Re: Po co politycy chcą nas zmusić do pracy o 2 lata dłużej ?
Napisał(a): Gość -
Palnijcie się w swoje łby, tak po prostu powiem, GDZIE PRACOWAĆ JAK PRACY NIE MA ! Rząd ma tworzyć warunki to powstania miejsc pracy. Gdzie klimat Tuskowy, gdzie zielona wyspa z palmami dla przedsiębiorców -popatrzcie o ile w skali roku zmniejsza się liczba firm w Polsce. Tusk to pseudo liberał i potrafi tylko jedno: podnosić podatki, szastać publicznymi pieniędzmi dla swoich klakierów. Tusk nie liczy się z narodem, to europejski karierowicz - hipokryta.
Wyjasnienie , nie dwa ale trzy lata , przeciez dzieciaki rozpoczynaja nauke rok wczesniej to i rok wczesniej rozpoczna prace , w sumie mowimy o tym ze mamy pracowac trzy lata dluzej.
Napisał(a): cihy -
Dobrze o tym napisal Ziemkiewicz "Czyż to nie właśnie przed tą straszliwą demografią miała nas ochronić wielka reforma emerytalna, polegająca na stworzeniu "systemu kapitałowego"? Czyż to nie ten "system kapitałowy" ze swymi OFE miał nam zapewnić na starość wylegiwanie się w basenach na Florydzie, palmy, narciarskie stoki i inne zbytki? Czyż nie po to władza obdarowała cwaniaków zarządzających funduszami emerytalnymi wielomilionowymi obrywami od przymusowo ściąganych z Polaków składek, [...] bez względu na to, ile w tym czasie będzie przypadało młodych pracujących na jednego emeryta?
A kto nam te wszystkie pierdoły opowiadał zaledwie kilka lat temu? [...] Opowiadał nam je pan Jerzy Buzek. Wielki autorytet PO i całej elity III RP,"
za interia
cieszy wiekszośc komentarzy, ukazująca mizerię i oszukańczy charakter obecnego rzadu....tylko:) Dopiero teraz żeście się obudzili? To kto do k... nędzy głosował na ta mafię z PO?? hehe pewnie okaże się,że same krzyzyki sie napisały na kartkach i wrzuciły do urn...
Podobnie było w PRL - sekretarze PZPR działali, kradli, oszukiwali.....i nagle okazuje się teraz, że ich wcale nie było:) Nie było komunistów, nie ma odpowiedzialnych za upadlanie narodu przez 50 lat komunizmu: mało tego - byli komuniści są teraz "autorytetami" Kwasniewski prezydentem hahaha... Oj biedne polactwo - sami nie możecie dojśc ze sobą do ładu - wybieracie złodziei, cwaniaków i oszustów a potem płaczecie,że jest źle... Trzeba mysleć samodzielnie, a nie dawać sie manipulować TV opanowanej przez "elity" lewackie...
Dlatego wszystkim PO-lszewikom życzę ciężkiej pracy do 70 roku zycia (z pewnoscią wybierzecie na nastepna kadencje Palikota lub Millera to dojdzie do skutku z pomocą PO) a na emeryturze 800zł miesięcznie... Powie ktoś,że jestem zawistny: may be... Za swoją głupote trzeba płacić słono... a ja? Ja jestem wyborca prawicowym od zawsze i olewam państwową emeryture - od dawna inwestuję po swojemu i przejde sobie na emeryture wtedy,kiedy JA bede chciał, a nie jakiś mydłek lewacki z Kaszub:) Nie zamierzam płacić za wasze beznadziejne, głupie wybory...
Skoro chcecie mafii w Polsce - prosze bardzo... macie ją:) Tylko wińcie samych siebie za to,że dokonaliscie takiego wyboru... Sami na siebie bat ukreciliscie....
cieszy wiekszośc komentarzy, ukazująca mizerię i oszukańczy charakter obecnego rzadu....tylko:) Dopiero teraz żeście się obudzili? To kto do k... nędzy głosował na ta mafię z PO??? hehe pewnie okaże się,że same krzyzyki sie napisały na kartkach i wrzuciły do urn...
