Re: "polskie obozy śmierci" wreszcie niepolskie
Napisał(a): Gość -
gość Ale przecież to były polskie obozy koncentracyjne! Polskie, bo mieszczące się na terenie okupowanej Polski. Tak samo jak Radio Maryja to toruńskie radio, bo mieści się w Toruniu. Jeśli ktoś myśli, że polskie oznacza "założone przez Polaków", to on jest niedouczony i to jego problem, czemu tak się tym przejmujemy? Mnie "polskie obozy koncentracyjne" nie przeszkadzają.
Wypraszam sobie ja w takim obozie miałam kogoś bardzo bliskiego i nie życzę sobie żeby byle kto nazywał NIEMIECKIE OBOZY KONCENTRACYJNE jako Polskie.Jak nie wiesz o czym piszesz to wogóle się nie wypowiadaj.A co do nazwy to żadne nazistowskie,naziści to była partia,członkowie to Niemcy i nie tylko.Trzeba głośno i wyraźnie całemu światu wytłumaczyć tą różnicę.Moi bliscy cierpieli dla ukochanej Ojczyzny,nie dla medali i poklasku bo tu jest nasze gniazdo od wieków.
Re: "polskie obozy śmierci" wreszcie niepolskie
Napisał(a): Gość -
Zgłoś do usunięcia | Link
Głupkowate rozumowanie. Znaczy że wojsko rosyjskie, które kiedyś stacjonowało na tyretorium Polski było wojskiem polskim? Jak tak rozumujesz to chyba nie będziesz miał nic przeciwko temu jak sąsiad wpadnie do ciebie do domu za potrzebą i wysra się na środku pokoju. Ty na pewno uznasz , że to jest twoje gówienko i napewno to ci nie będzie przeszkadzało jak drugi sąsiad stwierdzi, że jesteś świnią.