Reklama

Po co kupować Kindle'a? (39)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 5047

Po co kupować Kindle'a?

Napisał(a): mmmmm -

Dużo czytam, często w komunikacji miejskiej, a książki bywają ciężkie, dlatego zaczynam zastanawiać się nad kupnem Kindle'a... Boję się jednak, że wydam pieniądze, a będę miała z zabawki mało pożytku - ograniczoną liczbę książek z nielicznych wydawnictw i tyle. Stąd moje pytanie do osób, które Kindle'a już mają: W jaki sposób go wykorzystujecie? Po co go kupowaliście, do czego chcieliście go używać? I czy jesteście zadowoleni?

INTERIA.PL

Re: Po co kupować Kindle'a?

Napisał(a): Gość -

Ja mam Kindle 4. Jest fantastyczny. Ciagle z niego czytam, nosze ze soba wszedzie- jest malutki wiec bez problemu misci sie w torebce. Ksiazki kupuje albo zgrywam z chomika. Nie ma z tym zadnego problemu. Jakosc tekstu jest super a program Calibre przerobi kazdy format na MOBI (najlepszy do czytania na Kindlu). Nie mecza sie oczy bo ekran do zludzenia przypomina papier. Obsluga jest dziecinnie prosta. Polecam, szczegolnie jesli nie chcesz taszcyc ze soba ciezkich tomow albo nie masz miejsca na skladowanie ksiazek. Na Kindlu miesci sie ich cale mnostwo, a jesli jakims cudem zabraknie, jest usluga Cloud gdzie mozesz przechowywac ksiazki na wirtualnym dysku.

Mam kindle i jestem przeogromnie zadowolona. Czyta się bardzo wygodnie, nie męczą się oczy i taka ilość książek waży niewiele. Jeśli chodzi o zwykłe książki (powieści itp) to nie ma problemu ze zdobyciem. Są sklepy internetowe, gdzie sobie bez problemu kupujesz co chcesz w formacie mobi lub epub, ktory bardzo prosto można przekonwertować na mobi (za pomocą programu calibre) albo jeśli wolisz, jest jeszcze chomik;)

ale ale, jeśli np chodzi o podręczniki akademickie, to nie mogę nic znaleźć na kindla. Jeśli mam książkę w pdf, to często nie nadaje się do konwertowania, bo są np stopki i numery stron, które potem bardzo nieporadnie wchodzą między tekst.
Mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu, aż wydawcy zaczną myśleć poważnie o mobi.

PS. Jeśli uczysz się języków i czytasz książki np po angielsku, to na amazonie jest ogromny wybór ksiązek na kindla, co więcej, w kindla jest wbudowany słownik english-english, dzięki któremu bez znacznego odrywania się od tekstu możesz sprawdzić znaczenie każdego słowa!

Mam Kindle 4 od gwiazdki. Przeczytałam na nim naście książek, poza tym mam wgrane przepisy i ustawy (związane z zawodem który wykonuję). Są w formacie pdf, ale całkiem dobrze się je czyta przestawiając pozycję na poziomą. Ogólnie bardzo polecam

Mam kindla 3G i jest super . Pocztę sprawdzam gdzie chcę, a książek przeczytalem już wiele. wygoda i luksus, ale uważaj gdzie kupujesz bo mnie dodatkowo kosztował 200 zł na cłach i Vat. Porażka. teraz można dodatkowo poukładać sobie tematycznie ksiazki tak ze kilka tysięcy ebooków to nie problem. łatwo znajdziesz co chcesz. Mozliwe ze za niedługo zrobią slownik english-polish i będzie git :)

gość Mam kindle i jestem przeogromnie zadowolona. Czyta się bardzo wygodnie, nie męczą się oczy i taka ilość książek waży niewiele. Jeśli chodzi o zwykłe książki (powieści itp) to nie ma problemu ze zdobyciem. Są sklepy internetowe, gdzie sobie bez problemu kupujesz co chcesz w formacie mobi lub epub, ktory bardzo prosto można przekonwertować na mobi (za pomocą programu calibre) albo jeśli wolisz, jest jeszcze chomik;)

ale ale, jeśli np chodzi o podręczniki akademickie, to nie mogę nic znaleźć na kindla. Jeśli mam książkę w pdf, to często nie nadaje się do konwertowania, bo są np stopki i numery stron, które potem bardzo nieporadnie wchodzą między tekst.
Mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu, aż wydawcy zaczną myśleć poważnie o mobi.

PS. Jeśli uczysz się języków i czytasz książki np po angielsku, to na amazonie jest ogromny wybór ksiązek na kindla, co więcej, w kindla jest wbudowany słownik english-english, dzięki któremu bez znacznego odrywania się od tekstu możesz sprawdzić znaczenie każdego słowa!

Pdf-y nieźle się konweruje w programie ABBYY FineReader. Najlepiej zapisać do html, ewentualnie poprawić, a później w calibre skonwertować do mobi.

dzięki, tak będę próbować!

gość

gość Mam kindle i jestem przeogromnie zadowolona. Czyta się bardzo wygodnie, nie męczą się oczy i taka ilość książek waży niewiele. Jeśli chodzi o zwykłe książki (powieści itp) to nie ma problemu ze zdobyciem. Są sklepy internetowe, gdzie sobie bez problemu kupujesz co chcesz w formacie mobi lub epub, ktory bardzo prosto można przekonwertować na mobi (za pomocą programu calibre) albo jeśli wolisz, jest jeszcze chomik;)

Pdf-y nieźle się konweruje w programie ABBYY FineReader. Najlepiej zapisać do html, ewentualnie poprawić, a później w calibre skonwertować do mobi.

mam kindla bo boss dal wszystkimm po kindlu njako gift na christmas wegralem w niego zdjecia troche muzyki i uzywam go jako Ipod'a co do ksiazek to wole czytac w tradycyjnej formie bo ma to swoj smak i zapach papieru i nie trzeba ladowac baterii.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Po co kupować Kindle'a?