Re: problem z turbina w skodzie octawi 1.9tdi 90km
Napisał(a): Gość -
153 tyś km to i dużo i mało, w zależności od tego jak była traktowana, czy regularne przeglądy, jaki olej, rzeczywisty przebieg itd. To wszystko ma wpływ na żywotność. Nawet delikatna jazda z turbo o zmiennej geometrii łopatek może byc przyczyną zastania- ale to raczej wiadomość na pocieszenie. Pewnie musisz się przygotować na wydatki.
witaj Kolego mam octawke 90km silnik agr ale turbo jest zwykle nie ma zmiennego kata ust lopatek Sprawdz jaki masz kod silnika poczytaj o danych w necie znajdziesz info Jezeli tylko raz ci sie zdarzyla ta sprawa z kontrolka to mysle ze moglo to byc tym ze auto tyle stalo Wg mnie nie jezdzone auto szybko niszczeje i zastoja sie ruchome czesci np klocki linki itp wiec moze i ciebie to spotkalo
zapraszam na forum-mechaniczne.ugu.pl
Zmienną geometrię mają silniki 1,9 tdi 90 km ALH nie AGR
Napisał(a): moniab -
Patrząc na twój przebieg - turbo i tak sporo wytrzymało... Niestety, to jedna z najbardziej awaryjnych części silników TDI. Ciesz się, że konstruktorzy odpuścili sobie filtr cząstek stałych, bo już byś był pewnie po wymianie albo operacji usunięcia :D
gość Zmienną geometrię mają silniki 1,9 tdi 90 km ALH nie AGR
Mają też inne np. ASV i wiele innych :)
problem z turbina w skodzie octawi 1.9tdi 90km
Zgłoś do usunięcia | Link
Witam mam problem z turbina,przy 2800obr zaswieciła mi sie zółta kontrolka i auto traci moc po zgaszeniu silnika auto nabiera mocy i nic sie juz nie dzieje.Mechanik zdiagnozował naprawe (geometria turbiny)przebieg to153tyś czyzby tyle wytrzymywały turbiny?Skode kupiłem niedawno a stała ona w komisie blisko rok,rozruszałem nawet zawór cisnienowy na turbinie bo był zastany czy jak auto za długo stoi i nie jest przepalane to moze byc przyczyna takiej awarii