Reklama

Okulary do pracy z komputerem pomagają ? (144)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 518

Re: Okulary do pracy z komputerem pomagają ?

Napisał(a): Gość -

Mnie ostatnio bardzo oczy bolą, spędzam przy komputerze 10h dziennie, czasem nawet więcej. Czy każdy może nosić takie okulary? A może lepiej po prostu zakraplać oczy?

INTERIA.PL

Możesz spróbować z kroplami, ale to uciążliwe i krótkotrwała ulga jest. Moim zdaniem takie okulary to lepsze rozwiązanie, o ile oczywiście działają, co zamierzam sprawdzić jak tylko będę mógł je kupić.

Jak w tej notce prasowej, dostępne w Polsce powinny być już niebawem, może w większych sklepach będzie jakaś możliwośc przymierzenia ich albo coś :)

U nas te okulary Gunnar mają być już w marcu, czyli za ok. tydzień-dwa. Na pewno gdzieś będą dostępne :) i będzie można je dotknąć i przymierzyć, sam nie moge się doczekac :)

Fajnie usłyszeć dobre wieści. Heheh, teraz przed komputerem będziemy widzieć setki ludzi w okularach ochronnych jak w jakichś filmach sci-fi. Ale to dobrze! Warto dbać o wzrok, chętnie przejdę się do jakiegoś sklepu i rzucę na nie okiem, a nawet przez nie popatrzę.

Napisał(a): jarkus3D -

a czy te okulary można założyć na inne okulary? ja mam obecnie okulary bez antyrefleksów, żałuję, że takie kupiłem, kiedyś oczy mi się tak nie męczyły, do tego mnie głowa częściej boli. Nie wiem czy to na pewno przez brak antyrefleksów, może przez monitor laptopa, jakiś starszy LCD.

Wydaje mi się, że nie bardzo. Ale kto wie, to może kwestia czasu, kiedy i osoby z okularami korekcyjnymi będą mogły używać okularków gunnar.

Chyba warto sprawdzać co jakiś czas stronę producenta, widzę, że pojawiły się tam sklepy w których dostępne będą okulary. Wśród nich są vobis, satrun czy mediamarkt.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Okulary do pracy z komputerem pomagają ?