Reklama

opony zimowe (41)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 248

Re: opony zimowe

Napisał(a): Gość -

gość Ja jezdze na oponach nokian. Kupiłem pierwszy raz – za namową ludzi w salonie autoremo – te markę i jest całkiem nieźle. Zatanawiam się nad letnimi.

własnie też sie zastanawiam nad oponami nokian. znalazłem wlasnie całkiem tanie letnie... jak one się sprawdzają? poleca pan?

INTERIA.PL

Napisał(a): moniab -

Nokiany to bardzo dobre opony - niedrogie i z bardzo wysokimi wynikami w testach bezpieczeństwa. Moim zdaniem to najsensowniejszy wybór, jeśli ktoś wymaga od opon porządnego trzymania.

Inna sprawa, że 90% polskich kierowców zadowoliłoby się Dębicami i innymi Fuldami... :D Szczególnie jeśli mamy na myśli opony letnie, które siłą rzeczy są użytkowane w relatywnie łatwiejszych warunkach niż zimówki!

Napisał(a): Gość -

też bym raczej panu polecil. teraz prawde mowiac jezdze na debicy ale nie z wlasnego wyboru ze tak powiem. wczesniej mialem nokiany i bylem bardzo zadowolony, jakosc i cena wspolgraja w tym przypadku swietnie....

Napisał(a): DFmaniak -

Chciałbym tylko zwrócić uwagę wszystkim tym którzy uważają, ze zimówki zakłada się jak jest śnieg (bo takie posty tu widziałem). Opona zimowa to nie jest opona tylko na śnieg i powinno się je zakładać już kiedy temperatura spadnie do +5 stopni. A to ze względu na różnice w twardości gumy letniej i zimowej. Tak samo w drugą stronę to działa, do póki temperatura nie sięgnie więcej niż +5 to lepiej pozostać przy zimówkach.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: opony zimowe