Reklama

Polska krajem" szczesliwosci" (27)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 605

Polska krajem" szczesliwosci"

Napisał(a): leszekr2 -

Czy naprawde nasz rzad ma katarakte na oczach? Slysze trylko o naszych nieustannych sukcesach w Unii Europejskiej, jaka to byla cudowna prezydentura , jaki przyrost PKB nastapil. Tylko ze ja tego nie CZUJEEE. Mieszkam na Slasku i widze coraz wieksze bezrobocie,biede i bijacych sie z samego rana ludzi walczacych o pierwszenstwo przy smietnikach zeby wygrzebac '"skarby" O tym sie nie mowi tylko o PKB. Zdaje sie ze nasz Premier walczy bardziej o wizerunek Polski na forum parlamentu europejskiego niz o godne zycie swoich obywateli. Sam jestem od dluzszego czasu bezrobotny i cos wiem na ten t
emat, w jakich warunka ch zyje sie nie majac pracy i dostajac cale 150 zl z opieki spolecznej na miesiac. Wsejmie nie mowi sie co zrobic zeby to zmienic tylko o malo znaczaqcych rzeczach o ktorych albo od ktorych nikomu sie nie polepszy....gdzie w tym wszystkim sa ludzie???????Ciagle tylko sie slyszy juz od lat.......Trzeba zaciskac pasa . czas zeby rzad zaczal tego pasa zaciskac bo ludziom zabraklo juz dziurek od tego pasa...Sadze ze moja opinie podziela inni uzytkownicy......Pozdrawiam

Post reklamowy INTERIA.PL
INTERIA.PL

Re: Polska krajem" szczesliwosci"

Napisał(a): Gość -

No cóż można powiedzieć , masz w zupełności rację .Jesteśmy potrzebni i widoczni tylko wprzed wyborami.Póżniej dostajemy kopa w dupę i nasze zdanie się nie liczy.Zauważam to już w URZĘDACH, gdzie jako petent już jestem zakałą że wogóle przyszedłem ,a co tu mówić o załatwieniu sprawy.Tak jest niestety wszędzie i to oczywiście dla naszego dobra, jeszcze tego nie zrozumiałeś kolego.Kiedyś dziadek mi powiedział uważaj na ludzi zaznaczonych , naznaczonych przez naturę np. nasz pRRRRemier,są to ludzie wredni , nieuczciwi ,podli i nie należy im wieżyć ,anasze głupie społ, uwierzyło kolejny raz.Jesteśmy głupcami i należy nas kopać w dupę , a my mamy siedzieć cicho.

Napisał(a): apacz -

To , przyjacielu jest psychologia. Jak sie caly czas w kolko powtarza jakie to odnosimy sukcesy to samemu zaczyna sie w to wierzyc. A skoro sa sukcesy to znaczy ze dobrze rzadzimy. I jest cool.

NASZE RZĄDY NA WYŚCIGI DĄŻĄ DO KORYT W UE MAJĄ NAPCHANE BRZUCHY I KIESZEŃ
DLATEGO NALEŻAŁO BY TO UKRÓCIĆ BO UTRZYMUJĄ SIĘ DZIĘKI NASZYM PODATKOM!!!
1. PRZEZ 1R NAWET WIĘCEJ NIE PŁACIĆ PODATKÓW NIE PŁACIĆ ZA NIC W URZĘDACH
2. NIE REJESTROWAĆ DZIECI W USC RODZIĆ POZA SZPITALEM PRYWATNIE U AKUSZERKI
3. NIE ZGŁASZAĆ DZIAŁALNOŚCI PRACOWAĆ NA CZARNO ZMIENIAĆ MIEJSCE MIESZANIE
4.ŻYĆ JAK AMISZE NIE KORZYSTAĆ Z SZKÓŁ ANI Z MOPS I KARITAS ICH OMIJAĆ JAK WSZY
5.STWORZYĆ SIATKĘ ZNAJOMYCH WYTWÓRCÓW ŻYWNOŚCI ZA PRACĘ BRAĆ ŻYWNOŚĆ
6.STWORZYĆ CICHE MIEJSCA PRACY USŁUGOWEJ POMOCNICZEJ ORAZ NAUKI DZIECI
7.NIE CHODZIĆ DO WYBORÓW OMIJAĆ WSZELKIE ZGROMADZENIA ŻYĆ JAK LEŚNI LUDZIE
8.NIE KORZYSTAĆ Z KOMÓREK TELEFONICZNYCH I EWENTUALNIE SPRZĘTU SAMOCHOD
9.CAŁYMI RODZINAMI WĘDROWAĆ JAK CYGANIE I ŻYĆ NA KOSZT TYCH CWANIAKÓW Z RzP
10.STWORZYĆZASADĘ SZCZELNEGO LĄCZENIA SIĘ W GRUPY PO SPRAWDZENIU KTO TO

