Reklama

Polska krajem" szczesliwosci" (27)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 619

Re: Polska krajem" szczesliwosci"

Napisał(a): Gość -

gość I znowu na forum lamęt nieudaczników. Weźcie się do roboty a nie siedźcie przed kompem i narzekajcie...żenada

ty też się zabierz za jakaś pracę i nie siedź przed kompem.jest źle w naszej Polsce jak wiesz . odstaw dopalacze "szczęściarzu"

INTERIA.PL

Polska stałą się krajem w którym jest 1/3 społeczeństwa na skraju śmierci głodowej, 1/3 żyje w biedzie - poniżej granicy ubóstwa, 1/3 społeczeństwa powyżej tej granicy., w tym ok. 2% jest nieprzyzwoicie bogata (to głównie ci co w początkach złodziejskiej prywatyzacji "nachapali" się przy okazji dostępu do kapitału służb, wywiadów i układów). Wg tych samych niezależnych, zachodnich organizacji, w Rosji (nasza chora propaganda gnoi ją na każdym kroku), śmierć głodowa grozi 16% społeczeństwa, a poniżej ubóstwa żyje 20% społeczeństwa.
Jeśli dodać do tego dalsze okłamywanie Polaków, jak chociażby w sprawie PKB i "zielonej wyspy", zatajanie oczywistych informacji, które na zachodzie o Polsce głosi się oficjalnie, to wypaczony obraz dzisiejszej Polski staje się bardziej prawdziwy.
Kraj tak "szczęśliwy" ma coraz bardziej rozbudowywany system nadzoru i zastraszania. Za "komuny" prawo użycia broni miała praktycznie tylko milicja. Teraz tylko Straż Pożarna jeszcze nie otrzymała pozwolenia noszenia i używania broni.
Wmawia się, że nie ma cenzury, a t.zw. moderatorzy cenzurują dokładnie wszystko. Inwigiluje się też bezkarnie mnóstwo Polaków. Ujawniono, że w roku podsłuchuje się nielegalnie około 1,4 mln obywateli. W tym kraju propagandowej szczęśliwosci zastrasza się obywateli.
W Polsce świadomie wywołano wyścig szczurów, bo to odwraca społeczną uwagę od zasadniczych spraw, a głównie do coraz większego zastraszania, okradania i okłamywania społeczeństwa.

Napisał(a): Caminante -

leszekr2 Czy naprawde nasz rzad ma katarakte na oczach? Slysze trylko o naszych nieustannych sukcesach w Unii Europejskiej, jaka to byla cudowna prezydentura , jaki przyrost PKB nastapil. Tylko ze ja tego nie CZUJEEE. Mieszkam na Slasku i widze coraz wieksze bezrobocie,biede i bijacych sie z samego rana ludzi walczacych o pierwszenstwo przy smietnikach zeby wygrzebac '"skarby" O tym sie nie mowi tylko o PKB. Zdaje sie ze nasz Premier walczy bardziej o wizerunek Polski na forum parlamentu europejskiego niz o godne zycie swoich obywateli. Sam jestem od dluzszego czasu bezrobotny i cos wiem na ten t
emat, w jakich warunka ch zyje sie nie majac pracy i dostajac cale 150 zl z opieki spolecznej na miesiac. Wsejmie nie mowi sie co zrobic zeby to zmienic tylko o malo znaczaqcych rzeczach o ktorych albo od ktorych nikomu sie nie polepszy....gdzie w tym wszystkim sa ludzie???????Ciagle tylko sie slyszy juz od lat.......Trzeba zaciskac pasa . czas zeby rzad zaczal tego pasa zaciskac bo ludziom zabraklo juz dziurek od tego pasa...Sadze ze moja opinie podziela inni uzytkownicy......Pozdrawiam

Politycy nigdy nie martwią się o szarego człowieka. Przed wyborami obiecują rzeczy których
nigdy nie wdrożą w życie. Chodzi o kasę, władzę i o "stołki". Wszyscy o tym wiedzą, ale ida i głosują na nich, a ja się pytam po co? Od dwudziestu lat to samo. jeden cwaniak lepszy od
drugiego.

