Reklama

Panasonic FZ 100 (1)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 37

Panasonic FZ 100

Napisał(a): MirekeM -

Chciałbym się z Wami podzielić swoją opinią na temat tego aparatu oraz prosić o poradę. Otóż wcześniej miałem FZ 18 - byłem z niego bardzo zadowolony. Zgrabny aparacik z przyzwoitymi zdjęciami. Kuszony tym kupiłem FZ 100, gdy tylko się pojawił. Fakt, czytałem sporo zniechęcających opinii na jego temat, ale co tam, przecież ja wiem lepiej :-) No i się zawiodłem, bardzo. Niestety, jakość zdjęć jest F A T A L N A!!! Odradzam, odradzam, odradzam!!! Do tego stopnia, że zdjęć już prawie nie robię w ogóle, bo nie mam na to żadnej ochoty.
No i teraz prośba o radę - co polecicie takiemu amatorowi jak ja? Zanim kupiłem FZ 100 przyglądałem się jeszcze Sony NEX 5 - co o nim myślicie? A może zainwestować nieco więcej i od razu pokusić się na Canona EOS np. 550D? Tylko, że to już większy kawałek kloca do noszenia. Co poradzicie takiemu amatorowi, który wie co do głębia ostrości, ręczne nastawy itd., ale jednocześnie daleko mu do możności nazywania siebie fotografem? Ja skłaniam się ku NEX 5, ale czy znowu się nie zawiodę?

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Panasonic FZ 100