Reklama

Po co kupować Kindle'a? (39)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 5047

Re: Po co kupować Kindle'a?

Napisał(a): mmmmm -

Dziękuję za Wasze odpowiedzi, rozwialiście moje wątpliwości!

gość Masz racje, z takim podejściem to lepiej nie kupuj. Niestety, dzisiejsza technika często przerasta potencjalnych użytkowniów.

Jasne. Powinnam kupować wszystko na ślepo, bo to tak fajnie mieć w domu taką nowinkę. Nieważne, że może być dla mnie nieużyteczna. Szpan jest i to najważniejsze.

INTERIA.PL

Napisał(a): Virtualo -

Warto też wspomnieć o tym,że problem z książkami w języku polskim w formacie MOBI już praktycznie nie istnieje. Teraz można bez problemu zakupić takie książki w internetowych księgarniach i wgrywać bezpośrednio na swoje czytniki bez potrzeby formatowania :)

Napisał(a): Gość -

to jest żart, ale mimo wszystko tak a propos ładowania baterii, myślę, że warto dodać (na plus kindla)
- baterię ładuję co dwa tygodnie - miesiąc, w zależności od czasu używania. wystarczy podłączyć do komputera, nie potrzeba kupować ładowarki. Co więcej, bateria leci przy przewracaniu stron, ale nie podczas samego wyświetlania książki. Taka ciekawostka o e-papierze;)

gość mam kindla bo boss dal wszystkimm po kindlu njako gift na christmas wegralem w niego zdjecia troche muzyki i uzywam go jako Ipod'a co do ksiazek to wole czytac w tradycyjnej formie bo ma to swoj smak i zapach papieru i nie trzeba ladowac baterii.

dlatego kindla się nie wyłącza, a bateria prawie nic (/nic?) na tym nie traci:)

gość to jest żart, ale mimo wszystko tak a propos ładowania baterii, myślę, że warto dodać (na plus kindla)
- baterię ładuję co dwa tygodnie - miesiąc, w zależności od czasu używania. wystarczy podłączyć do komputera, nie potrzeba kupować ładowarki. Co więcej, bateria leci przy przewracaniu stron, ale nie podczas samego wyświetlania książki. Taka ciekawostka o e-papierze;)

gość mam kindla bo boss dal wszystkimm po kindlu njako gift na christmas wegralem w niego zdjecia troche muzyki i uzywam go jako Ipod'a co do ksiazek to wole czytac w tradycyjnej formie bo ma to swoj smak i zapach papieru i nie trzeba ladowac baterii.

Bardzo długo trzymająca bateria to niewątpliwy plus. Zalety papieru elektronicznego (e-Ink) są jednak jeszcze większe - nie psuje on naszego wzroku, bo oczy nie męczą się tak jak w przypadku ekranów LCD. Podobnie z czytelnością na zewnątrz, gdy świeci słońce - przy zwykłych ekranach jest o nią ciężko, e-Ink natomiast sprawdza się idealnie. :)

No z tą baterią ,to faktycznie.
Padają jak muchy :)
Przynajmniej raz na 2 tygodnie trzeba podładować.
...
To tak jak w tym dowcipie z przed lat.
W USA z samolotu wysiada rosyjski turysta, dżwigając 2 walizki.
Podchodzi do niego taksówkarz ,w trakcie rozmowy zauważa ładny zegarek.
Iwan rozwodzi się nad jego funkcjalnością i możliwościami.
Taksówkarz zgadza się na kurs za zegarek.
Po przyjeżdzie dostaje zegarek i dwie walizki. Walizaki !!! a na co mi one ?
No wie Pan, zegar jak zegarek ,niczego sobie, tylko baterie okropnie ciężkie.

Jeżeli będziesz czytał po angielsku, Kindle to rozwiązanie idealne, mam natychmiastowy dostęp nie do tysięcy, ale miliona książek z Amazona, część (klasyka) za darmo, albo za grosze. Ale jeżeli chcesz czytać po polsku, rozważ raczej inny czytnik, obsługujący Adobe DRM, większość książek po polsku jest z tym systemem.

gość Jeżeli będziesz czytał po angielsku, Kindle to rozwiązanie idealne, mam natychmiastowy dostęp nie do tysięcy, ale miliona książek z Amazona, część (klasyka) za darmo, albo za grosze. Ale jeżeli chcesz czytać po polsku, rozważ raczej inny czytnik, obsługujący Adobe DRM, większość książek po polsku jest z tym systemem.

To prawda, ale Kindle jest jednak jednym z najlepszych czytników, a książek w formacie MOBI jest sporo i ciągle przybywa (w tym momencie u nas ponad 8,3 tys.), a przy nim odpada problem konwersji :) No a z drugiej strony ewentualna konwersja to tak naprawdę parę minut roboty :)

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Po co kupować Kindle'a?