Re: Podróż samotnie
Napisał(a): Gość -
Ja preferuję z kimś, z jednego powodu - raźniej. Sam jeszcze nie podróżowałem (trochę brak odwagi właśnie), choć chciałbym spróbować - z wymienionych przez Ciebie powodów.
Napisał(a): LiliaW -
Lubię podróżować samotnie, ale takie podróżowanie niestety jest dość drogie, jednak zdarzyło się kilka razy, że wybrałam się na wycieczkę sama i miało to sens. Zwykle za bardzo jesteśmy skupieni na innych i nie cieszymy się z tego, gdzie jesteśmy, bo w naszym centrum zainteresowania jest drugi człowiek, dlatego czasem aby poznać coś nowego warto wybrać się na wycieczkę samemu.
Napisał(a): apacz -
Wybieram sie samemu na wczasy i prawde mowiac nie moge sie juz doczekac. Bez zony, dzieci i pieciu walizek. Tylko JA i mulatki na Karaibach:-))). Ale to dopiero w listopadzie:-(
Napisał(a): hulahop -
Jeśli samotnie to zawsze z telefonem, żeby można było do kogoś zadzwonić i porozmawiać. Samotna podróż to nie przelewki i nie każdy może się na to szarpnąć. Generalnie mam dwa telefony, jeden z wytrzymałą baterią drugi smartfon, wybór jest prosty. Teraz tylko wybrać którą kartę zabrać.. zazwyczaj zabieram kartę Heyah, a play zostaje w domu bo dużo bliskich mi osób jest w tej sieci a do nich dzwonię za darmo. Jak za granicę to juz tylko Heyah, bo tylko oni mają tak tanie połączenia w roamingu. 1zł za minutę kusi bardziej niż problematyczny Play, z którego w zasięgu nijak nie umiem się dodzwonić :( W razie dalszych pytań, służę pomocą :)
Napisał(a): sonia71 -
Jest to dobre rozwiązanie dla kogoś kto po prostu nie ma zbyt bliskich osób wokół siebie. Taki wyjazd może być też okazją do poznania nowych, ciekawych ludzi, nawet jeśli miałaby być to znajomość na czas wyjazdu. Ja osobiście chętnie bym wjechała gdzieś sama żeby zrelaksować się na maxa, najlepiej do jakiegoś hotelu SPA.
Napisał(a): gromadzia3 -
Ja uwielbiam jeździć z mężem i nie wyobrażam sobie jak miałabym wypoczywać bez niego. Teraz na weekend majowy mamy zaplanowaną wycieczkę "Skarby Italii" z funclub. Jak miałabym się świetnie bawić i poznawać nowych ludzi, zwiedzać zabytki w samotności? Wolałabym zostać w domu i poczekać, kiedy razem będziemy mogli pojechać. Dlatego tak planujemy wyjazdy, abyśmy mogli spędzać czas razem.
za granicę owszem, lecz jeśli chce się dzwonić za granicę z komórki to wyłącznie Heyah się nadaje. Jeśli roaming to albo Heyah albo T-Mobile. W tej kwestii żaden inny operator im nie dorównuje.
Można jechać samemu na wakacje i wrócić z kimś ;-). Biuro podróży Almatur ma w ofercie zarówno wycieczkę do Barcelony jak i weekendowy wypad. Uważam, że warto zerknąć.
Podróż samotnie
Zgłoś do usunięcia | Link
Co uważacie na temat podróżowania samej/samemu? Czy zdecydowalibyście się gdzieś wyjechać bez "osoby towarzyszącej" - przyjaciela, koleżanki, partnera/partnerki? Często zdarza się, że rezygnujemy z jakiegoś wyjazdu właśnie ze względu na to, że nie możemy znaleźć nikogo, kto by chciał z nami pojechać. Myślę, że chociaż decyzja samotnego wyjazdu wymaga dużej odwagi, to jednak plusów może być więcej niż minusów i warto podjąć to ryzyko. Np nie musimy się na nikogo oglądać, zwiedzamy w swoim tempie, spędzamy wolny czas tak, jak chcemy. Jesteśmy niezależni. Zastanawiam się nad samotnym wyjazdem do Barcelony - nigdy jeszcze nie podróżowałam w ten sposób. Co myślicie o takiej formie zwiedzania?