Reklama

Komentarze (16)

Dodaj komentarz
Odpowiedź (0)

Napisał(a): ~kresowiak -

Mój wujek walczył w 77 pułku piechoty w batalionie gdzie dowodził Piwnik. Pamietam jak opowiadal, że Piwnik był rasowym dowódcą:) Ale także wujek mówił, ze jak by Piwnik przeżył wojne, to by go ruscy zatlukli predzej czy pozniej

Odpowiedzi (1)

Napisał(a): ~jack -

Gdyby wszyscy byli tak odwazni i tak kochali Polske to byloby dobrze. Chwala bohaterom. Oddali swoje zycie, zeby ratowac kraj. Ciekawe ilu dzis takich odwaznych.

Odpowiedź (0)

Napisał(a): ~ed -

Kompletne zdemoralizowanie AK na kielecczyżnie oraz szerzący się tam pospolity bandytyzm były pierwszorzędnym powodem skierowania "Ponurego" w ten region.'Ponury" i dowództwo Ak w Warszawie wiedziało że lokalna ludność jest zakładnikami spokoju w tym regionie-wysadzenie transportu wojskowego sprowokowało akcję odwetową SS

Odpowiedź (0)

Napisał(a): ~manolo -

jak można nie wspomnieć o kultowej książce Cezarego Chlebowskiego "Pozdrówcie qórwy świętokrzyskie"?

Odpowiedź (0)

Napisał(a): ~student -

Mnie najbardziej dziwi fakt, że tylu mamy bohaterów w historii, a nie potrafimy tego promować na świecie. Amerykanie nawet ze swoich klęsk robią filmy, w których pokazują bohaterstwo żołnierzy oraz wielkośc kraju, a u nas to same lamenty w filmach albo nieudane kiczowate produkcje.

Odpowiedzi (2)

Napisał(a): ~Gregor -

Fajne teksty zawsze gdzieś w zakamarkach Interii a na głównej stronie pitolicie o bzdurach!

Odpowiedź (0)
Odpowiedzi (1)

Napisał(a): ~Paweł -

Byłem w zeszłym roku w Wąchocku. Tam w klasztorze znajduje się grób Jana Piwnika, a na rynku jego pomnik.

Odpowiedź (0)

Napisał(a): ~dr -

Brakuje biografii wielu znamienitych członków AK, dlatego cieszę się, że ta pozycja ukazała się na rynku:)

Odpowiedź (0)
Dodaj komentarz