leszekr2 Czy naprawde nasz rzad ma katarakte na oczach? Slysze trylko o naszych nieustannych sukcesach w Unii Europejskiej, jaka to byla cudowna prezydentura , jaki przyrost PKB nastapil. Tylko ze ja tego nie CZUJEEE. Mieszkam na Slasku i widze coraz wieksze bezrobocie,biede i bijacych sie z samego rana ludzi walczacych o pierwszenstwo przy smietnikach zeby wygrzebac '"skarby" O tym sie nie mowi tylko o PKB. Zdaje sie ze nasz Premier walczy bardziej o wizerunek Polski na forum parlamentu europejskiego niz o godne zycie swoich obywateli. Sam jestem od dluzszego czasu bezrobotny i cos wiem na ten t
emat, w jakich warunka ch zyje sie nie majac pracy i dostajac cale 150 zl z opieki spolecznej na miesiac. Wsejmie nie mowi sie co zrobic zeby to zmienic tylko o malo znaczaqcych rzeczach o ktorych albo od ktorych nikomu sie nie polepszy....gdzie w tym wszystkim sa ludzie???????Ciagle tylko sie slyszy juz od lat.......Trzeba zaciskac pasa . czas zeby rzad zaczal tego pasa zaciskac bo ludziom zabraklo juz dziurek od tego pasa...Sadze ze moja opinie podziela inni uzytkownicy......Pozdrawiam

Na Białoruśi w śmietnikach się nie ryją ...

Nie mieszam się w politykę ponieważ wychowywałem się w różnych czasach i przy rządzeniu wszelkich opcji politycznych.Zależności między nimi są identyczne dla wszystkich ugrupowań.Zniszczyć wizerunek poprzednika po przez unicestwienie wszelkich projektów,ustaw,pomysłów,usunięcie stanowisk,powołanie nowych.Każda władza przy końcu panowania mianuje się do granic prawa na członków zasłużonych,zastępców,kierowników urzędów lub spółek z udziałem skarbu lub miasta lub gminy.Brak jakichkolwiek wiarygodnych sprawozdań z posiedzeń,wyborów,debat,podróży urzędników mających zawarte w sobie kwotową wymierność co do przyniesionego zysku lub strat.I ostatnie spostrzeżenie w tak pięknym socjalistycznym kur..a kraju,zapowietrzonego głupimi przepisami,mętnym prawem można uprawiać politykę bez ograniczeń,niszcząc Polskę omijając odpowiedzialność i wpierać ludziom jaki to raj na ziemi i uzupełniać swoje własne dziecinne zapędy.A kryzys to nie u nas,3 miliony bezrobotnych,brak jakiejkolwiek interwencji rządu,drugie tyle za granicą.Jesteśmy w czołówce najmniej zarabiających krajów Europy,największych opłat nie tylko podatków ale i wszelkich opłat związanych z normalnym funkcjonowaniem.Niekiedy zastanawiam się co ja tu robię, egzystuje z dnia na dzień czy szczęśliwie żyje.

Kocham Cię Panie Tusk tak jak Ty Panie nas.

Tusk chce urządzać debaty z internautami po fakcie podpisania.To jest musztarda po obiedzie,tu już mleko się rozlało,to tak jakby ktoś "wytarł pupę a potem zrobił kupę".Szkoda czasu na taką debatę,Tusk nie ma zamiaru słuchać internautów jakie jest ich zdanie i liczyć się z tym zdaniem,Tusk chce po prostu ratować swoją "gębę"bo zrobił sobie z niej sam i na własne zyczenie" Cholewę".Tusk jest mało przekonujący,że jego intencje,w stosunku do internautów"są szczere.Przyłapany na tylu obietnicach nie spełnionych można przyjąć,że i w tym przypadku to tylko "blef".To taki kacyk zamordysta,chciałby nas Obywateli wsadzić w "kubeł"zgodnie z zasadą "morda w kubeł" i przy tym jeszcze pieprzyć,że jest mężem opatrznościowym "wolności Obywatelskiej".Pokażmy mu gest Kozakiewicza niech wie gdzie mamy jego "miłość".

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Polska krajem" szczesliwosci"