Reklama

Problem z audi a4 1.9 tdi (7)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1055

Problem z audi a4 1.9 tdi

Napisał(a): Gość -

Witam serdecznie.Panowie mam problem z moim autkiem.A mianowice Chodzi o silnik tego auta.Niewiem co sie dzieje ale tym auem niemoe podrozowac wiecej niz 120km/h Obroty niewskocza wiecej niz 3200 i to juz z ledwoscia.Auto wogule niema buta.To jest moje drugie audi.Z tamtym niemialem problemow,a z tym niestety ale mam.Autko wogule nie przyspiesza od startu tak jak powinno,a niemowie juz o innych przeozeniach.Dla porownania Jezdzilem tez kolegi Passatem z tym smym silnikiem i powiem ze nawet niemam co z nim startowac bo niechce sie wstydu najesc.
Na dodatek cos jeszcze slychac ale to niejest nic przy turbinie.Niewiem jak to nazwac.Moge jedynieopisac gdzie to sie znajduje.To cos jest bodajrze przykrecone do bloku i dochodza do niego jakies male wezyki i chyba kable.A teraz opisze jak to slychac.To slychac jak tylko wlacze stacyjke, a nawet jak juz odpale samochod i slychac to non stop.Brzmi to tak jakby CYKAL ZEGAR.co to moze byc bo na dislach sie nieznam.Prosze o pomoc.Thomas

INTERIA.PL

Re: Problem z audi a4 1.9 tdi

HEJ KOLEGO NIE WIEM CO TO MOZE BYC U CIEBIE ALE MAM IDENTYCZNE OBJAWY JAK U CIEBIE PODLACZYLEM JUZ POD KOMPA POKAZALO TYLKO BLAD JAKIEGOS CZYJNIKA I NIE MAM U KOGO TEGO ZROBIC (SAMI NGARAZOWCE U MNIE)BYLBYM WDZIECZNY JAK BYS NAPRAWIL SWOJE AUDI I DAL MI ZNAC CO TO BYLO JAKBY CO TO NAWET NA E-MAILA radzio.b1@wp.pl z gory dziekuje

Witam Panowie! To co opisujecie to typowe objawy diesli TDI z dosc sporym przebiegiem i z paliwem nie najlepszej jakości. Przyczyn moze byc kilka...począwszy od wtrysków poprzez turbinę po recyrkulację spalin i zawory od podciśnień. W gre wchodzi także zawór UGR. Nie wiem czy ktoś tu Wam pomoże właśnie dlatego że trudno jest postawić tu diagnozę nie mając przed sobą silnika. To może być pierdoła typu niedziałający którys z zaworów od podciśnienia (dość częsty przypadek) a może awaria spręzarki lub wtryskiwaczy (dość kosztowna naprawa). Wczesniej czy później kazdego użytkownika TDI TDCI DCI itp to czeka. Takie są uroki tego rodzaju silników. Padaja np. podciśnienia i auto traci moc bo nastepny zawór nie otwiera sie. Tania jazda-droga naprawa. Oby nie w Waszym przypadku. Pozdrawiam

rozruszalem ciegno przy turbinie w miare mozliwisci spr przewody podcisnieniowe nie wiem tylko jak spr zawor n75 teraz pokazuje mi vag ze mam sporadyczny blad 519 zwarcie na plusie hmm sam nie wiem co dalej robic hellp

miałem przypadek z powodu wadliwej rolki podczas jazdy w sumie wolna jazda zwalnianie na swiatlach po miescie napinacz puzscil i przeskoczyl pasek rozrzadu automatycznie zgasl bez zadnego szarpniecia wiec chcialem odpalic tylko zadzwonilo wiec juz nie ruszalem wymieniono napinacz pasek rolki mechanicy twierdza ze skoro odpalil to zaworom nic nie jest ale od tamtego czasu po odpaleniu cyka cos jak w zegarku im szybsze obroty tym szybciej cyka najglosniej jak jest zimny do momentu rozgrzania ale i tak jest glosniejszy niz byl to audi a4 1.9tdi 97rok co to moze byc za problem??

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Problem z audi a4 1.9 tdi