Re: Podatek od imprezy firmowej
Napisał(a): Gość -
to są jaja
[cytat kogo=mmmmm]Wiedzieliście, że uczestnicząc w firmowej imprezie, musicie zapłacić podatek? Bo jest to przychód z tytułu nieodpłatnych świadczeń. Jeśli impreza jest finansowana z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych (lub z funduszu + przez pracowników) i suma wszystkich świadczeń z funduszu socjalnego, które w danym roku otrzymaliście, nie przekroczyła 380 zł, to wtedy jesteście zwolnieni z płacenia podatku. Tu jest cały artykuł. Myślicie, że to ok? TEZ NALEZY PODATEK ZAPLACIC??
Jest to jeden z wielu powodów dla których nie biorę udziału w żadnych firmowych imprezach. Mój wolny czas poświęcam rodzinie. I tak zbyt dużo czasu spędzam ze współpracownikami żeby marnować go jeszcze na imprezy.
JESTEM, bezdomnym, nie wiem czy ktoś sobie jaja robi, ale słyszałem, że tutaj w Krakowie, ktoś użycza za darmo i inkognito mieszkań- apartamentów i nikt się tym nie interesuje, to by mi pasiło, ze wszystkimi mediami, wygodami , a plazma jest ? A ochrona nie robi obstrukcji nie legitymuje, nie pyta o dane, a jak się wchodzi to trzeba powiedzieć jakieś hasło...Upsala ? 120 a może kociołek, aha podobno to to samo.... To jakiś wyższy etap komunizmu ? będę wdzięczny za info
Napisał(a): ted12 -
To chyba żart
no jasne - jeden podatek zapłacimy przy kupnie np. kiełbasek, czy tam czegoś na ruszt, a drugi jeszcze raz od spożycia. To tylko w tej badziewnej demokracji jest możliwe, a jeszcze komuś odsprzedać podgrzaną kiełbaskę i jest 3-krotny podatek? Może on w razie czego przekroczyć wartość nabycia towaru.
poprostu zenujace wręcz śmieszne co sie w tym kraju dzieje jak nie paliwo to żywność gaz prąd podatki fiskusu nakazy zakazy co jeszcze podgladania podsłuchy i jeszcze nawet opłatek czy coś opodatkowane ciekawe czy różne gale ptactwo itd imperzy też są opadatkowane a różne imprezy w rzzie też,Wstydze sie za ten kraj.Za komuny żylam biedniej ale spokojniej mogłam spokojnie zaplacić czynsz gaz prąd bo mialam prace dzisiaj mam1200 zł.juz dziś moje oplaty to 900 i za 400 zł. mamzyć wtym pięk nym kraju dośc że mam56 lat jestem bardzo zchorowany nie mam renty inwalidzkiej a mam 20 lat pracy bo w tym kraju sa takie bzdurne przepisy żadnych konkretów jakies 18 miesiecy w ostatnim 5 cio leciu komu oo w tym wszystkim chodzi.Ja poprostu będę chodzic posmietnikach bo nie mam za co żyć.
Czekam tylko na podatek od seksu. Rostowski ma mały problem jak założyć licznik. Partnerowi czy partnerce a może rozliczyć ryczałtem.
Seksoholik.
gość Czekam tylko na podatek od seksu. Rostowski ma mały problem jak założyć licznik. Partnerowi czy partnerce a może rozliczyć ryczałtem.
Seksoholik.
Pomysł doskonały by na interesach zrobić interes.
Podatek od imprezy firmowej
Zgłoś do usunięcia | Link
Wiedzieliście, że uczestnicząc w firmowej imprezie, musicie zapłacić podatek? Bo jest to przychód z tytułu nieodpłatnych świadczeń. Jeśli impreza jest finansowana z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych (lub z funduszu + przez pracowników) i suma wszystkich świadczeń z funduszu socjalnego, które w danym roku otrzymaliście, nie przekroczyła 380 zł, to wtedy jesteście zwolnieni z płacenia podatku. Tujest cały artykuł. Myślicie, że to ok?