Reklama

OTTO (12)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 155
INTERIA.PL

Re: OTTO

Napisał(a): Gość -

mnie tez oszukali i mieszkałem w domu z wielkim grzybem w środku a meble to były szafki metalowe jakie się ma w zakładach pracy na ubranie robocze za 76e tygodniowo. musiałem też sprzątać a jak nie było posprzątane to kara 35e każdy.jak nie wyszedłeś do pracy też 35e,jak po alkoholu byleś też 35e kary,jak się spózniłes do pracy to 25e kary.pościel musisz kupić(20e) jak nie masz to 35e,buty robocze też 15e jak nie kupisz to nie pojedziesz do pracy a jak nie pojedziesz to 35ekary.proszę to zsumować i policzyć na 400 osób tygodniowo 20osób z jakichs przyczyn nie może wyjść do pracy ale jak nie masz pracy to nie płaca

dodam do puli że byłem w 3 ośrodkach-tak to nazywają i pojechałem z odpowiedzią że tam jest praca wiec pojechałem i się rozczarowałem pracowałem w 1 osrod 2-3 dni przez tydzień potem tydzień nie pracowałem następnie w 2 osrod pracowałem 1miesiac lecz z przerwami a mój kolega został zwolniony bo nie chciał robić roboty za innego polaka który to mu zlecił.słabo mówił po angielsku a tamten doskonale wiec coś nagadał na niego i go zwolniono.miałem zbierać zamówienia a robiłem wszystko co mi dali jak bym sie sprzeciwił to siedziałbym na bezrobociu u nich w firmie i dostawałbym 50e na tydzień żeby przeżyć

Witam
To co mogę powiedzieć na temat firmy OTTO to nic więcej poza tym że jest złodziejska, nieprofesjonalna i ma "gdzieś" klientów. Dokonałam zakupów za ok 160 (spodnie sportowe męskie - na prezent oraz przy okazji bluzeczkę, która okazała się kiepska i odbiegała od zdjęcia prezentowanego na stronie). Miała być tego dnia darmowa przesyłka, jednak gdy doszło do realizacji okazało się że musiałam zapłacić również za przesyłkę!. W opisie spodni było napisane że możliwy dłuższy termin oczekiwania na spodnie, (i nic więcej), zaakceptowałam to, ponieważ podobał mi się dany model. Pieniądze wpłaciłam pod koniec kwietnia (w sumie z bonem rabatowym który posiadałam było to ok 160zł). W połowie maja otrzymałam przesyłkę jedynie z kiepską bluzeczką wartą ok 30zł. Żadnej informacji od sprzedającego, że towar się wyprzedał czy cokolwiek, po prostu za 160 zapłacone przeze mnie przysłali mi bluzeczkę wartą 30! Żadnej informacji przed wysyłką!!!. Nastpenie po kilku dniach otrzymałam maila, że spodnie zostały wyprzedane i ewentualnie zwrócą mi pieniądze. Tylko nie wiedzą jak rozliczyć kwestię bonu, ale postarają się jak najszybciej to załatwić. Grzecznie odpisałam, że wołałabym gdyby przysłali mi po prostu inne spodnie, nie upieram się przy tamtych jeśli faktycznie już ich nie posiadają. Do dziś wymieniliśmy ok 10 maili, nie otrzymałam ani pieniędzy ani towaru. Za to otrzymałam informacje że sprawę przekazali do Niemiec do księgowości oraz że ich procedury nie przewidują wymiany towaru, a kwestia zwrotu pieniędzy jest analizowania w Niemczech. A ja od miesiąca nie mam ani towaru ani pieniędzy. ODRADZAM WSZYSTKIM ZAKUPY NA OTTO - to oszuści (wprowadzają w błąd klientów, na stronie nie było żadnej informacji ze towar w trakcie wyprzedaży i może go zabraknąć), nierzetelni i bardzo nieprofesjonalni, ZŁODZIEJE!!!

Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę więcej na ten temat powiedzieć i przytoczyć kilka odpowiedzi mailowych jakie otrzymałam…

hej :( ja mam info z pierwszej reki :w OTTO nie zarobisz !! poza tym: wiekszość menadżerow traktuje ludzi jak gówno, jak sie im narazisz to masz w miesiacu wiecej flexpoli (wolny dzien) niz pracy. jak dzwonisz do planingu i sie pozalisz ze siedzisz a nie pracujesz to od razu zalatwiaja przeprowadzke na inny park(osrodek) i tam prace masz na dzien , dwa a potem znowu flexpole. PRACUJESZ NA OTTO I JEDZENIE!! jak wchodzisz w dupe menadzerom to nie jest najgorzej, ale i tak kasa żadna.. CALA PRAWDA O OTTO

jak w tytule mnie tez przewalili przyjechalem do holandii obiecali mi prace na order pikerze co sie okazalo jakis kurwiszon zablokowal mnie w tej agencji (taka rura z warszawy) i co sie okazalo nie moga ze mna podpisac kotraktu:) co ciekawe teraz musze kimac u znajomych i szukac roboty. Polecam agencje "LUBA" "CREYF'S"

Ja natomiast polecam prace w OTTO. Wrocilam niedawno z Holandii, pracowalam przy pakowaniu sadzonek, pozniej przerzucili mnie do magazynu i tam praca była nawet lepsza. Menagerowie są rozni, ale ze wszystkimi da sie jakos dogadac. Co do wyplaty, może niezarobilam kokosow, ale i tak jestem zadowolona i za jakis czas pewnie znowu wroce do Holandii.