Podobnie było w PRL - sekretarze PZPR działali, kradli, oszukiwali.....i nagle okazuje się teraz, że ich wcale nie było:) Nie było komunistów, nie ma odpowiedzialnych za upadlanie narodu przez 50 lat komunizmu: mało tego - byli komuniści są teraz "autorytetami" Kwasniewski prezydentem hahaha... Oj biedne polactwo - sami nie możecie dojśc ze sobą do ładu - wybieracie złodziei, cwaniaków i oszustów a potem płaczecie,że jest źle... Trzeba mysleć samodzielnie, a nie dawać sie manipulować TV opanowanej przez "elity" lewackie...
Dlatego wszystkim PO-lszewikom życzę ciężkiej pracy do 70 roku zycia (z pewnoscią wybierzecie na nastepna kadencje Palikota lub Millera to dojdzie do skutku z pomocą PO) a na emeryturze 800zł miesięcznie... Powie ktoś,że jestem zawistny: may be... Za swoją głupote trzeba płacić słono... a ja? Ja jestem wyborca prawicowym od zawsze i olewam państwową emeryture - od dawna inwestuję po swojemu i przejde sobie na emeryture wtedy,kiedy JA bede chciał, a nie jakiś mydłek lewacki z Kaszub:) Nie zamierzam płacić za wasze beznadziejne, głupie wybory...
Skoro chcecie mafii w Polsce - prosze bardzo... macie ją:) Tylko wińcie samych siebie za to,że dokonaliscie takiego wyboru... Sami na siebie bat ukreciliscie....
galantor21 67lat i na emeryture to wymyslili ci co siedzą po biurach martwia sie co beda robili w domu jak przejda na wczesniejrza emeryture tak to siedza sobie w ciepelku a wdomu nuda .kto bedzie im sie kłaniał jak już nic nie będą znaczyc tych wrzystkich co chcą dlużewj pracować to niech pracoja na drogach 'hutach' kopalniach przy kopaniu rowow itp;
Jestem 50 letnią księgową (staż pracy 32 lata) , pracuję w biurze. Jestem już ślepa od cyferek. Chcę przejść na emeryturę w wieku 60 lat. Nie będę się nudzić w domu bi nigdy się nie nudzę. Marzę o pracy społecznej dla której teraz nie mam czasu i siły. Marzę by pomóc dzieciom, wychować wnuki. Moja praca do 67 roku życia nie uzdrowi finansów publicznych ani nie będę miała większej emerytury. Zostanie zmarnowane szczęście mojej rodziny, moje marzenia i plany życiowe.
Mieszkam w zanieczyszczonym środowisku, planowałam na emeryturze zamieszkać na wsi, mieszkanie w mieście zwolnić dzieciom.
Koni brak na wioskach Polskich więc robole niech zastąpią konie. Wio , hejta i będzie OK.
Mamy Polskę jaką PO formuje z PSL. Prawica się obudzi za chwilę z ręką w N....u
Ciekawe czy donek wsiądzie do samolotu który pilotują 65-cio letni piloci?
Zgłoś do usunięcia | Link
Drodzy Parafianie Internauci. Dlaczego teraz nie protestujecie Skoro wprowadza się Wam Nową ustawę emerytalną bardzo ograniczającą waszą wolność osobistą? Czyżbyście byli przekonani że nie dożyjecie tego wieku? Do życia po śmierci w NIE bycie nie musicie się tak spieszyć bo nie warto.
Dziś mamy prawo przejścia na emeryturę ,czyli w wiek spoczynku
Kobiety 60 lat . Mężczyźni 65lat.
I uwaga. Pracodawca nie ma prawa zwolnić pracownika z tytułu osiągnięcia wieku emerytalnego . Czyli mamy tu możliwość własnego wyboru. To jest ważne bo państwo chce nas tego właśnie pozbawić , ograniczając nam tę możliwość.
Po co nam więc w wolnym kraju . Ustawa ograniczająca nasz wybór. Zmuszająca nas do dalszej niewolniczej pracy? To jest oczywiste ograniczanie naszych praw. A wy jakoś tego nie dostrzegacie jak widać Widzicie tylko czubek własnego nosa, ale zapominacie również o tym że ten czubek nosa jest waszym nosem. I jak tak dalej pójdzie to niedługo będziecie musieli potrenować” Wyklęty powstań ludu ziemi” . historia lubi się powtarzać , ale po co powtarzać to co kiedyś uznaliście za zło. Jumar.