Re: Pawlak nie ufa ZUS-owi
Napisał(a): Gość -
Jeśli premier , człowiek odpowiedzialny za państwo mówi , że nie wierzy w emerytury z ZUS- u to znaczy że jest złodziejem, że kradnie nasze pieniądze wpłacane przez nas do ZUS.
Re: Pawlak nie ufa ZUS-owi
Napisał(a): Gość -
Dokładnie!
Otwarcie przyznają że z tych naszych składek będzie wielkie nic... w końcu przejadają je na bieżąco obecni emeryci ale w większości RENCIŚCI ( wraz z wszelkiego rodzajami kalekami na dożywotnich zasiłkach ).
Skoro otwarcie to w końcu przyznali najwyższa pora zaprzestania opłacania obowiązkowych składek! Uciekajmy w szarą strefę kto tylko może!
Krew mnie zalewa że z ponad 2000zł mieś jakie mi kradną nie będę miał nic lub ewentualnie jakieś grosze jak uda mi się dożyć...gdybym mógl sam to odkładać to zrezygnował bym sobie z pracy już po 50 i żył na spokojnie - okresowo sobie dorabiając dla zabicia nudy.
Co do wydłużenia wieku emerytalnego - DLACZEGO CHCĄ NAS ZMUSIĆ DŁUŻEJ PRACOWAĆ? Ja nie jestem pazerny na kase i nie większej emerytury. Powiem więcej ja chce niską emeryturę ale w wieku 50 lat! i co? nie dacie.. BO CZEKACIE ŻEBYM UMARŁ I NIE ZDĄŻYŁ UPOMNIEĆ SIĘ ANI O ZŁOTÓWKĘ !!
ZŁODZIEJE!!
Pawlak nie ufa ZUS-owi
Zgłoś do usunięcia | Link
Patrzę rano na tv, patrzę i widzę Pawlaka, który mówi, że nie za bardzo wierzy w przyszłe emerytury z ZUS-u i woli odłożyć sobie coś samemu oraz dba o dobre relacje ze swoimi dziećmi (a nuż w przyszłości pomogą). Słucham i uszom nie wierzę. WTF? Skoro polityk mówi takie rzeczy, to ja rozumiem, że będzie dążył do likwidacji ZUS-u i zmiany naszego systemu emerytalnego tak, aby nasze emerytury były w całości finansowane z naszych własnych pieniędzy, odkładanych przez lata pracy (teraz też tak jest, zdaje się, ale tylko po części).
Prawdę mówiąc ja też nie bardzo wierzę w swoją przyszłą emeryturę i boli mnie, że ZUS kładzie łapę na części moich zarobków. Prawdopodobnie sama bym lepiej zagospodarowała swoje pieniądze.
A wy? Ktoś z was ufa naszemu ZUS-owi?