Re: Polacy znowu zginęli w Afganistanie
Napisał(a): Krfi -
Ten sarkazm z "czyszczeniem broni" jest tu absolutnie nie na miejscu. Niepotrzebna złośliwość.
Napisał(a): alien -
Krfi Ten sarkazm z "czyszczeniem broni" jest tu absolutnie nie na miejscu. Niepotrzebna złośliwość.
Fakt, nie mogłem się powstrzymać
Napisał(a): Gość -
alien O, proszę: Pięciu polskich żołnierzy zginęło w Afganistanie. Tym razem nasi żołnierze zginęli od miny-pułapki, nie podczas czyszczenia broni.
Nie sądzicie, że powinniśmy wreszcie dać sobie spokój z tym "ratowaniem" Afganistanu? Afgańczycy to dorośli ludzie, sami sobie poradzą ze swoimi problemami.
Gdyby Afgańczycy faktycznie chcieli pomocy, to faktycznie można by tam siedzieć, ale oni jej nie chcą - więc co my tam robimy?
alienKrfi Ten sarkazm z "czyszczeniem broni" jest tu absolutnie nie na miejscu. Niepotrzebna złośliwość.Fakt, nie mogłem się powstrzymać
Ja rozumiem tragedię człowieka, szczególnie rodziny. Ale patrząc na to w szerszej politycznej perspektywie, to się pytam po co tam jeszcze siedzimy, po co w ogóle się było w to angażować?
ponieważ nasi politycy to debile i włażą w dupę amerykanom a ci niewiedzą nawet co to polska i gdzie leży wstyd mi za nich bo przecież reprezentują wolę narodu a i tak robią po swojemu m of h
Nie chcę być niegrzeczny, ale. Jak był dominat radziecki, było Be , teraz amerykański i jest cacy. Nie ogłaszano wówczas naszych strat osobowych / nie licząc wojny/ a teraz jest rzekomy pokój. Czyli zamieniliśmy jednego agresywnego "brata" na drugiego " dobrego" agresywnego brata. Kto nie zgadza sie z jego doktryną to go po mordzie. Czyli bez zmian. Po co nam to? Jak amerykanie chcą wojowac , dokładając do tego odpowiednią ideologię , to ich sprawa , a po co nam się do tego mieszać ? I mamy tego skutki . Szkoda ludzi . Cześć ich pamięci !!! Współczucie rodzinom i bliskim.
Witam
Jeżeli żaden z WAS nie był na takiej misji to proszę ni umieszczać takich głupich i prostych komentarzy . A jesteśmy tam po to żeby spełniać postanowienia NATO , sami chcieliśmy tam wstąpić.Koledzy odeszli na wieczną wartę, cześć ich pamięci !!!!!!!!!!!
KONDOLENCJE DLA RODZIN I NAJBLIŻSZYCH
gość witam
ja osobiście ich nie żałuje. Trza sobie zadać pytanie po co oni tam pojechali odpowiedz jest jedna dla kasy wiec niech tusk da im tyle co dał dla tych ze Smoleńska. Sami wiedzieli na co się piszą jadąc tam wiedzieli, że nie jadą zwiedzać świat tylko na wojnę, Po co bronić innego kraju jak i tak światem rządzi korea północna bo każdy ich sie boi.. Oby dalej takich imbecyli co służą w innej armii bylo wiecej a ludzie niech za to placa zyciem :-)
pozdrawiam
Mataca
weś pod uwagę to ze niektórzy muszą jechać nie mają wyjścia mam męża zołnierza iwiem jak to jest naprawdę niektórych zmuszają do tegoutratą pracy a niestety nie wszyscy mogą sobie pozwolić nato żeby stracić prace :/
nasi giną a emerykanie nogę dali
Polacy znowu zginęli w Afganistanie
Zgłoś do usunięcia | Link
O, proszę: Pięciu polskich żołnierzy zginęło w Afganistanie. Tym razem nasi żołnierze zginęli od miny-pułapki, nie podczas czyszczenia broni.
Nie sądzicie, że powinniśmy wreszcie dać sobie spokój z tym "ratowaniem" Afganistanu? Afgańczycy to dorośli ludzie, sami sobie poradzą ze swoimi problemami.