Napisał(a): sevena -

witam wszystkich. Ja tam pracowałam przez dwa lata... jest tam bardzo okropnie... okłamują na stanach mieszkania, obiecują super mieszkania a okazuje się że dostaje się chlewy. W pokojach czteroosobowych umieszczają sześć osób a nawet w piwnicach ludziom robią pokoje w których są bardzo małe okna i do tego od strony parkingu gdzie wszystkie spaliny idą do okien oraz nie ma dziennego światła. Łóżka w pokojach są załamane, materace, kołdry i poduszki są zalane moczem i wymiocinami. W dodatku z materacy przebijają się sprężyny i kują. Trudno na tym spać ale nikt się tym nie interesuje. kuchnie na 120ludzi są fatalne, jest to jedno pomieszczenie z trzema kuchenkami, jedną mikrofalówką o ile jeszcze jest zdatna do użytku. A także znajdują się tam pralki w opłakanym stanie. Z kratek ściekowych często wybijają ścieki i nikt się tym nie zajmuje. Każą nam to sprzątać. Łazienki w pokojach są w miarę ale łazienki przy pokojach w piwnicach są często zalewane szambem które przedostaje się do pokoi. Jeżeli zgłosisz usterkę menagerowi parku to oczywiście wysłucha i zignoruje w zależności na którym parku (wtedy stajesz się dla nich upierdliwy). Dużo zależy od menagera parku czy będziesz miał jutro pracę czy nie. To zależy jaką łapówkę otrzymał: pieniężną, rzeczową bądź najlepszą łapówką jest pójście z nim do łóżka... Bez odmowy... Jeżeli odmówisz możesz otrzymać na miesiąc blokadę w pracy, wiec przez miesiąc nie masz pracy... Menagerowie robią z ludźmi sobie co chcą bez żadnych konsekwencji, nikt ich za to nie rozlicza w sumie można wyżej zgłosić ale wtedy sam sobie zaszkodzisz ponieważ w biurze pracują ich bardzo dobrzy koledzy lub rodzina. Jeżeli chodzi o pracę to przerzucają ludzi z miejsca na miejsce to znaczy jeden dzień pracy tu drugi dzień tam... I nie można w sumie odmówić ponieważ będzie kara pieniężna za odmowę pracy również wiąże się to z tym iż przez krótki czas znów brak pracy. Jeżeli jest praca na Hemskerku to musisz mieć znajomości wiążą się z tym łapówki oraz ofertą seksualną dla AP. Jeżeli nie jesteś w stanie zaspokoić tych potrzeb to pracujesz tam bardzo krótko i proponują Ci inną pracę, mniej płatną. Jeżeli jesteś chory i idziesz do lekarza to lekarz traktuje Cię jakbyś symulował i nie dotrzymuje tajemnicy lekarskiej. Lekarze przekazują do głównego biura jaki jest twój stan choroby, z biura pani Magda która uznaje się za lekarza którym nigdy nie była i nie ma takich kwalifikacji odwiedza Cię i daje Ci do wyboru natychmiastowe wyzdrowienie lub bardzo kosztowne leczenie które nie jest potrzebne bo można leczyć się w inny, tańszy sposób. Pomimo tego grozi utratą pracy, zerwaniem umowy oraz przeniesieniem na inny ośrodek w którym w ogóle nie ma pracy. Mimo tego że jesteś z partnerem po prostu rozdziela z powodu choroby zamiast pozwolić bez stresu wyleczyć się. Kłamią na wypłatach, na godzinach oraz są kary w sumie za wszystko. Ostrzegam wszystkich którzy by chcieli pojechać do tej firmy pracować ponieważ zostaniecie oszukani jak wszyscy. Zdarzają się wyjątki jeżeli jest to krewny, bardzo dobry znajomy lub spełnia oferty wymienionych wcześniej łapówek. To jest tyko jedna mała część wypowiedzi o tym co się tam dzieje. Jeżeli chcecie znać więcej szczegółów to mogę odpowiedzieć z dokładnością na każde pytanie a podać nazwiska oszustów i łapówkarzy.
UWAŻAJCIE TO OSZUŚCI!!!

« Wróć do tematów Odpowiedz