Re: Oscary 2012. Słuszne, czy wymuszone nominacje?
Napisał(a): Gość -
Chyba się ktoś przestraszył, że zablokują interię he he he
NIE OGLĄDAŁEM TEGO FILMU WIĘC SIĘ NIE WYPOWIADAM, ALE POWIEM JEDNO, TAKIM NIE DOŚCIGNIONYM FILMEM, NA PRAWDĘ DOBRZE ZROBIONYM BYŁ CZŁOWIEK Z ŻELAZA,- NOMINOWANY DO OSCARA I TEGO OSCARA BY DOSTAŁ, A ŻE NIE DOSTAŁ, TO PODZIĘKUJCIE KOMUSZKOWM ! Tyle w temacie
Zastanawiam się jak długo będziemy bombardować świat filmami wojennymi,mdli mnie bo jak nie o "cudzie" nad Wisła,Katyniu,to znowu o jacyś ukrywających się żydach,wojna zakończyła sie 77 lat temu i może warto zamknąć ten rozdział?
nominowany ?? chyba za jezyk !!!
Jest PRZESYT tego rodzaju filmów w Polsce tylko o jednej nacji. Czy ktoś pamięta ile NARODÓW brało udział w II wojnie światowej i GINĘŁO ? - nie tylko ŻYDZI.....
Cenię bardzo twóczośc pani Agnieszki i uważam , ze dobrze sie stało .ze jej film jest kandydatem do Oskara. Niech świat uslyszy ,że jest jeszcze ktoś inny oprócz Andrzeja Wajdy . Agnieszka Hollland jest doskonałym reżyserem i nawet jeśli nie zdobędzie Oskara to kazdy Polak będzie dumny z kandydatury polskiego filmu.
Oscary 2012. Słuszne, czy wymuszone nominacje?
Zgłoś do usunięcia | Link
Za ponad miesiąc nastąpi ceremonia wręczenia Oscarów.
Jak czytamy w artykule:
nominowanych zostało bardzo dużo filmów, które są albo bardzo mało znane, albo wcale. Nie jestem jakimś kino maniakiem, ale naprawdę kilka tytułów zobaczyłem pierwszy raz na oczy.
Jeżeli chodzi o najlepszy film, to nie widziałem żadnego. Czy ktoś z was widział jakikolwiek z tych filmów? Który według Was ma szansę na zdobycie Oscara?
Mamy polską nominację! Jest nim film Agnieszki Holland "W ciemności", mówiący o Polaku ze Lwowa, który przez ponad rok pomagał i dawał schronienie ukrywającej się w kanałach grupie uciekinierów z getta. Za pieniądze.
Tytuł zbiera bardzo pochlebne oceny, także ma ogromną szansę na zdobycie Oscara. Czy według Was słusznie?
Ponadto, które nominacje według Was w poszczególnych kategoriach są faworytami?
Zapraszam do dyskusji.