankach nie jest ani szybko ani tanio. Dlatego rozwiązanie jakie oferuje np. euro-tax.pl czyli przelew złotowy na dowolne konto zwrotu podatku może być lepszym rozwiązaniem.
pozdrawiam,
----------------------------
Marcin
Witajcie,
Jestem doradcą online firmy Euro-Tax, zajmującej się doradztwem w zakresie zwrotu podatku płaconego za granicą.
Chciałbym poznać Wasze opinie na temat naszej firmy, świadczonych przez nią usług, a także procedur zwrotu podatku, czy problemów z nim związanych.
Jestem tu także po to żeby służyć moją wiedzą i pomocą w kłopotliwych dla Państwa zagadnieniach związanych ze zwrotem podatku zza granicy.
Zapraszam do dyskusji w tym temacie.
Jestem do Waszej dyspozycji.
--------------------------------
Marcin
Szanowny Kliencie,
W trosce o sprawą i skuteczną realizację Twojego zwrotu podatku przypominamy, iż w przypadku otrzymania od brytyjskiego urzędu jakiejkolwiek korespondencji a także czeków z HM Revenue & Customs, prosimy o odesłanie ich na nasz adres:
ul. Wyspiańskiego 14/2
60-750 Poznań
Jedynie posiadając pełną dokumentację będziemy mogli odzyskać dla Ciebie zwrot podatku.
Ponadto przypominamy, iż angielskie czeki klientów, którzy odzyskują z nami podatek z Wielkiej Brytanii w danym roku podatkowym - realizujemy gratis!
Jednocześnie zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań aby jak najszybciej odzyskać należne Ci pieniądze.
Zespół Euro-Tax.pl
----------------------------
Marcin
ZWROT PODATKU W 7 DNI !!!
Witam,
chciałbym przedstawić Państwu rewolucyjną ofertę Euro-tax.pl.
Jeśli pracowali Państwo w Holandii lub w Wielkiej Brytanii w latach 2006-2011 to Euro-tax.pl oferuje Państwo uzyskanie zwrotu podatku w terminie 7 dni !!!
Średni zwrot szacowany jest na poziomie ok.3tyś zł, a opłata za usługę wyłącznie po odzyskaniu podatku.
W ramach tej akcji pieniądze znajdą się na Państwa koncie w ciągu 7 dni !!!! (dot. Holandii i Wielkiej Brytanii)
W celu uzyskania dalszych informacji oraz nawiązania kontaktu z naszymi doradcami wystarczy wypełnić formularz na stronie http://www.euro-tax.pl/kampania/sg-7dni/ a nasi konsultanci oddzwonią do Państwa.
Dokładny regulamin promocji znaleźć można pod poniższym linkiem:
http://www.euro-tax.pl/public/media/userfiles/file/Regulaminy/Regulamin_7dni.pdf
Jestem do Państwa dyspozycji jeśli pojawią się niejasności lub pytania w zakresie zwrotu podatku.
-------------------
Marcin
PYTANE DO DORADCY:
czy w waszej firmie jest jakis przepis mowiacy jakie prawa ma klient ktorego zwrot przyszedl juz na wasze konto a wy twierdzicie ze jest za duzy i go przetrzymujecie?
Pytam poniewaz poprzednio rozliczalam sie w innej firmie. Dostali moj zwrot na swoje konto i przez dwa tygodnie czekalam az upewnia sie czy faktycznie jest on taki wysoki. Nie udzielali mi odpowiedzi na zapytania, zbywano mnie a zwrot dostalam po miesiacu dopiero choc kasa byla juz w biurze. Trzymali moje pieniadze a ja nie moglam nic zrobic bo nic takiego nie bylo w umowie wiec teoretycznie bylam bezradna.
Ile czasu trwa u was przekazanie pieniedzy klientowi potym jak otrzymacie na konto gotowke z Belastngu? Ile czasu mozecie przetrzymywac pieniadze w razie watpliwosci co do wysokosci zwrotu? Czy jest to okreslone jakims przepisem czy tylko pyste slowa (jak w poprzedniej firmie)
Witam,
zarząd w specjalnym oświadczeniu w 2010 roku dementuje wszelkie pogłoski, jakoby Euro-tax.pl przetrzymywać miał na swoich kontach pieniądze ze zwrotu podatku należne swoim klientom. Dlatego mogę z całą stanowczością odpowiedzieć, że na kontach Euro-tax.pl pieniądze nie są przetrzymywane ani dnia dłużej niż to jest konieczne do przeprowadzenia operacji rozliczenia.
Pozdrawiam,
------------------------------------
Marcin
Euro-tax.pl na Facebooku
gość PYTANE DO DORADCY:
czy w waszej firmie jest jakis przepis mowiacy jakie prawa ma klient ktorego zwrot przyszedl juz na wasze konto a wy twierdzicie ze jest za duzy i go przetrzymujecie?
Pytam poniewaz poprzednio rozliczalam sie w innej firmie. Dostali moj zwrot na swoje konto i przez dwa tygodnie czekalam az upewnia sie czy faktycznie jest on taki wysoki. Nie udzielali mi odpowiedzi na zapytania, zbywano mnie a zwrot dostalam po miesiacu dopiero choc kasa byla juz w biurze. Trzymali moje pieniadze a ja nie moglam nic zrobic bo nic takiego nie bylo w umowie wiec teoretycznie bylam bezradna.
Ile czasu trwa u was przekazanie pieniedzy klientowi potym jak otrzymacie na konto gotowke z Belastngu? Ile czasu mozecie przetrzymywac pieniadze w razie watpliwosci co do wysokosci zwrotu? Czy jest to okreslone jakims przepisem czy tylko pyste slowa (jak w poprzedniej firmie)
tak sie sklada ze juz kilka razy w zyciu zostalam oszukana... i wiem ze jak ktos nie odpowiada konkretnie na konkretne pytanie to znaczy ze albo nie zna na nie odpowiedzi albo klamie. Czytalam panstwa umowe i jest okreslony taki przypadek: gdy wasz klient dostanie gotowke na konto z bezposrednio urzedu skarbowego, musi was niezwlocznie o tym poinformowac i dac wam wasza prowizje...a jak nie to rosna odsetki. SZKODA ZE W DRUGA STRONE TAKIE ZASADY NIE OBOWIAZUJA.
Co do niby to plotek to w kazdej z nich jest zaiarnko prawdy...
nie dajecie zadnej gwarancji (tylko jakies tam oswiadczenia ktore nie sa nic warte) na to ze nie przetrzymujecie pieniedzy. Czlowiek moze tylko to sam sprawdzic albo wierzyc w slowa i dac robic sie w balona. Ja sprawdzilam i wiem jak jest :)
Rozumiem Pana stanowisko oczywiscie... taka jest pana praca..
Odzyskanie tax za prace w UK
Zgłoś do usunięcia | Link
Mam zamiar zjechac do polski juz na stale po 6 latach pracy w uk.Slyszalem ze jest mozliwosc odzyskania w calosci tax ,po wypelnieniu w revenue formularza i zgodzeniu sie na to ze przez 5 lat nie podejme juz pracy w UK.Czy jest to prawda,prosze o info