Własnie ostatnio mamy przykład tej szczęśliwości w naszym kraju . Zbuntowana młodziez demonstrująca w sprawie Akta i kierowcy domagający sie obnizki CEN paliw sa bardzo szcżęsliwi i stąd te ostanie wydarzenia o których słyszymy w mediach. . To jest obraz naszego EDENU.

Napisał(a): Magnusia -

Nie należy słuchać tych z rządu wystarczy popatrzeć na społeczeństwo.
Brak pracy , niskie płace , okradzione z podwyżek emerytury i renty. Służba zdrowia tylko z nazwy , spróbuj leczyć się jako pacjent..drożyzna..
W wieku 50 lat nie można znaleźć nigdzie pracy , a wiek emerytalny przedłużony....
Wyliczać można w nieskończoność i to wszystko wystarczy aby Polskę nazwać krajem szczęśliwości.

....pare lat temu /byłem "po pięćdziesiątce"/, urzędnik w tzw Rejowym Urzędzie Pracy /w
przypływie szczerości/ powiedział mi: "panie ! jest pan za stary, żeby pracować i za młody
żeby umrzeć !" Na moje pytanie "co ja mam z sobą zrobić ? Drugi urzędnik z radosną miną
powiedział : "niech pan postępuje tak jak w przypadku ataku atomowego! Położy się głową
w kierunku najbliższego cmentarza i w miarę szybko przemieszcza się do przodu!!!!
Dobre , prawda ????
I tak to jest od czasu nastania demokracji w moim pięknym Kraju, bez różnicy kto jest
u "władzy" !!!

Aha,...ktoś powiedział kiedyś, że "u władzy" powinni być ludzie bardzo bogaci, bo oni
nie muszą już kraść !!

Krzysztof /na emigracji/

PS.Tu "nie za stary", żeby pracować; wręcz odwrotnie ceniony za wiedzę i doświadczenie.

Napisał(a): julita238k -

Polska jest krajem wielkich możliwości...musimy tylko je wykorzystać i tu zaczynają się schody
jeden Polityk nie jest w stanie zmienić całego ustroju politycznego przezwyciężyć przekonań politycznych....ale gdy jest ich więcej i mają ten sam cel -to wszystko jest możliwe.Ludzie między 50 rokiem życia są w pełni sprawni do dalszej pracy mają potencjał bardziej się starają
są wydajniejsi.I to jest krzywdzące że nie ma dla nich stanowisk pracy....czas z tym coś zrobić

Masz rację młodzi wykształceni a najważniejsze mówiący w obcych językach a także starsi sam znam kilka przykładów ludzi po 50 którzy ułożyli sobie na nowo ZYCIE na emigracji.Dlatego MŁODZI i STARZY WYJEZDZAJCIE do krajów które was potrzebują niedajcie się tak jak nasi dziadkowie,ojcowie i my pokolenie 60 latków nabierać na kłamstwa.Zobaczycie dopiero co to jest być człowiekiem ,żyć jak człowiek pomimo że nie otrzymacie od razu obywatelstwa .Zobaczycie sowje dzieci,wnuki naprawdę szczęśliwe.Sam pomimo 60 lat chcę wyjechać.BO OJCZYZNA ZYWI BRONI w tym kraju niebyło niema i niebędzie tego.I najważniejsza sprawa czy Jaruzelski zrobił dobrze wprowadzając stan wojenny dziś CI internowani są przy władzy i czy są lepsi ale gen.nazywano zdrajcą,mordercą i itd.ale nigdy nie nazwano go MATOŁEM tak jak obecnie rządzących.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Polska krajem" szczesliwosci"